Studioverslag: That Band From Holland (deel 4)

IMG_3852That Band From Holland is ook geen 25 meer. De gemiddelde leeftijd gaat alweer snel richting de 30 jaar en inmiddels doen we allemaal een paar dagen per week serieuze dingen. Zo werken we flink hard en hebben sommige al een gezin te onderhouden. De vrijheid en blijheid van het wonen in sociale huurwoningen, drie hoog achter, voor bijna gratis is voorbij… De hypotheken, gezinsauto’s en andere bijkomstigheden zijn financieel gezien een strop voor de ongeremde koopdrift van nostalgische instrumenten.
IMG_0328
Vroeger kwamen we wekelijks met een glimlach de oefenruimte ingelopen. Iedere week stond er wel weer een oude doos of een koffertje waar het tofste instrument ooit uit kwam! Na een avondje pielen waren we weer even verzadigd voor minstens een week. Via Marktplaats kochten we Omnichords, Casiotone keyboards, Stylophones en nog veel meer zooi, die inmiddels in onze koophuizen netjes zijn opgeborgen in kasten op zolder.

Ieder jaar worden deze kasten opengerukt en worden we verenigd met onze oude liefdes. Vol tederheid en verwachtingen nemen wij dit allemaal mee naar Zeeland om te gebruiken op de nieuwe kerstplaat. Na alle ‘basic’ instrumenten te hebben opgenomen vinden we het enorm fijn om al deze apparaten erbij te halen om de liedjes verder in te kleuren. Wie op wat speelt boeit niet. Als het bliepje en het kraakje maar een toevoeging is. Zo wordt de laatste hand gelegd aan onze nieuwe pareltjes.

Eenmaal weer terug in de realiteit worden we ieder jaar opnieuw geconfronteerd met het feit dat we handen te kort komen. Wie moet eigenlijk de Omnichord bespelen? We hebben immers allemaal al iets in handen… Tja, Bartels was in het huisje erg goed bezig met de Casio, maar wat doen we dan met zijn trompet? Frank was weer een virtuoos op de toy-piano, maar wie moet er dan drummen? Hoe we het dit jaar gaan aanpakken? Geen idee. We zien we weer wat iedereen van zolder haalt.

Andere delen van het studioverslag gemist? Lees hier deel 1,  hier deel 2 en hier deel 3.

Eric-Jan

Meer zoals dit

Uitgelicht: Songbird Festival met Rotterdams Songwriter Café: Wolf In Loveland

rdam songbirdOp zaterdag 23 november organiseert de Popunie tijdens het Songbird Festival in de Doelen de eerste editie van het Rotterdams Songwriter Café. Vijf talentvolle Rotterdamse acts presenteren zich tussen 20:30 en 23:30 in de Eduard Flipse zaal aan het publiek. Vandaag lichten we Wolf In Loveland uit.

Wolf In Loveland is de naam waaronder Rotterdamer Jan Minnaard sinds enkele jaren zijn muziek maakt. Eerder bekend als Jay Minor speelde hij met zijn band The Early Birds door heel Nederland, gecoached door Marien Dorleijn, zanger van Moss. Wolf In Loveland staat voor Folk liedjes die dichtbij komen en op het hart gericht zijn. Dit betekent niet dat er niet af en toe poppy catchiness bij komt kijken. Maar het gaat vooral om echte muziek gemaakt om te raken. Vorig jaar won Wolf In Loveland de Grote Prijs van Zuid-Holland in de categorie Singer/Songwriter.




Wolf In Loveland is in 2013 één van de tien uitverkoren Popunie Live acts, die een jaar lang in het zonnetje gezet worden ter promotie en ter stimulering van hun carrière. In dit kader heeft de act bovenstaande Re:VERSION clip opgenomen en waren ze onder andere te zien op Metropolis. Bekijk alle Popunie Live artiestenprofielen hier.

Extra informatie
Datum: zaterdag 23 november
Locatie: De Doelen (Eduard Flipse zaal), Schouwburgplein 50, Rotterdam
Aanvang: 23:10 uur
Entree: Dagkaart: 42 euro (excl. servicekosten)

Het Songbird festival wilde iets doen met de vele getalenteerde singer/songwriters die er in Rotterdam rondlopen. Dus werd er contact gezocht met de Popunie en een programma samengesteld onder de noemer Rotterdams Songwriter Café. We hebben vijf acts van ongekende schoonheid geselecteerd die op zaterdagavond 23 november in de Eduard Flipse zaal van de Doelen een optreden geven.

Voor meer informatie bezoek je de website van Songbird.