De Popunie Luisteragenda van november 2014 staat online!

Liptease & The Backstreet Crack Bangers

Liptease & The Backstreet Crack Bangers

Rotterdam bruist van de live concerten! Om al dit enthousiaste en vaak nog onbekende talent overzichtelijk te promoten, heeft de Popunie weer een luisteragenda samengesteld in de vorm van een podcast.

Host en tevens muzikant Chris Anderson presenteert de podcast en vertelt waar en wanneer de diverse acts optreden. De lijst is samengesteld uit louter Rotterdamse acts die in november optreden in de stad.

Dus wil je uit in de stad en heb je zin in livemuziek van eigen bodem; check dan de Popunie Luisteragenda van november hieronder! Kijk in de Popunie agenda voor meer informatie over deze events.

Tracklist Popunie Luisteragenda november 2014

1. Lovemakers HeartbreakersMing’ s Pretty Heroes – wo 5 nov @ De Machinist
2. 30 DancesThe Sweet Release Of Death – vr 7 nov @ V11
3. HappyLiptease – za 8 nov @ Lezersfeest, Centrale Bibliotheek Rdam
4. Constant ToneMieke van Veen – wo 12 nov @ De Machinist
5. Devil EyesMarvin Dee – don 13 nov @ Posse Espressobar
6. PowdermonkeyRats On Rafts – don 13 nov @ Rotown
7. SoakedBook of Eli – vr 14 nov @ De Doelen
8. Ik wil het hebben ft Gers PerdoelRonnie Flex – vr 14 nov @ Perron
9. BoomKimpéman Caza – za 15 nov @ LantarenVenster
10. Cold HeartsLogue – vr 28 nov @ Popup 010
11. Ik heb de machtFlip Noorman – za 29 nov @ LantarenVenster

Popunie Luisteragenda November 2014 by Chris Anderson on Mixcloud

Gastcolumn CATA: Actie Noorderlicht

Persfoto CATA-Noorderlicht 300dpi“As a rock star, I have two instincts. I want to have fun, and I want to change the world. I have a chance to do both” – Bono

Driekwart jaar geleden zat ik in mijn afgetakelde joggingbroek en warmgedraaide laptop op schoot, on-charmant huilend op de bank. Ontroerd door Sanne van Mourik en iedereen om haar heen die haar moest missen schreef ik Noorderlicht. Wie had ooit kunnen denken dat ik maanden later de wereld als een superwoman kon veranderen. Dat ik macht had. Dat mijn dorpse stem wél invloed had? WOW, stop. Rewind!

Sanne van Mourik was een gewone, normale scholiere met een mooi leven vol toekomstplannen. Totdat ze door uitgezaaide kanker nog maar 2% overlevingskans had. Ze stopte met school en ging haar ‘Bucket list’ waarmaken. Een van haar grooste wensen was het noorderlicht zien en meer dan 700 docenten en leerlingen van haar middelbare school hielden een ‘Run4Sanne’ om geld bijeen te zamelen. Deze succesvolle actie kon niet voorkomen dat Sanne op achttien jarige leeftijd vroegtijdig stierf, ze heeft het noorderlicht niet meer kunnen zien.

Ja, dan huil je. Je stelt je voor hoe het voor haar familie en vrienden moet zijn om haar te missen. Je stelt je voor hoe het voor jou zou zijn iemand uit je nabije omgeving te moeten missen. Dat íedereen in de wereld íemand ontzettend moet missen, dat iedereen in de wereld troost nodig heeft. Ik schreef Noorderlicht.

Nu, maanden later, mag mijn liedje met steun van haar ouders en dankzij het BNN programma Over Mijn Lijk mensen troost bieden. ‘Mag’, want ik beschouw het als een voorrecht. Mocht je het programma nog niet kennen: het wordt ook wel ‘je wekelijkse dosis relativering’ genoemd. Op een mooie, integere manier worden ongeneeslijk zieke jonge mensen die alles uit hun leven halen gevolgd. Een aanrader.

Ondertussen heb ik mijn flamboyante rode cape en te strakke catsuit aangetrokken want behalve dat het lied hopelijk heel veel mensen troost biedt, gaat de gehele opbrengst van het lied naar Stichting Make-A-Wish en JIJ KAN HELPEN!!

Download het lied Noorderlicht via iTunes en/of doneer via de actiepagina en verspreid deze actie online of via mond-tot-mond!

Ik heb een stem gekregen, mijn lied mag mensen troosten, mijn lied mag mensen helpen. Het voorrecht van artiest zijn, het voorrecht van muziek. Ok. Geen superwoman, maar wel super.




CATA – Noorderlicht

CATA

CATA is een eigenzinnige, expressieve artiest. Ze staat bekend om haar vocale diversiteit, confronterende performance en theatraal geïnspireerde popmuziek. Geprezen door onder andere Bart van Loo en Tonny Eyk werd haar talent begin 2014 direct opgepikt en beloond met de Liesbeth List-prijs en de Publieksprijs Waterpop. Haar muziek en performance zijn meeslepend, emotioneel, rauw en fragiel. Op 15 november staat ze in de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam.