Music Matters presents Lady Shaynah bij Islemunda Live

Lady ShaynahOp vrijdag 27 november vindt Islemunda Live plaats met dit keer niemand minder dan muziekambassadeur 2015: Lady Shaynah! De 20-jarige singer/songwriter won vorig jaar december de Music Matters Award. Deze keer mag ze schitteren tijdens haar eigen avond met als gastartiest rapper Jay-Way. Verwacht van deze dame een energieke combinatie van soul, funk en pop met ‘a taste of jazz’ afgewisseld met intieme songs.

Dare
Na diverse prijzen te hebben gewonnen in haar geboorteland Suriname, is het nu tijd om Nederland te veroveren. In juni bracht ze haar debuut-ep Dare uit met een indrukwekkende show in De Doelen, Rotterdam. Shaynah heeft gekozen voor de titel Dare omdat ze in het afgelopen jaar veel durf en moed heeft moeten tonen. Zo emigreerde ze van Suriname naar Nederland voor haar studie aan het Rotterdamse Conservatorium (Codarts) en ging ze voor het eerst op zichzelf wonen. Shaynah durfde het aan om zichzelf muzikaal opnieuw te (her)ontdekken.

music matters finale foto eric van nieuwland 223353Sinds haar re-emigratie naar Nederland heeft ze opgetreden als vaste openingsact tijdens The Dreamers Tour van Sabrina Starke en werd ze door NPO Radio 6 uitgeroepen tot ‘Soul & Jazz talent’. Ze trad op tijdens Holland Got Soul, de uitverkochte Suritoppers theatertour en zong ze o.a. een duet met musicalacteur Clayton Peroti. Ze trad op met The Tribute Choir en het National Youth Orchestra of South Africa tijdens de eerste Nelson Mandela Day, in het Concertgebouw in Amsterdam.

Extra informatie
Datum: vrijdag 27 november
Locatie: Islemunda, Herenwaard 17
Deuren open: 20.30 uur
Entree: € 5,00 voorverkoop en aan de deur.

Geef je op voor de Meet The Pro sessie #15: Buma/Stemra, Sena en Norma!

Meet The Pro breedbeeld BoekingenDe laatste Meet The Pro sessie van 2015 gaat over auteursrecht en naburig recht en vindt plaats op woensdag 9 december op het Popunie kantoor.

Hoe werkt het auteursrecht, en wat heb je er als band aan om je in te schrijven bij Buma/Stemra, Sena of Norma? Moet ik betalen voor mijn eigen muziek op mijn eigen site? Wat doen Sena en Norma voor mijn naburige rechten? Hoe bescherm je jouw muziek en hoeveel krijg je uitbetaald voor een livegig, radio- of tv-optreden? Allemaal vragen waar we dieper op ingaan tijdens deze sessie.

We hebben medewerkers van Buma/Stemra, Sena en Norma in het panel die al je vragen kunnen beantwoorden. Host is uiteraard weer Martijn Crama, bandmanager en docent vanuit zijn bedrijf Music United.

Meld je hier aan voor deze sessie!