Investeer in Talent: The Mutations

1052269_548468995217232_1651899469_o The Mutations hebben na vier jaar spelen, schrijven en heel veel toffe gigs, hun eerste plaat opgenomen! Je leest het goed: deze is al opgenomen! Wat een helden! Toch zijn ze nog niet helemaal uit het financiële plaatje en zouden geholpen zijn met een pre-order van hun plaat. Daarom zijn ze een crowdfundingactie gestart op het VoorDeKunst platform.

Het verhaal van The Mutations is nog een beetje verborgen, maar een aantal mensen heeft zich al spontaan uitgeroepen tot ‘echte fans’. De muziek van The Mutations is doordrongen van liefde voor psychedelische muziek, zowel in sound als in structuur. Zoals we die tegenkomen in de muziek van grote namen David Bowie, The Beatles, Led Zeppelin, Santana en Frank Zappa. In die zin zijn de mannen wel minstens net zo eigenzinnig als wat bekendere local collega’s The Cosmic Carnival en Half Way Station.

De bandleden, Joey Retro (vocalen, gitaar), Jowalt Madimin (gitaar, backings), Walther Eichler (toetsen), Andreas Henny (drums, percussie) en Pèter Nagy (bas), hebben sinds de oprichting in 2011 gewerkt aan hun songs door te jammen, te schrijven en op te treden. Ook tijdens dit ‘voorbereidende proces’,  lieten ze al een goede indruk achter op programmeurs en publiek wanneer zij samen met hun publiek tripten in hun eigen ’70’s psychedelic rockshow’. Zo speelden ze bijvoorbeeld al op de ‘Grand Opening’ van het nieuwe Centraal Station.

Debuut-ep
Binnenkort is de band dus klaar om naar buiten te treden met hun eerste album. Samen met Henk Koorn (Hallo Venray) als producer en Niek Driesschen van de Duct Tape Studio (lees hier ons interview met hem) als engineer, hebben ze de afgelopen maanden hard gewerkt aan een bijzonder album.

Als je voor het eerst zo’n productieproces gaat doorlopen, kan het nog wel eens gebeuren dat het opnemen, masteren en persen op vinyl toch duurder is dan je dacht… om het album en zichzelf goed te kunnen promoten zijn er volop ideeën voor een videoclip, een professionele fotoshoot en natuurlijk het feest om het album met jou de wereld in te kunnen blazen. Om alles eromheen te kunnen bekostigen vragen ze daarom om de hulp van hun fans.

Wil je meer weten over The Mutations?
Meer info over de band en de muziek vind je op hun website. Je kunt de band al supporten door hun Facebookpagina te liken. Helemaal mooi is het natuurlijk als je de nieuwe plaat van de band al als pre-order wilt bestellen. Hiervoor ga je naar hun crowdfundingcampagne op Voordekunst.

Check ook eens wat voor waanzinnig (letterlijk!) mooi artwork ze in de aanbieding hebben op posters, kaarten en T-shirts!

m0lykqf4xxu1w8pw-1




nfoulpor0howzfbi

Meld je aan voor Meet The Pro sessie #18: Masterclass Shane Alexander (US)

shaneVoor de Meet The Pro sessie tijdens de Rotterdamse Popweek hebben we een speciale gast uitgenodigd; de Amerikaanse songwriter Shane Alexander. Tijdens deze masterclass op dinsdag 1 november gaat hij onder andere vertellen hoe je een inkomen kunt genereren uit het licenseren van muziek en placements in film/TV/commercials.

Shane Alexander zijn muziek is bekender dan hijzelf is, meer dan 80 tracks werden gelicenseerd aan verschillende series bij o.a. FOX, ABC, USA, MTV en Discovery Channel. Ook verscheen zijn muziek al onder verschillende Hollywood films.

Shane is daarnaast één van de songwriters van Warner Chappel Benelux en doet veel co-writes. Zo schreef hij mee aan het nieuwe album van o.a. Waylon en Van Velzen en schrijft hij wekelijks in zijn eigen Buddhaland studio in Ventura County, CA samen met muzikanten uit heel de wereld. Niels Geuzebroek, Yori Swart, Stefany June, Dennis Kolen, Midas Treub zijn een kleine opsomming van Nederlands artiesten die al eerder met Shane schreven.

In de masterclass komen de verschillende topics (songwriting / licensing / marketing / branding yourself) aan de orde. Shane deelt hierover zijn ervaringen en werkwijze. Vanuit eigen ervaring laat Shane de ups en downs zien van het leven als artiest, welke haken en ogen er aan zitten, welke verschillende verdienmodellen er zijn om ervoor te zorgen dat je ook als je niet toert inkomsten hebt, etc.

Voor iedereen die een leven als uitvoerend artiest / muzikant / producer ambieert is Shane’s verhaal  een echte eye opener. Ook voor (aanstaande) managers is het zeer interessant omdat het een goed beeld geeft waar de geldstromen zich bevinden.

Meld je aan voor deze sessie via de aanmeldpagina!

Onderwerpen die aan bod komen (deze masterclass is in het Engels):

Songwriting
– editing and refining lyrical choices
– structure, tempo and rhythm, rhyme and alliteration
– what you are writing about and how to make people care
– Do your songs bring people together or touch on divisive topics
– finding your own signature sound
– writing lyrics in English
– art versus commerce

Licensing
 – realistic expectations
– publishing deal?
– should you sign with an exclusive licensing agent
– retitling tracks – a good idea?
– what is a one-stop?
– co-writes – strength in numbers

Marketing/branding yourself via social media
– things you are doing wrong right now
– how to extend your reach
– how to empower the fans you already have