Mixtape in Rotown: funky house, disco en electro van De Likt

mixtapevierkantElke donderdag draait in Rotown een Rotterdamse band de plaatjes die zij tof vinden (om op te dansen!) tijdens Mixtape. Wij laten deze bands en hun publiek alvast warm draaien in een speciale column. Deze week is het de beurt aan De Likt.

Misschien niet de eerste kop die je voor je ziet als je aan De Likt denkt, maar John staat er ook altijd. Door frontman Jordy vaak aangehaald als de professor of de man achter de knoppen en dat is precies wat hij is. Hij staat daar maar wat onopvallend achter de mixer en zijn modulaire synthesizer en er klinkt geluid door de zaal.

Ooit begonnen als dj en daarna doorgerold naar wat De Likt dan ook precies mag zijn. Nu heeft hij het draaien als dj op een laag pitje staan maar is hij nog steeds enthousiast muziek verzamelaar.

Van die collectie gaat hij samen met zijn bandgenoten Jordy en Giorgi op donderdag 20 april een deel met jullie delen. Verwacht naast de funky house, disco en electro ook muziek die je misschien wat minder met de drie heren associeert.

De eerste op de lijst is Thundercat, zijn eerste twee platen vonden we al geweldig. We zijn laatst met zijn drieën naar Motel Mozaïque gegaan om een optreden voor de tour van zijn derde album bij te wonen en we gaan nooit met zijn drieën naar optredens. Them Changes hebben we specifiek gekozen omdat dat een track is die we alle drie heel tof vinden, en hij eigenlijk op elk moment wel lekker is om te luisteren.

Twee jaar geleden hebben we in de zomer op één dag vijf optredens op allerlei plekken in Rotterdam gedaan. Onze manager had toen een speaker bij zich en elke keer als van locatie naar locatie gingen of aan het opbouwen hadden we deze track aan staan van Dudley Perkins. Deze dient bij ons alleen op dat soort dagen gedraaid te worden.

Door de Hogeschool voor de Kunsten is er ook veel interesse voor muziek uit andere werelddelen ontstaan, soms heel ver van je bed maar soms ook wat minder. Nigeriaanse funk zorgt altijd voor en hele vrolijke stemming bij ons als we onderweg zijn of in het zonnetje wachten tot we op moeten. William Oneyearbor is een mysterieus figuur binnen dit genre maar bij ons geliefd mede door zijn geweldige collectie synthesizers.

Voordat de gages hoog genoeg waren om een busje van te huren voor optredens moest er vaak een auto geleend worden bij vrienden of familie. Als dan de auto van de vader van Jordy geleend werd lagen er vaak allemaal blues cd’s in die dan hard gedraaid werden door Jordy. Daarnaast zijn we ook allemaal enorm fan van Quentin Tarantino en ook van zijn muzieksmaak dus vandaar dat we deze van Charlie Feathers op de lijst hebben staan.

Donderdag 20 april in Rotown laten we nog veel meer horen en loopt het allemaal lekker uit elkaar, in elkaar en door elkaar heen zoals hierboven. Dus kom gezellig drankjes met ons drinken en muziek luisteren.

John

Extra informatie
Datum: donderdag 20 april
Locatie: Rotown, Nieuwe Binnenweg 17-19
Aanvang: 22.00 uur
Entree: gratis
Facebook event

Gepubliceerd op 20 apr. 2017, 10:05. Tags: , , , .