Nieuw Rotterdams muziekfestival in Café Voorheen Voigt

voigt 4t foto2
Het nieuwe muziekfestival VOIGT 4T vindt 18 maart voor de eerste keer plaats in Café Voorheen Voigt. Het grootste muziekfestival in het kleinste café met ouderwetse rock&roll-uitstraling zal vier keer per jaar gaan plaatsvinden. De eerste editie van VOIGT 4T wordt een waar punkfestijn met Die Nakse Bananen, ZDA, Broekhoest en The Heart Monitors.

De afgelopen jaren hebben steeds meer (beginnende) Rotterdamse bands ontdekt dat Café Voorheen Voigt een uitnodigende plek is om te spelen. Het is één van de weinige kroegen in het centrum met een ouderwetse rock&roll-uitstraling. In samenwerking met Carlo Randolfi van oefenruimte en Music Store Speelonk worden de bands geselecteerd.

Het wordt een mix van absolute beginners en wat meer bekendere namen uit het circuit. De punkbands Die Nakse Bananen, ZDA en The Heart Monitors bijten het spits af tijdens de eerste editie van VOIGT 4T op 18 maart. De volgende edities zijn 17 juni, 16 september en 23 december.

Die Nakse Bananen speelt een mix van allerlei punkstijlen en dito varianten. Ze laten menig hart sneller kloppen, zetten aan tot het nuttigen van overmatig veel bier en/of chocomel on the rocks en doen oude vinylschijven opzoeken: Dead Kennedys, GBH, Exploited, Sex Pistols, Discharge, Napalm Death, Stooges, Boegies, Toy Dolls en André Hazes.

ZDA bestaat uit een stelletje jonge honden die punkska & roll spelen. De letters ZDA staan voor Zwaar Der Aan. Ze zingen in het Nederlands en noemen, naast ska, Gerard Joling als één van hun invloeden. Dat moet wel verrassend klinken.

Broekhoest is een driemansformatie met scheurende gitaren, een goeie dosis zelfspot en het doel hun publiek een onvergetelijke avond te bezorgen!

Bij de vier mannen van The Heart Monitors komt de punk uit hun tenen, stoom uit hun oren en herrie uit hun keel. Deze punkband is bij veel Hoeksche punkers een begrip. Hang ons maar aan de hartmonitor na dit beukende optreden.

Extra informatie
Datum: zaterdag 18 maart
Locatie: Café Voorheen Voigt, Bloemkwekersstraat 155
Aanvang: 20.00 uur
Entree: gratis
Facebookevent

popuniemusicsupportDit festival wordt mede gefinancierd door door Popunie Music Support Rotterdam.