Recensie: Pam Feather

Pam Feather - Wish I Never EPWish I Never
download-ep
urban

Pam Feather is terug… en hoe! Soms is het goed wat gas terug te nemen, op te laden, en dan met volle kracht er weer tegenaan te gaan.

Zo deed Rotterdams singer/songwriter én entertainer Pam Feather: zes jaar na haar debuutalbum Feather Tales is ze terug met een zeer aanstekelijke en veelzijdige ep.

Niet dat de zangeres in de tussentijd stil heeft gezeten. Naast de muziek wachtte er maatschappelijke uitdagingen. Zo wilde ze zich bekwamen in het ondernemen en ontdekken wat de wereld buiten de muziek te bieden heeft.

Maar toch, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Nieuw repertoire werd geboren en resulteert nu in een bundeling van vier nummers onder de titel: Wish I Never.

De ep trapt af met de gelijknamige titeltrack. Kalmpjes worden we in het intro richting het swingende ritme, de pakkende melodie en aangename koortjes geleid. Pam Feather lijkt meteen in topvorm.

Het arrangement is spannend en verveelt geen moment. Je kunt goed horen hoeveel zorg en aandacht aan de productie is besteed. Op het eerste gehoor een ongecompliceerd liedje, maar onder de oppervlakte gebeurt er van alles.

Met The One zal Pam Feather tijdens het komende festivalseizoen hoge ogen gooien. In amper drie minuten laat ze horen wat ze als zangeres in haar mars heeft. Begeleid door een ijzersterke ritmesectie en een zwierend orgeltje, zorgt ze ervoor dat de zomer half februari – in elk geval in onze oren – al een beetje begonnen is.

‘I’m alive, and I’m ready to let go of the past’, zingt de Rotterdamse op het derde nummer Alive en lijkt daarmee een nieuwe start aan te kondigen.

Ook het laatste nummer van de ep Last Goodbye heeft zo’n zelfde booschap. Enkel verpakt in een ander pakketje. Het refrein rockt de pan uit en geeft daarmee een passend slot aan deze veelzijdige plaat.

Toen Pam Feather in 2009 haar eerste single uitgebracht, werd deze opgepikt door Giel Beelen. Ook later werk deed het goed. Zo was ze te zien en horen bij De Wereld Draait Door en verzorgde ze het voorprogramma voor Erykah Badu in de Heineken Music Hall.

Het is goed voor te stellen dat met het uitbrengen van Wish I Never Pam Feather wederom in de spotlights zal komen te staan. Elk van de vier nummers verdient die aandacht in elk geval.

Woensdag 1 maart brengt Pam Feather eigen repetoire ten gehore tijdens de singer/songwriter avond in De Machinist. Volg haar op Facebook voor het laatste nieuws.

Vincent Terlouw

Gepubliceerd op 17 feb. 2017, 10:00. Tags: , , , .