Welke band wint de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017?

Flyer Finale BandsZaterdag 20 mei is de finale van de categorie Bands van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 in Rotown. St. Solaire, DIABOTE, JC Thomaz & The Missing Slippers, JOIA en Goodnight Moonlight (willekeurige volgorde) strijden om de hoofdprijs. Nieuw dit jaar is dat de winnaar tevens wordt genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte – powered by Music Matters.

Henri Oogjen, Henk Koolen en Marcel Haug nemen plaats in de jury. Zij zullen er nog een flinke kluif aan hebben om te beoordelen wie de beste kwaliteiten in huis heeft.

Wie zijn de finalisten?
DIABOTE is een internationaal collectief met muzikale invloeden uit Afrika, Brazilië en Cuba.

De muziek van St. Solaire is groots, melodisch en integer en hangt tussen pop, alternatieve rock en folk. In september 2016 bracht de band haar debuut single Morning Sun uit.

De vijfkoppige band J.C. Thomaz & The Missing Slippers maakt muziek met garage rock&roll en blues invloeden en staat bekend om hun energieke live performances waarbij het publiek niet stil kan blijven staan.

JOIA is een zangeres met een boodschap die staat voor powerpop met een flamboyante twist. Haar nummers nemen je mee op een golf van tijdloze nostalgia.

Eind 2014 begon lo-fi pop muzikant Jasper Boogaard met het opnemen van zijn dromerige, drummachine gedreven liedjes onder de naam Goodnight Moonlight. Begin dit jaar bracht de inmiddels in binnen- en buitenland optredende band hun zoveelste release uit op het eigen Coaster Records.

Publieksprijs
Al deze artiesten maken hun muziek natuurlijk in eerste instantie voor jou en willen graag weten van jij ervan vindt. Jij kunt ervoor zorgen dat jouw favoriete finalist de erkenning ontvangt die hij verdient in de vorm van de Publieksprijs t.w.v. €250,-.

Door op aanwezig te klikken in de Facebook-stemevents van de finalisten, geef je de desbetreffende artiest jouw stem. Daarnaast telt jouw stem twee keer als je een kaartje koopt voor de Finale via de website van Rotown.

Nieuwe Opzet Sena Grote Prijs van Rotterdam
Per 2017 kent de Sena Grote Prijs van Rotterdam een nieuwe opzet. De muziekcompetitie, georganiseerd door de Popunie, bevat nu vier momenten van inschrijving en vier losse finales. Per categorie wordt een finale georganiseerd op een locatie die het beste past bij de categorie. Bovendien worden de winnaar tevens genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte – powered by Music Matters.

Voor meer informatie bezoek je de website van de Sena Grote Prijs van Rotterdam of de Facebook pagina.

Extra informatie
Datum: zaterdag 20 mei
Locatie: Rotown, Nieuwe Binnenweg 19
Aanvang: 19.30 uur
Entree: € 8,- (excl. servicekosten)
Facebookevent