Investeer in talent

De Rotterdamse regio bulkt van het talent. Talent dat allerlei ambities en dromen heeft en soms een kleine bijdrage nodig heeft om deze te realiseren. En ze doen er altijd iets voor terug! De Popunie geeft deze ondernemende Rotterdamse artiesten vanaf heden een prominente plek op de website. Zo hopen we nog meer mensen en bedrijven warm te maken voor een kleine investering in het talent dat onze stad rijk is. Lees hier artikelen over artiesten die projecten realiseren en door middel van crowdfunding een steuntje in de rug vragen. Support Local Talent!

Investeer in Talent: Bregje Sanne Lacourt

Bregje Sanne Lacourt is een singer/songwriter geboren in Brabant, maar 15 jaar geleden in Rotterdam komen wonen om te studeren aan Codarts. Ze treedt op, is stem/zangcoach, programmeert zo hier en daar wat live muziek. Met de opbrengsten van haar crowdfundingactie op het Indiegogo-platform wil ze het meest depressieve album van 2017 maken; Hurricane.

» Lees verder

Crowdfundingsopbrengsten Rotterdamse popmuzikanten in 2016 verdubbeld!

Het gaat goed met het cultureel ondernemerschap in de Rotterdamse popmuziek! Rotterdamse popmuzikanten zijn in 2016 zeer succesvol geweest als cultureel ondernemer. Er is met crowdfunding veel geld opgehaald; in 2016 werd voor het eerst meer dan een ton aan investeringen gerealiseerd.

» Lees verder

Investeer in Talent: Los Paja Brava

Na het verschijnen van een eerste ep van Los Paja Brava eerder dit jaar zijn ze nu klaar voor de volgende stap; een debuut-album. Voor de finishing touch van het nieuwe album heeft deze internationale band, met roots in Rotterdam, een crowdfundingscampagne opgezet op het VoorDeKunst platform.

» Lees verder

Interview: Jitse Tilman (Symbiotic Spark) – een bijzondere manier van storytelling

Drie innoverende, creatieve en inspirerende jongens releasen dinsdag 10 januari hun eerste en vernieuwende show genaamd COMPOSITION 01 in de Maassilo in Rotterdam. De show bevat niet alleen muziek, maar ook projecties, een ethisch vraagstuk en een wel heel apart podium. Om dit bijzondere project te financieren hebben ze een crowdfundingsactie op VoorDeKunst opgezet. Genoeg aanleiding dus voor muzikant Mikky Zomerdijk om één van de initiatiefnemers, Jitse Tilman, eens uitgebreid te interviewen.

» Lees verder

Investeer in Talent: De nieuwe single van Story Arcs

De drie heren van Story Arcs maken samen muziek vanuit hun liefde voor funky pop met catchy melodieën, met een randje rock en stevige grooves. Nadat ze vorig jaar hun ep dropten en verschillende toffe shows gaven op festivals als Oerol, hebben ze nu de smaak te pakken! Ze staan te trappelen om de studio in te gaan om hun nieuwe single met de toepasselijke titel Release My Voice op te nemen en uit te brengen. Alleen kunnen ze dit niet in hun eentje voor elkaar krijgen, want het kost behalve tijd, ook veel geld: ze schakelen daarom de hulp van het publiek in!

» Lees verder

Investeer in Talent: The Mutations

The Mutations hebben, na vier jaar spelen, schrijven en heel veel toffe gigs, hun eerste plaat opgenomen! Je leest het goed: deze is al opgenomen! Wat een helden! Toch zijn ze nog niet helemaal uit het financiële plaatje en zouden geholpen zijn met een pre-order van hun plaat. Daarom zijn ze een crowdfundingactie gestart op het VoorDeKunst platform.

» Lees verder