Rotterdamse Popweek

popweek

Met 185 events op ruim 100 locaties brak de Rotterdamse Popweek van 2016 alle records! Er stonden ruim 600 acts geprogrammeerd tijdens de tiendaagse week. Naar schatting hebben 25.000 bezoekers één of meerdere optredens bezocht.

De Rotterdamse Popweek is door de Popunie in 2013 in het leven geroepen om de stad te verlevendigen en te laten zien hoe bruisend de popscene is. Er is een aantal events door de Popunie zelf georganiseerd, zoals de Rotterdam Music Awards en de Rotterdamse Popquiz. Daarnaast waren er diverse Popweek Specials en werd de bestaande programmering gebundeld en gezamenlijk naar buiten gebracht. De week kende vele hoogtepunten, eigenlijk te veel om op te noemen.

Op vrijdag 28 oktober was de feestelijke opening in Rotown met de Rotterdamse Popquiz waar diverse politieke partijen aan meededen aangevuld met de Rotterdamse popsector. Tevens werden voor de derde keer de Rotterdam Music Awards uitgereikt, ditmaal door wethouder Pex Langenberg. Broederliefde ging er vandoor met de Award voor Beste Track, Goodnight Moonlight won de Aanstormend Talent Award, DÂK was het Beste Festival, Baroeg het Beste Podium, PRSPCT de Beste Clubavond en Evil Activities won de Exportprijs.

popweek-e-posterPopweek Specials waren de Rotterdam Zombiewalk op zaterdag 29 oktober, met een aantal afterparties op de Nieuwe Binnenweg die tot diep in de nacht doorgingen. Daarnaast de masterclass van de Amerikaanse singer/songwriter Shane Alexander op het Popunie hoofdkwartier, plus de Rotterdam Popweek Jamsessie in Raaf. Ook het 40 jaar Punkfest in Vibes, met optredens van legendarische punkbands en tributes aan punk iconen door Rotterdamse bands, behoorde tot de Popweek Specials.

Daarnaast was de Popronde op zaterdag 5 november groter dan ooit. En natuurlijk MTV, dat vanaf woensdag 2 november in Rotterdam neerstreek met de MTV Music Week en als klapper de EMA uitreiking op zondag in een bomvol Ahoy.

Bekijk hier diverse fotoalbums van de Rotterdamse Popweek 2016 op onze facebookpagina:
Rotterdamse Popweek algemeen
Rotterdamse Popquiz + Uitreiking Rotterdam Music Awards Rotown

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl

De Rotterdamse Popweek werd mogelijk gemaakt met steun van Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals, Bevordering van Volkskracht, Swart van Essen en het Elise Mathilde Fonds.

Bekijk hieronder de aftermovie van de Rotterdam Music Awards 2016 uitreiking:

Archief:
– Klik hier voor 2015
– Klik hier voor 2014
– Klik hier voor 2013