Divers

Hieronder vind je enkele artikelen met diverse onderwerpen met betrekking tot popmuziek of de Popunie.

Verslag Meet The Pro sessie: Hoe scoor ik festival boekingen?

De eerste Meet The Pro sessie van 2017 was op woensdag 8 maart op het Popunie kantoor en ging over hoe je een felbegeerde boeking scoort op festivals. De programmeurs Peter Dijksta, Dennis Koster en Marco Bijsterbosch werden, onder leiding van moderator Martijn Crama, het hemd van het lijf gevraagd. Lees hier het verslag.

» Lees verder

De 10 lessen van Eurosonic Noorderslag 2017

Tijdens Eurosonic/Noorderslag 2017 was Groningen opnieuw het epicentrum van de internationale muziekwereld. Evi Bulters schrijft regelmatig verslagen voor de Popunie, bijvoorbeeld over de Meet The Pro sessies. Ze ging voor ons op pad en maakte een verslag met daarin de 10 belangrijkste lessen voor muzikanten met ambities.

» Lees verder

Verslag Meet The Pro sessie: Het succes van de Rotterdamse hiphop

2016 was een ongekend goed jaar voor de Rotterdamse hiphop; er werden industry-records gebroken en grote shows gedaan. Voor deze Meet The Pro sessie hebben we twee keyplayers uit de scene uitgenodigd om hierover te vertellen: Roger Brouwn en Solomon Kifle. Lees hier het verslag.

» Lees verder

Verslag Meet The Pro Special: Masterclass Shane Alexander (US)

Tijdens de Rotterdamse Popweek vond als Meet The Pro Special een masterclass van Shane Alexander plaats. Hierbij deelde deze gelouterde Amerikaanse singer/songwriter een aantal gouden tips om een succesvol bestaan binnen de muziekindustrie op te bouwen. Dit deed hij aan de hand van verhalen over persoonlijke ervaringen. In dit verslag lees je een samenvatting van die verhalen en de lessen die Shane eruit haalde en met ons deelde.

» Lees verder

De 10 lessen van Eurosonic Noorderslag 2016

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. De officieuze nieuwjaarsreceptie van de muziekindustrie vindt plaats in de tweede week van januari tijdens het Eurosonic/Noorderslag festival. Gedurende vier dagen vormen overdag 11 zalen de plek waar de Europese muziekindustrie elkaar treft voor netwerkborrels, zakelijke gesprekken, introducties, overleggen en panels over wat er momenteel gaande is in de muziekindustrie. Journalist Jasper van Vugt gaat hier al ruim 10 jaar naartoe en trekt op verzoek van de Popunie uit deze editie 10 lessen voor bands met ambitie…

» Lees verder

Verslag Meet The Pro sessie: Hoe scoor ik boekingen?

Hoe kom je aan optredens, en wanneer is het zinvol om een boeker te benaderen? Deze en andere vragen kwamen op 11 november 2015 aan bod bij de Meet The Pro sessie: Hoe scoor ik boekingen? Lees hier het verslag!

» Lees verder

Verslag Meet The Pro sessie: Manage je band!

Heeft je band een manager nodig of kun je het management prima zelf doen? En zit een manager wel op jouw band te wachten? Op 30 juni deelden drie professionele bandmanagers uit de muziekindustrie hun visie tijdens een Meet The Pro sessie. Maaike Siegerist maakte een verslag van deze leerzame bijeenkomst.

» Lees verder

Verslag Meet The Pro sessie: Hoe release ik mijn plaat?

De Meet The Pro sessie van maart 2015 ging over het releasen van je plaat en hoe je dat aanpakt. Martijn Crama (Music United), Fred van Kruining (Caroline Benelux) en Geert van de Velde (Black Atlantic) gaven tekst en uitleg. Onze columniste Maaike Siegerist was zo aardig om de audio opnames uit te werken tot een uitgebreid verslag.

» Lees verder

De 10 lessen van Eurosonic Noorderslag 2015

Dit weekend was Groningen het epicentrum van de internationale muziekwereld. Journalist Jasper van Vugt gaat al 10 jaar naar Eurosonic/Noorderslag en trekt er op verzoek van de Popunie 10 lessen uit voor bands met ambitie.

» Lees verder

Gehoorbescherming

Iedereen die met muziek bezig is, krijgt te maken met (teveel) geluid. Een concert, oefenruimte sessie, dancefeest en zelfs je MP3 speler kunnen eraan bijdragen dat je blijvende schade oploopt. Het is dus zeker belangrijk om goed na te denken over hoe jij jouw gehoor beschermt.

» Lees verder

Checklist eigen beheer CD

Bij het uitbrengen van een cd in eigen beheer komt nogal wat kijken. Naast de artistieke kant (het componeren, opnemen en produceren) zijn er ook nog andere zaken te regelen. Om de eigen beheer producent, die door de bomen het bos niet meer ziet, een steuntje in de rug te geven hier een checklist.

» Lees verder