Onderzoek

De Popunie heeft de afgelopen decennia een belangrijke rol gespeeld bij diverse onderzoeken met popmuziek en de popsector als onderwerp. Vaak stonden we aan de wieg van deze onderzoeken waarvan veel uitkomsten vandaag de dag nog verrassend actueel zijn. Hieronder volgt een opsomming van de belangrijkste onderzoeken waar we een actieve rol bij hebben gespeeld.

De Waarde van Pop

Met De Waarde van Pop tonen initiatiefnemers POPnl en de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) hoe popcultuur tot uiting komt, welke maatschappelijke waarde zij vertegenwoordigt en hoe belangrijk het is om te blijven investeren in popcultuur.

De Waarde van Pop wordt de Nederlandse gemeenten aangeboden zodat zij zich kunnen versterken met een aantrekkelijk, duurzaam en onderscheidend popcultureel ondernemersklimaat. De publicatie biedt tevens een praktisch handvat voor gemeenten en poporganisaties om de maatschappelijke waarden van popmuziek te verzilveren.

» Lees verder

395 Minuten (Nat. onderzoek naar beoefening van popmuziek)

Voor het eerst is uitgebreid onderzoek gedaan naar de amateur-popmuziek in Nederland. In opdracht van Kunstfactor en de Popunie brachten &Concept en TNS NIPO de beoefening in kaart. Donderdag 10 januari 2008 verschenen de onderzoeksresultaten in het boek 395 Minuten – Amateur-Popmuziek In Nederland.

» Lees verder

POP Met Beleid (Handreiking voor gemeenten)

POPnl heeft in 2006 in samenwerking met de VNG de opdracht gegeven tot het schrijven van POP Met Beleid – Handreiking Voor Gemeenten. De belangrijkste doelstelling van deze nota is om de lokale overheid te voorzien van een helpdesk (handreiking en website) voor popmuziekbeleid dat past bij de omvang en ambitie van de eigen gemeente.

» Lees verder