Technisch

Zie hieronder welke artikelen de Popunie in de loop der tijd heeft verzameld over muziek en techniek.

Popunie lanceert nieuwe stageplan website: MyStagePlan.com

De Popunie had sinds 2003 de website popuniestageplan.nl, waarmee bands een simpel stageplan konden maken. Deze site is sinds oktober 2013 echter vervangen door een veel professionelere versie, genaamd MyStagePlan.

» Lees verder

Interview: Indy Rissema (Colabrium)

Sinds vandaag is Colabrium in de lucht! Colabrium is een nieuw social network waarin muzikanten kunnen samenwerken. Een muzikant kan individuele tracks op zijn account zetten en hier kunnen vervolgens andere Colabrium leden aan verder werken. Wij spraken met de enthousiaste oprichter van Colabrium: Indy Rissema.

» Lees verder

Interview: Sylvester (Box Of Doom)

Zoals bekend schenkt de Popunie graag aandacht aan do-it-yourself initiatieven. Een hele mooie vinden wij de oplossing die door Sylvester Vogelenzang de Jong van de band Ulysses is bedacht voor het bekende praktische probleem: hoe kun je zonder geluidsoverlast of overspraak toch luid versterkt gitaargeluid met een microfoon vastleggen? Zijn oplossing: Box of Doom. Hoe werkt het precies, wat is het, wat doet het, wie gebruiken het en is het iets voor jou? De antwoorden lees je hier!

» Lees verder

Overstappen op nieuwe programmatuur

Dit keer beantwoord het Ntb geen vraag, maar delen ze hun ervaring omtrent het overstappen op nieuwe programmatuur voor muziekproductie.

» Lees verder

iPhone muzikanten apps

Vraag: Wat heb je als muzikant aan een iPhone?

Antwoord: Apple’s iPhone heeft voor een kleine revolutie gezorgd in de softwarewereld. Het bedrijf stelde de iPhone en de iPod Touch open voor onafhankelijke softwareontwikkelaars. Dit heeft tot het onbedoelde resultaat geleid dat er inmiddels meer dan 150.000 stukjes software zijn ontwikkeld voor beide platformen. Ze worden “app” genoemd, een afkorting van applicatie. Omdat de meeste apps zeer weinig kosten of zelfs gratis zijn, wordt er niet zoveel in geïnvesteerd als bijvoorbeeld […]

» Lees verder

Ontwikkelingen op internet

Vraag: Wat is er het afgelopen jaar allemaal verandert voor muzikanten op internet en waar gaat het naar toe?

Er is het afgelopen jaar weer veel veranderd op dit gebied. Zo koos Buma eieren voor haar geld na een storm van kritiek, onder andere vanuit de politiek. Buma was namelijk van plan om privebloggers een rekening te sturen voor het gebruik van YouTube filmpjes op hun blog. Dat gaat voorlopig niet door. De politiek overweegt de thuiskopieregeling af te schaffen. […]

» Lees verder