Aanvragen Music Support Rotterdam

Talentontwikkeling en verlevendiging van de (binnen)stad door meer live muziek hebben prioriteit in Rotterdam. De Popunie heeft hiervoor de regeling Music Support Rotterdam ontworpen die in de periode 2017-2020 door de gemeente ondersteund wordt en vast onderdeel uitmaakt van ons projectenaanbod voor de stad.

De Popunie investeert de komende jaren i.s.m. de gemeente Rotterdam wederom in talentontwikkeling en verlevendiging van de (binnen)stad. Music Support Rotterdam is hierbij een belangrijk instrument omdat het mes aan twee kanten snijdt. De beste leerervaring voor musici is zoveel mogelijk optreden en een goede manier om de stad te verlevendigen is met live muziek. Nadruk ligt hierbij op lokaal talent. Music Support Rotterdam staat open voor aanvragers die geen gelden ontvangen uit het Cultuurplan 2017-2020 van de gemeente Rotterdam en bestaat uit twee regelingen:

Regelmatige Programmering
Dit onderdeel is alleen bestemd voor muziekcafés en kleine podia die op regelmatige basis (tenminste maandelijks) Rotterdamse bands/artiesten willen programmeren. Aanvragen voor 2017 kunnen t/m 31 december 2016 bij de Popunie ingediend worden. Maximale bijdrage op jaarbasis € 4.000,-.

Incidentele Programmering
Dit onderdeel is bestemd voor ondernemers, stichtingen, broedplaatsen, labels, kleine podia en festivals, muzikanten en evenementen die een project organiseren waarop tenminste drie Rotterdamse acts geboekt worden. Aanvragen hiervoor kunnen het hele jaar door ingediend worden, maar moeten wel uiterlijk acht weken voor uitvoering van het project bij de Popunie binnen zijn. Maximale bijdrage per evenement € 1.500,-.

De Popunie biedt met Music Support Rotterdam zowel financiële, promotionele, programmatische en organisatorische ondersteuning. Dus ondernemers die Rotterdamse bands/acts willen boeken kunnen op diverse manieren een beroep op ons doen. Wil je een aanvraag doen? Lees dan eerst aan welke criteria je moet voldoen. Kijk vervolgens welke regeling het best bij je past en vul één van onderstaande formulieren in:

Stuur het juiste formulier ingevuld en met de vereiste stukken digitaal of per post naar:

popuniemusicsupportPopunie
T.a.v. Martin Scheijgrond
Postbus 21450
3001 AL Rotterdam
martin@popunie.nl

Als de aanvraag gehonoreerd wordt vergeet dan niet het Music Support logo op al het promotiemateriaal te plaatsen. Klik hier voor de nieuwsberichten over de regeling.