Column Chris Anderson: Radio

Chris Anderson belicht in zijn nieuwe column de problemen van commerciële radio, waar het gaat om het bevorderen en ondersteunen van lokale muziek. Lokale radio stations lijken een ideale positie te hebben om de artiesten uit het zendgebied te kunnen helpen, maar toch gebeurt het niet vaak.

» Lees verder

Tourverslag: Half Way Station op Reeperbahn Festival

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Half Way Station lanceert hun nieuwe album DODO zelf en manager Rikke Korswagen doet dan ook erg zijn best om met de release daarvan zoveel mogelijk respons te krijgen, zowel binnen als buiten Nederland. In Duitsland presenteerde de band haar tweede album op 24 en 25 september op het gerenommeerde Reeperbahn Festival in Hamburg.

» Lees verder

De Popunie Luisteragenda van oktober 2015 staat online!

De Popunie Luisteragenda van oktober 2015 zit weer boordevol met tracks van Rotterdamse bands en acts. Dus luister hier waar je deze maand heen kunt in Rotterdam!

» Lees verder

Geef je op voor de Meet The Pro sessie ‘Verdienmodellen’!

De vierde Meet The Pro sessie van 2015 gaat over verdienmodellen voor je band en vindt plaats op maandag 12 oktober. We hebben vier top profs uitgenodigd die je alle ins en outs gaan vertellen, dus wees erbij!

» Lees verder

Open dag Mixin’ Music in Kralingen

Op donderdag 8 oktober organiseert Muziekcentrum MiXin’ Music vanaf 15.00 uur een speciale Open Middag. Zelfstandige muzikanten bieden in dit verzamelgebouw muzieklessen aan. Je kunt daarnaast ook de ruimtes huren als oefenruimte. Leuke gelegenheid dus om er eens een kijkje te nemen.

» Lees verder

Popunie clipoverzicht september 2015

Het Popunie clipoverzicht van september staat klaar! Ook de afgelopen maand zijn er weer veel nieuwe videoclips verschenen van Rotterdamse acts en bands. Voor zover deze op onze radar verschenen, hebben we ze hier voor de liefhebbers op een rijtje gezet.

» Lees verder