Popsport Showcase Festival en inschrijven voor 2016

Popsport sluit 2015 af met het Showcase Festival in Q-Factory in Amsterdam op zaterdag 28 november en opent de inschrijvingen voor 2016. Wil je workshops en coaching van professionele artiesten, boekers en managers om beter te worden? En ben jijzelf of de leden van je band (gemiddeld) 20 jaar of jonger? Schrijf je dan vóór 1 januari in!

» Lees verder

Jongeren uit Rotterdam-Zuid hebben de hoofdrol in hiphopspektakel Van Zuid

In mei 2016 barst Rotterdam uit zijn voegen met hiphopspektakel Van Zuid, waar ‘hiphop meets musical’. Maar liefst 300 jongeren uit Rotterdam-Zuid gaan meewerken aan het stuk dat het verhaal van hun wijk vertelt. Aan deze productie werken mee: rapper Winne, songwriter Furlan Felter, spoken word artist YMP, director Malumba Anderson, free-runner Onur Eren en nog vele anderen. De aanmelding voor de podiumplaatsen is inmiddels gestart en morgen is de eerste introductieworkshop.

» Lees verder

Tourverslag: Rats on Rafts in Londen

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Rats On Rafts toert er, zoals je misschien wel weet op los en hun plaat Tape Hiss is inmiddels wereldwijd uitgegeven. In oktober waren ze in London. Nog maar net thuis, zijn ze nu al weer drie weken lang op toer in Frankrijk. En inmiddels ook weer terug in London… Niet bij te houden! Maar goed, eerst London in oktober dus…

» Lees verder

Music Matters presents Lady Shaynah bij Islemunda Live

Op vrijdag 27 november vindt Islemunda Live plaats met dit keer niemand minder dan muziekambassadeur 2015: Lady Shaynah! De 20-jarige singer/songwriter won vorig jaar de Music Matters Award en mag nu schitteren tijdens haar eigen avond met als gastartiest rapper Jay-Way. Verwacht een energieke combinatie van soul, funk en pop met ‘a taste of jazz’ afgewisseld met intieme songs.

» Lees verder

Geef je op voor de Meet The Pro sessie Buma/Stemra, Sena en Norma

De laatste Meet The Pro sessie van 2015 gaat over Buma/Stemra, Sena en Norma en vindt plaats op woensdag 9 december op het Popunie kantoor. We hebben vier professionals uitgenodigd die je alle ins en outs gaan vertellen, dus wees erbij!

» Lees verder

Recensie: Maria Mendes

Innocentia
cd-album / download-album
exotic jazz met Portugese nostalgia

Na een optreden in de Blue Note Jazz Club in New York, op het Montreux Jazz Festival en een heuse tour door Brazilië, presenteert de van oorsprong Portugese jazz zangeres Maria Mendes op 26 november haar tweede album Innocentia in LantarenVenster. Hoe verder je verdwaalt in de mooie sfeer van het album, hoe meer je benieuwd wordt naar de live uitvoering van deze sterke nummers!

» Lees verder