Debuut-ep Caza is uit en jij kunt ‘m winnen!

Er werd reikhalzend naar uitgekeken en op de dag van de arbeid (1 mei) is het dan zover. De debuutplaat van niemand minder dan Fanatics 2013 én Sena Grote Prijs van Rotterdam 2014 winnaar Caza is uitgekomen; de Kimpéman ep! Voor alle Popunie volgers is er de unieke mogelijkheid om een gratis digitaal exemplaar van deze ep te bemachtigen!

» Lees verder

Vier je vrijheid op het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland

In Het (Euromast) Park wordt op 5 mei a.s. 70 jaar vrijheid gevierd. Naast de Ambassadeur van de Vrijheid Caro Emerald ook grote namen als Jungle By Night, Birth of Joy en Rotterdamse bekendheid Broederliefde. En daarnaast óók nog eens heel veel Rotterdamse acts op de door de Popunie geprogrammeerde Sena Talent Stage. Na het succes van vorig jaar krijgt het festival dit jaar een extra veld! Echt een must-go-to dus. Tenminste, als je vrij hebt: iets waar het Bevrijdingsfestival dit jaar een petitie voor heeft opgezet.

» Lees verder

Column Roufaida Aboutaleb: Wonderful Copenhagen #4 – Een tjoerie naar Deense hiphop

Mijn grootste guilty pleasure is politiek incorrecte hiphop. Hiphop komt van de straten van New York, van de gasten uit de ghetto’s die een stem gaven aan hun gemeenschap. Seks, drugs en criminaliteit zijn belangrijke terugkerende thema’s in de geschiedenis van het genre; Geen softe toestand dus. De hiphop cultuur in Denemarken slaat mijns inziens nog geen deuk in een pakje boter…

» Lees verder

De Popunie luisteragenda van mei 2015 staat online!

De Popunie Luisteragenda van mei 2015 zit weer boordevol met tracks van Rotterdams talent! Luister hier waar je deze maand heen kan in Rotterdam.

» Lees verder

Popunie clipoverzicht van april 2015

Het Popunie clipoverzicht van april staat klaar! Ook de afgelopen maand zijn er weer veel nieuwe videoclips verschenen van Rotterdamse acts en bands. Voor zover deze op onze radar verschenen, hebben we ze hier voor de liefhebbers op een rijtje gezet.

» Lees verder

Column Kayleigh Bergwerff: Het Placebo effect

Ik weet nog goed hoe ik vroeger vlinders kreeg als ik je stem hoorde. Je naam stond wel 100 keer in mijn agenda geschreven. Je had iets mysterieus. Ik waardeerde het zo dat jij je niets aantrok van wat anderen van je vonden. Mij interesseerde dat net zo goed weinig. Want men had altijd wel een mening over jou, mijn grote liefde…

» Lees verder