Column Okkie Vijfvinkel: Afkoelen in je zwembroek in februari.

Okkie verzamelt al heel zijn leven lang platen in vele muziekstijlen, van nieuwe elektronische dansmuziek tot pop tot rockabilly, R&B en soul. Erg blij wordt hij van themafeesten, waarbij hij met zijn muziek de avond voorziet van de juiste soundtracks. Door de jaren heen heeft hij meerdere bijzondere feesten meegemaakt van achter de draaitafels, maar de avond die het meest zijn wereld op zijn kop zet is wel de jaarlijkse Beachparty in De Beuk in Barendrecht.

» Lees verder

Music Talks #3: Authenticiteit in muziek

De derde editie van het internationaal symposium ‘Music Talks’ vindt plaats op donderdag 11 februari in Grounds. Tijdens deze editie worden verschillende kanten van ‘authenticiteit in muziek’ belicht en besproken samen met muzikanten, academici en professionals uit de muziekindustrie.

» Lees verder

Music Support: Muziekprogramma tijdens Rotterdam.Photo 2016 expositie ‘Identity’

Dit jaar is er veel live-muziek van Rotterdamse artiesten tijdens de Rotterdam Art Week van woensdag 10 t/m zondag 14 februari. Onder andere de muziekprogrammering van het fotofestival Rotterdam.Photo op het Deliplein wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support Rotterdam.

» Lees verder

Music Support: Muziekprogramma tijdens Rotterdam Contemporary Art Fair

Dit jaar is er weer veel live-muziek van Rotterdamse artiesten tijdens de Rotterdam Art Week van woensdag 10 t/m zondag 14 februari. Onder andere de muziekprogrammering van de Rotterdam Contemporary Art Fair wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support Rotterdam.

» Lees verder

Music Support: Winterdagen en Elisabeth Daniel in De Machinist

Op woensdag 10 februari vindt de vijfde singer/songwriteravond van het nieuwe jaar plaats in De Machinist. Vanaf 21 uur spelen het Rotterdamse trio Winterdagen en de Belgische zangeres Elisabeth Daniel in het café.

» Lees verder

Recensie: Sommerhus

Is There Such A Thing As Too Much Love?
cd-album / download-album
singer/songwriter / folk / pop
QuiteQuiet Records

Daar is het tweede album Is There Such A Thing As Too Much Love? van het Rotterdamse kamerpopduo Sommerhus​, uitgebracht door het label QuiteQuiet Records​, dat is gespecialiseerd in stille en akoestische pop. Singer/songwriter en gitarist Vera Jessen Jührend en zanger en contrabassist Peter Jessen zorgen voor een sterke samenzang en mysterieuze klanken op deze nieuwe plaat.

 

» Lees verder