Winnaars Kunstbende Zuid-Holland 2015

Kunstbende is de landelijke wedstrijd voor jong creatief talent in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar. Meer dan 180 deelnemende jongeren in ruim 80 acts hebben zondag 3 mei hun talent bewezen tijdens de voorronde van Kunstbende Zuid-Holland 2015 in Het Paard van Troje in Den Haag. Dit jaar viert de Kunstbende haar 25-jarig bestaan en daarom stond de voorronde geheel in het teken van het thema FEEST!

» Lees verder

Debuut-ep Caza is uit en jij kunt ‘m winnen!

Er werd reikhalzend naar uitgekeken en op de dag van de arbeid (1 mei) is het dan zover. De debuutplaat van niemand minder dan Fanatics 2013 én Sena Grote Prijs van Rotterdam 2014 winnaar Caza is uitgekomen; de Kimpéman ep! Voor alle Popunie volgers is er de unieke mogelijkheid om een gratis digitaal exemplaar van deze ep te bemachtigen!

» Lees verder

Vier je vrijheid op het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland

In Het (Euromast) Park wordt op 5 mei a.s. 70 jaar vrijheid gevierd. Naast de Ambassadeur van de Vrijheid Caro Emerald ook grote namen als Jungle By Night, Birth of Joy en Rotterdamse bekendheid Broederliefde. En daarnaast óók nog eens heel veel Rotterdamse acts op de door de Popunie geprogrammeerde Sena Talent Stage. Na het succes van vorig jaar krijgt het festival dit jaar een extra veld! Echt een must-go-to dus. Tenminste, als je vrij hebt: iets waar het Bevrijdingsfestival dit jaar een petitie voor heeft opgezet.

» Lees verder

Column Roufaida Aboutaleb: Wonderful Copenhagen #4 – Een tjoerie naar Deense hiphop

Mijn grootste guilty pleasure is politiek incorrecte hiphop. Hiphop komt van de straten van New York, van de gasten uit de ghetto’s die een stem gaven aan hun gemeenschap. Seks, drugs en criminaliteit zijn belangrijke terugkerende thema’s in de geschiedenis van het genre; Geen softe toestand dus. De hiphop cultuur in Denemarken slaat mijns inziens nog geen deuk in een pakje boter…

» Lees verder

De Popunie luisteragenda van mei 2015 staat online!

De Popunie Luisteragenda van mei 2015 zit weer boordevol met tracks van Rotterdams talent! Luister hier waar je deze maand heen kan in Rotterdam.

» Lees verder

Popunie clipoverzicht van april 2015

Het Popunie clipoverzicht van april staat klaar! Ook de afgelopen maand zijn er weer veel nieuwe videoclips verschenen van Rotterdamse acts en bands. Voor zover deze op onze radar verschenen, hebben we ze hier voor de liefhebbers op een rijtje gezet.

» Lees verder