Eerste Kamer eens met vernieuwing auteurscontractenrecht

De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel van staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) aangenomen dat de contractuele positie van auteurs en uitvoerende kunstenaars ten opzichte van hun exploitanten versterkt. Bij overeenkomsten met exploitanten (zoals uitgevers en platenmaatschappijen) zijn zij vaak de zwakkere partij. De maatregel is per 1 juli 2015 ingegaan.

» Lees verder

Recensie: Drunken Dolly

Drunken Dolly and the Drunken Man’s Curse
cd-ep / download-ep
celtic folk punk

De Rotterdamse band Drunken Dolly draait alweer zo´n tien jaar mee en speelt een genre wat men logischerwijs in de Hollandse klei niet erg vaak tegenkomt: celtic folk punk. De ep telt vier helder geproduceerde nummers die in een razend tempo en dito radiovriendelijke duur voorbij komen. Hierbij worden alle registers open getrokken om er een ideale en goedlachse St. Patricks Day van te maken.

» Lees verder

Tourverslag: Linda Kreuzen und das Deutsche Abenteuer

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Linda Kreuzen en band tourde in mei door Duitsland en deelt graag de ervaringen en tips met ons.

» Lees verder

Column Ai Ming Oei: Over vrijheid op een eiland

Dit jaar was de talkshow About Freedom (die ken je misschien wel van het Bevrijdingsfestival) onderdeel van het programma van Oerol op Terschelling. Onze columniste Ai Ming Oei zong drie nummers tijdens deze talkshow en vertelt over haar ervaringen op het eiland, maar ook over herinneringen aan en dromen over vrij zijn.

» Lees verder

Recensie: Gravel Town

Live Uit Lloyd 2014
download-ep
americana / singer/songwriter

Gravel Town mixt rootsrock, americana en blues op opvallende wijze zoals de band vorig jaar al liet horen op het album From Grace. Deze release was voor programmamaker Ronald van Oudheusden van Radio Rijnmond aanleiding het viertal uit te nodigen in het Llloydkwartier voor zijn dagelijkse programma Live Uit Lloyd. De sessie beviel de mannen van Gravel Town zo goed dat ze besloten die integraal uit te brengen.

» Lees verder

De Popunie luisteragenda van juli 2015 staat online!

De Popunie Luisteragenda van juli 2015 zit weer boordevol met tracks van Rotterdamse bands en acts. Dus luister hier waar je deze maand heen kunt in Rotterdam!

» Lees verder