Rats on Rafts presenteert Tape Hiss op uitverkochte V11

Op vrijdag 3 april presenteert Rats on Rafts hun nieuwe album Tape Hiss op een uitverkocht Lichtschip V11.  Het album komt uit op hun eigen label Kurious Recordings en Subroutine Records.

» Lees verder

Popunie clipoverzicht van maart 2015

Het Popunie clipoverzicht van maart staat klaar! Ook de afgelopen maand zijn er weer veel nieuwe videoclips verschenen van Rotterdamse acts en bands. Voor zover deze op onze radar verschenen, hebben we ze hier voor de liefhebbers op een rijtje gezet.

» Lees verder

Tidal Wave II met Corners (USA) en Yokocola

Tidal Wave, het reizende new wave circus van het Rotterdamse boekingsbureau Stagnation doet op zaterdag 4 april WORM aan. Corners en Yokocola spelen live, opgevolgd door DJ Trish Trash, Amelie Feline en Leen Steen, die met z’n drieën de puntschoentjes zullen laten shuffelen op de dansvloer.

» Lees verder

Interview: Job Smit (Transmit Music)

De Rotterdamse muziekscene wordt gekenmerkt door het voortdurend komen en gaan van initiatieven, speelplekken en bedrijfjes. Hierdoor bruist de stad meer dan men vaak denkt. Als Popunie ondersteunen we dit ondernemerschap waar we kunnen en schenken graag aandacht aan al die enthousiaste mensen die hun nek uitsteken. Ditmaal gingen we langs bij het gloednieuwe boekingsbureau Transmit Music.

» Lees verder

Recensie: The Afterveins

Showers
lp / cd-album / download-album
post-punk / new wave / psychedelica
We Are Elevate/V2

Vanuit het niets was ‘ie daar ineens, begin 2014, de debuutplaat van The Afterveins. Je hoorde oude zielen, die verdomd goed wisten waar Abraham de mosterd haalt als het aankomt op muzikale referenties naar de psychedelische garagescene uit de jaren ’70. En nu is er dan Showers, hun twee langspeler.

» Lees verder

Roodkapje trekt in roemruchte Baja Beach Club voor Radicals #1

Van 9-19 april organiseert Roodkapje het Radicals #1 Festival in Rotterdam. Ze slaan hiervoor hun kamp op in het leegstaande pand van de roemruchte Baja Beach Club aan het Schouwburgplein. Hier is werk te zien van kunstenaars en zijn er gedurende het tiendaagse festival concerten, Road-on-the-Road tours in een rijdende bioscoop, een ‘fashion procession’ en een performance-event op de 20e etage van de Hofpoort (aan het Hofplein). En tijdens Motel Mozaique op zaterdag 11 april uiteraard de nodige muziek…

» Lees verder