ADE Beats is opvolger van Rotterdam Beats

Dit najaar zal er geen Rotterdam Beats plaatsvinden. De conferentie zal opgaan in Amsterdam Dance Event, dat eerder al gezien werd als een ‘partner-event’. Het evenement begon als Buma Rotterdam Beats, maar Buma Cultuur trok zich er vorig jaar uit terug. Een zelfstandige doorstart bleek niet levensvatbaar. Het evenement gaat verder onder de noemer ADE Beats.

» Lees verder

Popunie clipoverzicht van juni 2015

Het Popunie clipoverzicht van juni staat klaar! Ook de afgelopen maand zijn er weer veel nieuwe videoclips verschenen van Rotterdamse acts en bands. Voor zover deze op onze radar verschenen, hebben we ze hier voor de liefhebbers op een rijtje gezet.

» Lees verder

Schrijf je in voor de Sena Grote Prijs van Rotterdam!

Je kunt jouw band of act tot 1 augustus weer inschrijven voor de Sena Grote Prijs van Rotterdam! De Sena Grote Prijs van Rotterdam (GPR) is dé competitie voor alle Rotterdamse Bands, Singer/Songwriters, Urban en Electronic acts. Er is van alles te winnen: gages voor de finale, prijzengeld, optredens, een bekostigde releaseparty, promotie en masterclasses. Doe dus mee als je met jouw band/act een stap voorwaarts wilt maken in je muzikale carrière en overtuig de jury van je ambities en muzikale kwaliteiten.

» Lees verder

Column YMP: Spoken Word bruist!

YMP, onze lyricale woordsmid, vertelt in zijn nieuwe column waarom hij trots is op Rotterdam en op de spokenword-scene die de stad rijk is.

» Lees verder

Tourverslag: Rats on Rafts in Duitsland

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Zo tourde Rats on Rafts in mei naar Duitsland en speelde daar onder andere een show in de Haldern Pop Bar.

» Lees verder

Metropolis Talent Stage presenteert zeven jonge acts

Tijdens het Metropolis Festival op zondag 5 juli is er opnieuw plek voor jong talent. Want naast optredens van doorbrekende internationale artiesten als Vintage Trouble (US), Glass Animals (UK), Ezra Furman (US) en Tourist LeMC (BE) konden muzikanten onder de 18 jaar zich de afgelopen maand inschrijven voor de Talent Stage (powered by Popunie). De uitslag is nu bekend…

» Lees verder