Tourverslag: Michel Ebben en Bregje Sanne Lacourt in London

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Ter promotie van hun nieuwe albums zijn Bregje Sanne Lacourt en Michel Ebben eind november 2014 een kleine week in Londen geweest. Ze speelden in diverse venues op Open Mics, een ideale stap om de muziekscene in de Engelse hoofdstad te verkennen.

» Lees verder

Column Roufaida Aboutaleb: Wonderful Copenhagen #3 > Een grenzeloos bestaan.

De meeste bands dromen ervan, een carrière buiten de landsgrenzen, het liefst buiten de Benelux. Want Nederland is klein, in Luxemburg wonen maar drie mensen en België… Tja, België ;). Roufaida vindt het leuk om te zien dat een Rotterdamse kwaliteitsband als Half Way Station flinke stappen maakt in Frankrijk. Dat maakt haar blij en trots. Toch lijken maar weinig Nederlandse bands goed carrière te kunnen maken in het buitenland. Half Way Station lijkt zo’n uitzondering op de regel. Roufaida zelf zit in een vreemde positie: met één been in Nederland en één been in Denemarken. Het is een grenzeloos bestaan.

» Lees verder

HeavyLight brengt videoclip nieuwe single Close To You uit

Maandag 2 maart lanceert de rockband HeavyLight de videoclip van hun nieuwe single Close To You, die op 20 februari verscheen op iTunes, Spotify en Deezer. De clip is geregisseerd door Set Vexy, die eerder videoclips voor onder andere BLØF en Destine heeft geschoten.

» Lees verder

Nieuw onafhankelijk platenlabel in Rotterdam: Brandy Alexander Recordings.

Sinds februari 2015 is de Nederlandse muziekindustrie een onafhankelijk kwaliteitslabel rijker: Brandy Alexander Recordings (BarRecordings).

» Lees verder

Capsloc hardcore festival: Smashfest 2015!

Op 27 juni vindt de tweede editie plaats van Smashfest! in Capsloc te Capelle aan den IJssel. In totaal zullen er dit jaar acht bands hun opwachting maken op het Jupiler-podium nabij Rotterdam. Naast Rolo Tomassi (UK) is ondermeer het Rotterdamse From the Heart al bevestigd..

» Lees verder

Kunstbende wint Jan Smeets Award 2015

Jan Smeets: ‘Als er één organisatie het absoluut goed doet voor jong talent, dan is het Kunstbende wel!’
Tijdens de Perspresentatie van Pinkpop 2015 in Paradiso heeft Pinkpop-directeur Jan Smeets de vierde Jan Smeets Award uitgereikt aan Kunstbende. Volgens Smeets geeft Kunstbende jonge talenten op een laagdrempelige manier de kans om zichzelf te ontplooien tot ware (pop)artiesten.

» Lees verder