Tourverslag: The Bat Bites in Italië

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Zo is de band The Bat Bites onlangs naar Italië geweest voor een optreden op de eerste zomereditie van het festival dat hun label jaarlijks organiseert; The Monster Zero Mash! In dit verslag kijken ze terug op deze korte trip om hun nieuwe album te promoten en vertellen hoe dit is verlopen.

» Lees verder

Uitgelicht: Boothstock Festival

Boothstock Festival vindt zaterdag 2 augustus voor de derde keer plaats. De organisatie heeft groots uitgepakt zodat er in het Rotterdamse Zuiderpark wederom een waar dansfestijn los kan barsten. Veel aandacht is er hierbij voor artiesten uit eigen stad.

» Lees verder

Recensie: Bongomatik

Bongomatik Your Life
cd-album
latinpop crossovers

Bongomatik is een tienkoppig multicultureel Rotterdams gezelschap dat al speelde op vooraanstaande festivals als North Sea Round Town, Jazz in Duketown en onlangs nog op Rotterdam Unlimited als Popunie Live band. Lees hier de recensie van hun meest recente cd.

» Lees verder

Popunie clipoverzicht van juli 2014

De afgelopen maand zijn er veel nieuwe clips verschenen van acts/bands. We hebben een groot gedeelte op een rijtje gezet. Bekijk hier het Popunie clipoverzicht van juli!

» Lees verder

Column Chris Anderson: Soms even niet…

Columnist Chris Andersom mag zich inmiddels ‘volleerd’ sound-designer noemen. Hij maakt niet alleen eigen muziek en podcasts, maar sinds kort ook de Popunie Luisteragenda Podcast; hij is dus vrijwel altijd bezig met muziek. Altijd… maar soms even niet…

» Lees verder

Recensie: Afrojack

Forget The World
cd-album / download-album
dance
Def Jam

DJ, producer en exportproduct Afrojack (Nick van der Wall) uit Spijkenisse is al jaren een speler op het hoogste niveau van de dancewereld. In mei verscheen zijn debuutalbum Forget The World. Geïnspireerd door uitspraken van Nick in de NRC gaat onze recensent op zoek naar bewijs dat er meer dan voorspelbare hitjes schuilen in Afrojack.

» Lees verder