Column Okkie Vijfvinkel: Het vak van professionele dj

Al jarenlang geeft Okkie les in het vak ‘dj’ en is de afgelopen tijd als gastspreker op scholen geweest. Als hij jongeren vraagt: “wat wil je later worden?” is het antwoord verrassend vaak ‘dj’. “Je kan er veel geld mee verdienen.” Vergeten wordt dat er veel meer dj’s zijn die een droom najagen en op maandag gewoon aan het reguliere werk gaan, dan dat er rijke supersterren bestaan. De jongeren leven in een internetwereld waarin een filmpje van Martin Garrix of David Guetta het beeld bevestigt dat gecreëerd wordt door de media, die elke dag geld willen verdienen met het brengen van ‘nieuws’.

» Lees verder

De Kroepoekfabriek is vijf en vierde dat met groot feest

De Kroepoekfabriek werd afgelopen weekend VIJF. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 september werd deze mijlpaal gevierd, uiteraard met heel veel live muziek. Het was een groot feest met maar liefst twee uitverkochte avonden, van de hiphop van SBMG en Broederliefde tot de rock van DeWolff en daarbij een festival met alle bevriende artiesten uit de buurt. Sinds afgelopen dinsdag 20 september is het boek VIJF verkrijgbaar en de Kroepoekfabriek heeft weer een divers programma voor je samengesteld die najaar…

» Lees verder

Recensie: HIJS Beats II

Diverse Artiesten – HIJSBeats II
hiphop
download-beattape
HiphopInJeSmoel

De Nederlandse hiphop site Hiphop In Je Smoel (wat de acroniem HIJS oplevert) heeft eerder dit jaar de beatcontest HIJSbeats georganiseerd met als resultaat een beattape met 10 tracks van de winnaars van de contest. De tape is gemixt door Killing Skills en de kleurrijke cover is verzorgd door Jaap van der Doelen.

» Lees verder

Music Support: Singer/songwriteravonden in De Machinist weer van start in oktober

Vanaf woensdag 5 oktober begint een nieuwe serie singer/songwriter-avonden in café-restaurant De Machinist. Deze vinden plaats in de Pub van het De Machinist complex, traditioneel op de woensdagavond en doorlopend tot en met 21 december.

» Lees verder

Column Mark Lotterman: De Popronde

Vorige week begon de Popronde Nederland. Ook columnist Mark Lotterman deed eens mee aan de Popronde en speelde in 2013 zo’n 15 shows door heel Nederland. Hoewel hij een mooie tijd had, plaatst hij in deze column wel wat vraagtekens bij de romantische beeldvorming die er in de loop der jaren rondom de Popronde ontstaan is.

» Lees verder

Recensie: Friday Wilkinson

Offshore
cd-album
singer/songwriter / indierock

Friday Wilkinson is de nieuwe band van kunstenaar, muzikant en voormalig Rotterdammer Hidde van Schie en vorige week donderdag presenteerde hij het eerste album Offshore op Lichtschip V11; een album met acht nummers: Niet veel, wel overzichtelijk. En dat de band iets indrukwekkends heeft afgeleverd staat voor onze recensent buiten kijf.

» Lees verder