Selectie Sena Grote Prijs van Rotterdam 2014 bekend!

De (halve) finalisten van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2014 zijn bekend! De halve finale vindt plaats op zondag 12 oktober in WORM in Rotterdam en is een besloten evenement. Het gaat om de categorieën Singer/Songwriter, Bands en Urban.

» Lees verder

Meet The Politics: Adriaan Visser (D66)

De Popunie start de serie Meet The Politics. Sinds mei hebben we een nieuw college in Rotterdam dat onze stad vier jaar lang gaat bestieren. Ook op het gebied van popmuziek. Hoog tijd om de Rotterdamse politiek en dan met name de cultuurbonzen van de verschillende politieke partijen in de gemeenteraad aan jullie voor te stellen. Vooral inzoomend op hun affiniteit met popmuziek. We zijn verheugd dat we deze serie mogen aftrappen met onze kersverse wethouder van o.a. Cultuur: Adriaan Visser (D66)!

» Lees verder

Tourverslag: Age Kat in Korea

De Rotterdamse Age Kat is gitaardocent op de popafdeling van het Rotterdams Conservatorium, dat tegenwoordig onderdeel is van Codarts. Codarts heeft veel buitenlandse studenten, waarvan een deel Koreaans is. Om de contacten met het Verre Oosten te onderhouden gaan er elke zomer een aantal docenten uit Nederland naartoe om masterclasses, lessen en concerten te geven. Dit vindt plaats onder de toepasselijke naam Summerschool.

» Lees verder

Interview: Order Of The Emperor

Het Eendracht Festival beleefde donderdag 17 juli een geslaagde vierde editie. Meer dan 130 Rotterdamse muzikanten, kunstenaars, organisaties en ondernemers lieten verspreid over zo’n vijftien festivallocaties op en rond het Eendrachtsplein zien hoeveel tofs Rotterdam te bieden heeft. En toch was het niet de kwantiteit, maar juist de kwaliteit van alle deelnemers, die de bezoekers in positieve zin wist te verbazen. Wij interviewen de drie winnaars van de publieksstemmen. Vandaag het laatste interview. Dit keer met Order Of The Emperor.

» Lees verder

Gastcolumn Daisy Cools: De zesde dag

“Als je iets wil, onderneem dan actie.”, is de boodschap van Daisy Cools’ nieuwste column. Benieuwd naar haar ervaring en wat ze hiermee bedoeld? Lees dan gauw verder!

» Lees verder

Unieke samenwerking Popunie en OPEN voor uitreiking Sena Grote Prijs van Rotterdam 2014

Open Rotterdam wil de stad graag kennis laten maken met uniek Rotterdams muziektalent en gaat daarvoor in de toekomst nauw samenwerken met de Popunie. Als eerste stap gaan we in het radioprogramma ‘Erwin doet Open’ op 93.9FM vandaag de (halve) finalisten van de Sena Grote Prijs van Rotterdam bekend maken. Tussen 16.00 en 19.00 uur worden in deze unieke samenwerking alle 40 gelukkige bands en muzikanten gefeliciteerd via de officiële kanalen van OPEN Rotterdam en de Popunie.

» Lees verder