Tourverslag: Book of Eli’s Tour des Chateaux

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Book Of Eli deed van 12 tot 17 juli een bijzondere kastelentour in Frankrijk en België. Dat pakte uit als één van de meest bijzondere trips voor de groep tot nu toe…

» Lees verder

Nacht van de Kaap

Op 3 september neemt de Nacht Van De Kaap heel Katendrecht weer over! Het karaktervolle muziekfestival, dat vorig jaar onze Rotterdam Music Award voor Beste Festival won en ook nog werd uitgeroepen tot Beste Publieksevenement van Nederland, gooit dit jaar het roer om. De indeling van het festivalterrein gaat flink op de schop. Wat blijft is de gezellige sfeer en een grote verscheidenheid aan muzieksoorten: Van Nederlandstalig meezingfestijn, de beste jazz tot vuige rock-’n-roll.

» Lees verder

HardHeaderz Label Night II in Grounds met Far I, WatWatIs, Kevtendencies en surprise act

Hiphop label HardHeaderz viert op vrijdag 9 september zijn 5-jarig bestaan in Podium Grounds. De avond staat in het teken van old school hiphop tot trap. Met andere woorden: “We goin’ take you from the ol’ to the new”. WatWatIs en Kevtendencies laten zien waarom zij de meest gevreesde acts van 2016 zijn. Daarnaast presenteert oprichter van het label, Far I, met een live band zijn nieuwe album Blood, Sweat & Lyrics én is er een grote surprise.

» Lees verder

Recensie: Stealers

Street Law
lp / cd- / download-album
punk
Rebellion Records

Het is bijna tien jaar geleden sinds de Stealers voor het eerst de provinciebodem wakkerschudden met hun formule van vuige punkrock. Opgericht door bandleden vanuit dezelfde scene, afkomstig uit o.a. de Cenobites, I-Reject en The Patrons, zijn al deze jaren aan ervaring samengekomen in de volgende Stealers plaat; Street Law. De opvolger van het eerder verschenen Stealers (2012) en Breakout (2013) is een dijk van een plaat geworden en floreert door tien beukende tracks.

» Lees verder

Kroepoekfabriek met De Likt op scholentour!

De Kroepoekfabriek is bijna 5 jaar… en wie jarig is trakteert! En wel op een gratis schoolpleinconcert. Op 29 en 30 augustus komen we als ware guerrilla’s de schoolpleinen in Schiedam, Maassluis en Vlaardingen onveilig maken met een gratis miniconcert van De Likt!

» Lees verder

Interview: Ruud van Schaik (Rudebeats)

Soms dient puur talent zich aan en Ruud van Schaik behoort tot die groep. Kortgeleden bracht hij onder de naam Rudebeats de korte maar uitstekende ep On Repeat uit. Die ep is een meer dan goede reden om de geboren Rotterdammer door Ollie Vida aan de tand te laten voelen over muziek, zijn invloeden en het leven zelf.

» Lees verder