Column: Wij zijn de #1, morgen ben jij bekend!

Onze columnist YMP is trots. Trots omdat Rotterdam de nummer 1 stad van Europa is. De stad waar alles mogelijk is. Lees snel zijn column over het moois wat onze stad het nieuwe jaar te bieden heeft…

» Lees verder

Recensie: Minor Planet Magdalena

First Orbit
demo
synthpop / ambient

Wat in 2012 begon als een drie-mans formatie is anno 2014 uitgedund tot het soloproject van Nick Aberson. Minor Planet Magdalena wil op First Orbit een eigen sfeer neerzetten die de luisteraar niet snel zal vergeten. En daar is Nick al met al volgens onze recensent prima in geslaagd.

» Lees verder

Bandnight in de Rotonde: 3 bands om januari mee af te sluiten

Zaterdag 31 januari gaat de Rotonde in Berkel haar bezoekers voor de laatste keer in deze koude maand van muziek, bier en vertier voorzien. Op de laatste dag van de (stiekem toch wel minst leuke) maand van het jaar opent zij de deuren voor iedereen met een greintje muzikaliteit in zich. Maar liefst drie bands van behoorlijke kwaliteit warmen je op en zorgen voor een sfeer waar je U tegen dient te zeggen: Paper Tapir, The General Public en The Pendulum’s Motion.

» Lees verder

Recensie: Niche & Mustash

No. 1 Mixtape
download-mixtape
hiphop

Niche & Mustash zijn independent in de grootste zin van het woord; voor hun eerste mixtape met de toepasselijke titel No.1 deden zij alles zelf, van productie, mix en master tot het grafisch ontwerp. In slechts twee maanden tijd maakten zij een negen tracks tellende tape met voornamelijk harde 808-beats met trap/house-invloeden. ‘Productioneel gezien staat deze tape als een huis.’ concludeerde onze recensent als eerste.

» Lees verder

Herdruk debuutalbum Sommerhus bij QuiteQuiet Records

Kamerpopduo Sommerhus brengt de herdruk van hun titelloze debuutalbum uit bij QuiteQuiet Records. Van de bloedstollend mooie, instrumentale opener Denmark tot de breekbare perfectie van A Tender Trap is dit een album om stil bij te staan.

» Lees verder

Releaseparty 7 inch Liar’s Dice

Na het winnen van het plaatje van Rotterdam in 2013 zijn de mannen van Liar’s Dice hard bezig geweest met de opname van het betreffende plaatje in 2014. Na een lang proces van opnemen, afmixen en het persen van de plaat is hij nu eindelijk hier!

» Lees verder