Crowdfundingsopbrengsten Rotterdamse popmuzikanten in 2014 bijna verdubbeld!

Het gaat goed met het cultureel ondernemerschap in de Rotterdamse popmuziek! Rotterdamse popmuzikanten zijn in 2014 nog succesvoller geweest als cultureel ondernemer dan in 2013 het geval was. Er is meer geld opgehaald, er zijn meer individuele financiers aangetrokken en er zijn meer projecten gerealiseerd. Zo blijkt uit cijfers van de Popunie.

» Lees verder

Rotterdammer Charl Delemarre wint na Sena Grote Prijs van Rotterdam ook de GPNL

Charl Delemarre heeft afgelopen zaterdag 20 december in Paradiso de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter gewonnen. Een maand eerder schreef hij in LantarenVenster ook al de door de Popunie georganiseerde Sena Grote Prijs van Rotterdam op zijn naam.

» Lees verder

Data van New Skool Rules 2015 bekend

De data voor de 4e editie van New Skool Rules zijn bekend. De grootste internationale urban muziekconferentie/festival van Europa zal in 2015 van 29 t/m 31 mei plaatsvinden in Rotterdam.

» Lees verder

Rotterdams beste oud & nieuw programma’s

Weet jij al waar je Oud & Nieuw viert? In Rotterdam is er keuze te over want de lijst met Oud & Nieuw feesten is bijna zo lang als de Coolsingel! Dansend, rockend, twerkend of bouncend en of je nu een echt feestbeest bent, een romanticus, jong, oud of alles er tussenin: op oudejaarsnacht is er genoeg te beleven in Rotjeknor. Sommige feesten op Oud & Nieuw zijn al uitverkocht, dus wie wat bijzonders wil, moet zich haasten. Wij zetten een selectie highlights voor je op een rijtje.

» Lees verder

Dien nu je plannen in voor Popunie Music Support Rotterdam 2015!

Verlevendiging van de (binnen)stad door meer live muziek heeft prioriteit in Rotterdam. De Popunie heeft hiervoor de regeling Music Support Rotterdam ontworpen die in de periode 2013-2016 door de gemeente ondersteund wordt en vast onderdeel uitmaakt van ons projectenaanbod voor de stad. Music Support Rotterdam staat open voor aanvragers die geen gelden ontvangen uit het Cultuurplan 2013-2016 van de gemeente Rotterdam en bestaat uit twee regelingen…

» Lees verder

Rotterdamse clubnacht CONTRA trapt af in de Ferro Dome

Clubconcept CONTRA, onder leiding van dj-duo Nino&Frankie, verliet in mei dit jaar uit de vaste clubs met de belofte om terug te komen op unieke locaties in de stad. En nu is het zover: de jonge Rotterdamse techno-organisatie houdt op vrijdag 26 december het allereerste dance-evenement in de gloednieuwe Ferro Dome!

» Lees verder