Popunie Music Support Rotterdam: Tessa Nikopoulos en Sommerhus in De Machinist

Op woensdag 22 oktober vindt de derde singer/songwriteravond van het naseizoen plaats in het café van De Machinist. Tessa Nikopoulos en Sommerhus zullen eigen repertoire ten gehore brengen, aangevuld met een kort optreden van Albeda College-student Silvia Bartolo.

» Lees verder

Een financiële bijdrage voor popconcerten op jouw podium?

Het nieuwe seizoen is volop bezig en er worden ongetwijfeld weer veel mooie popconcerten georganiseerd. Daarom brengen we graag de subsidie programmering incidentele concerten popmuziek onder de aandacht. Organiseer je wel eens concerten met Nederlandse bands? Deze concerten komen misschien wel in aanmerking voor een financiële bijdrage van het Fonds Podiumkunsten.

» Lees verder

Tourverslag: Feliciana in Nederland, Engeland en Zweden

De Popunie besteedt doorlopend aandacht aan ondernemende Rotterdamse muzikanten die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Ditmaal de in Rotterdam wonende zangeres Feliciana die zich ieder jaar een doel stelt. Voor dit jaar stond er “meer optreden in Nederland en het buitenland” op haar planning. Lees in dit tourverslag hoe het haar de afgelopen periode is vergaan en laat je inspireren.

» Lees verder

Locatie finale Sena Grote Prijs van Rotterdam 2014 bekend!

Op zaterdag 15 november vindt de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2014 plaats. Dit jaar in een unieke vorm.

» Lees verder

Gastcolumn Roufaida Aboutaleb: Wonderful Copenhagen #1 The awkward start

Rotterdamse singer/songwriter Roufaida woont nu in het land van roggebrood, blonde meisjes en duur design. Als songwriter, vocalist en producer voelde ze de behoefte Rotterdam achter haar te laten.

» Lees verder

Recensie: Deformer

Repossessor
vinyl / download-ep
jungle / breakcore
PRSPCT

PRSPCT, welke liefhebber van het ruigere dans en stamp werk kent de feesten niet? De Rotterdamse organisator brengt ook al een tijdje platen uit op het eigen label en de meest recente release is de uit twee tracks bestaande ep van Deformer. Onze recensent ging er eens goed voor zitten…

» Lees verder