Gastcolumn Maaike Siegerist: Beter goed gejat dan slecht bedacht

Plagiaat, een veelvoorkomend issue in de muziekindustrie. Onze gloednieuwe columniste Maaike Siegerist studeert sinds september in Engeland. Een terugkerend thema tijdens de eerste weken daar; creatief recyclen is de norm in popmuziek.

» Lees verder

PopUp 010 viert eenjarig bestaan

PopUp 010 is het verhaal van vier enthousiaste muziekliefhebbers die vonden dat er iets moest gebeuren op muzikaal gebied in hun Rotterdam. Er waren (en zijn) veel woorden over een nieuw poppodium in de stad, maar weinig daden. Een jaar geleden begonnen zij daarom onder de naam PopUp 010 met het organiseren van semi-akoestische concerten op onverwachte locaties in de stad. En met succes, want het afgelopen jaar bezochten 750 enthousiaste muziekliefhebbers zes edities van PopUp 010.

» Lees verder

Popunie Live Café op Songbird en op Rotterdam CS

We maakten al eerder bekend dat het Popunie Live Café weer neerstrijkt op het Songbird Festival op 22 november, Daarnaast hebben we ook een gratis toegankelijk middagprogramma in Rotterdam Centraal Station, met optredens van The Yes Please, Linda Kreuzen, Atlas and The Fox en Book Of Eli.

» Lees verder

Sir James & Simon Lodewijk: Op Smaak Tour

In samenwerking met privé chef Simon Lodewijk gaat pop/rockband Sir James in november 2014 een experiment aan. Tijdens exclusieve concerten worden amuses geserveerd, die ter plaatse zijn klaargemaakt door de chef naar aanleiding van de liedjes.

» Lees verder

Tourverslag: Harry Merry tourt door Europa

De Popunie besteedt doorlopend aandacht aan ondernemende Rotterdamse muzikanten die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Van metal tot pop en van punk tot singer/songwriter; vanuit vele genres worden de vleugels internationaal uitgeslagen. Om resultaat te behalen zijn er vele mogelijkheden en kun je profiteren van de werkwijze, contacten en ervaringen van anderen. Deze delen we dus graag en ditmaal lezen we over de avonturen van onze eigen cultheld Harry Merry die maar liefst vijf landen aandeed…

» Lees verder

Gitaarvirtuoos Tommy Emmanuel naar De Doelen

De Australische gitarist Tommy Emmanuel komt in november van dit jaar terug naar Nederland. De wereldberoemde gitarist die al twee Grammy nominaties op zijn naam mocht schrijven, staat op maandag 24 november in de grote zaal van De Doelen. De kaartverkoop is reeds gestart.

» Lees verder