HardHeaderz Label Night II in Grounds met Far I, WatWatIs, Kevtendencies en surprise act

Hiphop label HardHeaderz viert op vrijdag 9 september zijn 5-jarig bestaan in Podium Grounds. De avond staat in het teken van old school hiphop tot trap. Met andere woorden: “We goin’ take you from the ol’ to the new”. WatWatIs en Kevtendencies laten zien waarom zij de meest gevreesde acts van 2016 zijn. Daarnaast presenteert oprichter van het label, Far I, met een live band zijn nieuwe album Blood, Sweat & Lyrics én is er een grote surprise.

» Lees verder

Recensie: Stealers

Street Law
lp / cd- / download-album
punk
Rebellion Records

Het is bijna tien jaar geleden sinds de Stealers voor het eerst de provinciebodem wakkerschudden met hun formule van vuige punkrock. Opgericht door bandleden vanuit dezelfde scene, afkomstig uit o.a. de Cenobites, I-Reject en The Patrons, zijn al deze jaren aan ervaring samengekomen in de volgende Stealers plaat; Street Law. De opvolger van het eerder verschenen Stealers (2012) en Breakout (2013) is een dijk van een plaat geworden en floreert door tien beukende tracks.

» Lees verder

Kroepoekfabriek met De Likt op scholentour!

De Kroepoekfabriek is bijna 5 jaar… en wie jarig is trakteert! En wel op een gratis schoolpleinconcert. Op 29 en 30 augustus komen we als ware guerrilla’s de schoolpleinen in Schiedam, Maassluis en Vlaardingen onveilig maken met een gratis miniconcert van De Likt!

» Lees verder

Interview: Ruud van Schaik (Rudebeats)

Soms dient puur talent zich aan en Ruud van Schaik behoort tot die groep. Kortgeleden bracht hij onder de naam Rudebeats de korte maar uitstekende ep On Repeat uit. Die ep is een meer dan goede reden om de geboren Rotterdammer door Ollie Vida aan de tand te laten voelen over muziek, zijn invloeden en het leven zelf.

» Lees verder

Recensie: Jacklust

Prepare For War
download-ep
sleazepunk / hardrock

Ook op hun nieuwe ep trekken de heren van Jacklust ten strijde met alle wapens die ze tot hun beschikking hebben: een beukende bas, dreunende drums, een gruizige gitaar en doorleefde vocalen met een whiskysausje. Dat de heren hierbij humor ook hoog in het vaandel hebben staan is een prettige bijkomstigheid. Het leven is tenslotte al serieus genoeg.

» Lees verder

Recensie: De Kraken

Ultra People
download-ep
clubhouse
Taylor Made Recordings

Wie zichzelf De Kraken noemt, u weet wel, dat mythologische zeemonster met honderd tentakels dat in Pirates Of The Caribbean vrolijk boten vernietigt, wekt verwachtingen. De opener en titeltrack van dit debuut doet vanaf de eerste drumbeat direct denken aan eind jaren ‘90. Oftewel: vierkante beats op zo’n 135 bpm, immer herhalende vocale sample, simpele synthesizermelodie en de nodige dansvloervriendelijke breaks…

» Lees verder