Recensie: PaPa GoNi

PaPa GoNi
cd-ep / download-ep
afrobeat / soul

PaPa GoNi’s repertoire is geïnspireerd op de West-Afrikaanse cultuur en zowel de bandnaam als de basis van de muziek is ontleend aan de N’goni: Een Afrikaans snaarinstrument. Eind vorig jaar, brachten ze de ep PaPa GoNi uit: 30 minuten swingende muziek in de traditie van onder meer Afrikaanse artiesten en groepen als Fela Kuti, Fatoumata Diawara en Youssou N’dour.

» Lees verder

Tourverslag: Sociale Onrust in Chili (1/6) – Pisco’s, vrouwen en beloften

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. De vagabonden Thijs en Jim van Sociale Onrust kregen de kans om naar Chili te gaan om hun Nederlandstalige punk te spelen voor het Chileense publiek. Behalve legendarische shows en opnames maakten ze een heleboel nieuwe vrienden. Hoe dat in z’n werk ging, lezen we door de ogen van Jimmy Onrust.

» Lees verder

Stagnation Hardcore Fest

Aanstaande zaterdag 30 mei vindt het Stagnation Hardcore Fest plaats in Club Vibes. Het festival brengt maar liefst zes vette bands uit verschillende internationale scenes bij elkaar in Rotterdam. Drie bands uit Rotterdam: The Obnoxious, Rott ‘n Damned en Faith Ends Here aangevuld met Milkman (Tilburg), Beautiful Hatred (Wallonië) en Brothers In Blood (Hongarije).

» Lees verder

St. Polaroid presenteert debuutalbum in Theater Walhalla

Op vrijdag 5 juni komt dan eindelijk de langverwachte debuutplaat uit van de Rotterdamse band St. Polaroid. Dit wordt op de dag zelf goed gevierd in theater Walhalla. Mensen die een kaartje kopen krijgen daarbij gratis het album op gekleurd vinyl of ouderwets op cd. Bevriende singer/songwriter Arjan Brandsma – uit het oosten van het land – zal de avond openen.

» Lees verder

EP Release Southbound in Kantine Walhalla

Na een release in het Deense komt Roufaida Aboutaleb terug naar Nederland om op 12 juni de kersverse ep Open Water van haar nieuwe project Southbound te presenteren in RotterdamOp deze avond zal muziek, dans en beeldende kunst bij elkaar komen op één podium.

 

» Lees verder

Recensie: Stringcaster

So Inconvenient
cd-ep / download-ep
bluegrass / hillbilly / americana

Aan ervaring en veelzijdigheid geen gebrek bij Stringcaster, maar de afspraak is dat het in deze band gaat om bluegrass, hillbilly en aanverwanten in een zo puur mogelijke vorm. Dat is andermaal gelukt op So Inconvenient, de onlangs verschenen derde ep. Vier songs staan er op, waarvan er drie goed zijn voor hossend publiek en het drink- en rooklied Rock This Joint ongetwijfeld een succesvolle meezinger wordt.

» Lees verder