Liverecensie: ScumBash 2015

Ook de tweede editie van ScumBash – One Day Of Pure Goddamn Rock ‘n’ Roll in de monumentale Van Nelle Fabriek in Rotterdam was er weer eentje om door een ringetje te halen. Rockabilly, metal, punk, ska en een aantal aanpalende genres -en het Maasstedelijke levenslied niet te vergeten-, het was er allemaal weer te vinden…

» Lees verder

HipHo(o)p en Brandwerk bij Capsloc

Op vrijdag 13 maart zullen de hiphopformaties Hipho(o)p en Brandwerk het podium van Capsloc veroveren. Het is niet de eerste keer dat deze twee hiphopacts een podium delen. Want eerder al vertegenwoordigden zij Roots & Routes tijdens Buma Beats én stonden ze samen in de finale van de Grote Prijs van Nederland.

» Lees verder

Recensie: Goodnight Moonlight

Europe
download-ep
lo-fi psych pop
Coaster Records

De nog maar zeventien lentes jonge Rotterdammer Jasper Boogaard is de grote man achter het project Goodnight Moonlight. Op deze ep zijn een viertal gitaarliedjes te horen die onze recensent doen klinken als echte field recordings. Hij noemt deze ep een vroege mijlpaal voor Jasper Boogaard.

» Lees verder

Column Maaike Siegerist: Only happy when it’s AABA

Only Happy When It Rains van Garbage heeft een bijzondere structuur voor een pop hit: het lied bestaat niet uit coupletten en refreinen, maar uit A en B secties. En Garbage en Radiohead laten horen dat de AABA vorm ook in alternatieve popmuziek goed kan werken. Onze columnist Maaike gaat eens goed in op de structuur van een aansprekend liedje…

» Lees verder

Singer/songwriters in De Machinist: Herrek en White Eagle Jones

Op woensdag 4 maart vindt in het café van De Machinist de zevende singer/songwriteravond uit de reeks van dit jaar plaats. Een editie ditmaal die van het Griekse eiland Patmos leidt naar het Indonesische Nieuw-Guinea. Vanaf 21.00 uur zullen Herrek en White Eagle Jones eigen repertoire ten gehore brengen.

» Lees verder

Popunie clipoverzicht van februari 2015

Het Popunie clipoverzicht van februari staat klaar! Ook de afgelopen maand zijn er weer veel nieuwe videoclips verschenen van Rotterdamse acts en bands. Voor zover deze op onze radar verschenen, hebben we ze hier voor de liefhebbers op een rijtje gezet.

» Lees verder