Popweek: Music Production Academy organiseert Open Jamsessie olv Beau Zwart

In samenwerking met de Popunie organiseert Music Production Academy in de Hoogstraat tijdens de Rotterdamse Popweek een Open Jamsessie met als host Beau Zwart. Op donderdag 3 november kun je kennismaken met deze toffe muziekopleiding en kun je meteen laten horen wat je in huis hebt!

» Lees verder

Interview: Tom Palms (Phlebotomized)

Op de eerste dag van de Rotterdamse Popweek 2016, vrijdag 28 oktober, speelt o.a. Phlebotomized in de Baroeg tijdens de Dutch Doom Days XV. En dat is bijzonder, want na 25 jaar stilte werd deze Rotterdamse metalband weer actief en dat blijkt een goede keuze te zijn! Twee van hun albums uit de jaren ’90, Immense Intense Suspense en Sky Contact, worden dit jaar opnieuw uitgegeven bij Hammerheart Records. Onze metalspecialist Robbert Meijntjes ging in gesprek met gitarist Tom Palms over het heden, het verleden en vooral de toekomst van Phlebotomized!

» Lees verder

Rotterdam Music Awards uitreiking vrijdag aanstaande in Rotown

Tot vandaag 12.00 u kon er gestemd worden voor de Rotterdam Music Awards. Wil je weten wie er heeft gewonnen? Kom dan vrijdag 28 oktober naar Rotown voor de uitreiking en doe mee met de enige echte Rotterdamse Popquiz.

» Lees verder

Dichter dichterbij…

Het gaat goed met de Rotterdamse artiest Dichter! Onlangs verraste hij het publiek tijdens de ‘Erasmus Experience’ in Bibliotheek Rotterdam met een speciaal geschreven nummer over Erasmus, zijn show tijdens de Nederlandse Dansdagen was meerdere malen uitverkocht en hij tekende afgelopen zomer bij boekingskantoor Topbillin, die in hun raster tevens acts als Akwasi, Winne, The Partysquad en Teske hebben staan.

» Lees verder

Rum For Breakfast gaat via Stage Europe Network naar Estland

De Popunie, de Nederlandse partner van Stage Europe Network (SEN), heeft de jonge veelbelovende Rotterdamse muzikant Rum For Breakfast geselecteerd voor een uitwisselingsproject in Tallinn, Estland. SEN is een samenwerkingsverband van zeven culturele organisaties afkomstig uit Duitsland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Polen, IJsland en Estland. Doel van het netwerk is om de ervaring van jonge muzikanten te verbinden, te vergroten en om de jonge bands te promoten binnen Europa.

» Lees verder

Investeer in Talent: The Mutations

The Mutations hebben, na vier jaar spelen, schrijven en heel veel toffe gigs, hun eerste plaat opgenomen! Je leest het goed: deze is al opgenomen! Wat een helden! Toch zijn ze nog niet helemaal uit het financiële plaatje en zouden geholpen zijn met een pre-order van hun plaat. Daarom zijn ze een crowdfundingactie gestart op het VoorDeKunst platform.

» Lees verder