De Popunie Luisteragenda van augustus 2015 staat online!

De Popunie Luisteragenda van augustus 2015 zit weer boordevol met tracks van Rotterdamse bands en acts. Dus luister hier waar je deze maand heen kunt in Rotterdam!

» Lees verder

Column Maaike van Steenis: De les die ik leerde uit mijn grootste mislukkingen

Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. Maaike van Steenis is er niet bang voor. Jij wel?

» Lees verder

Nog één dag crowdfunding voor het project Kim Hoorweg Invites…

Wat is het project? Noord Zie Jazz brengt het komende jaar i.s.m. Galerie Untitled een serie van 11 culturele zondagmiddagen onder de titel: Kim Invites & Lenny Meets. Hierbij nodigt zangeres Kim Hoorweg een gerenommeerde muzikant uit de soul, jazz of wereldmuziek uit. Fotograaf Lenny Oosterwijk vraagt op zijn beurt een professional uit de kunst, literatuur of wetenschap om iets te vertellen over hun binding met het geëxposeerde werk in Galerie Untitled. Verwacht een intieme middag en een echt huiskamergevoel!

» Lees verder

Recensie: Rotterdam Ska-Jazz Foundation

Knock Turn All
10″ vinyl / cd-ep
authentic ska

WTF Records

Al heel wat jaren draaien de heren van Rotterdam Ska-Jazz Foundation (RSJF) mee en dat hoor je dan ook wel aan hun laatste door WTF Records uitgebrachte ep, die goed in elkaar zit.

 

» Lees verder

Tourverslag: The Cosmic Carnival in Zweden

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Van 8 t/m 20 mei tourde The Cosmic Carnival door Zweden in een vehikel dat met recht een tourbus mag heten. Lees hier hun avonturen on the road.

» Lees verder

Column Daisy Cools: Mixed Messages

Daisy Cools bevindt zich in Lissabon, werkend aan haar project The Europe Files. Reizen, optreden en liedjes schrijven is het doel. Maar zoals vaker midden in een langdurig project (ze verblijft zo’n 5 maanden op één plek), vraag je je soms toch af of je nog op de goede plek zit en twijfel je over hoe je verder moet. Soms zitten er veel dingen tegen en kan het een teken zijn om al dan niet een beslissing te nemen.

» Lees verder