Releaseparty Oliver Alexander

Op woensdag 8 april presenteert Oliver Alexander de debuut-ep Transmission in de grote zaal van LantarenVenster in Rotterdam. In een 11-koppige Deluxe-bezetting wordt de ep officieel gepresenteerd en speelt Oliver Alexander zowel nummers van de gloednieuwe ep als eerder verschenen favorieten. De ep is geproduceerd door topproducer Holger Schwedt, die eerder werkte met o.a. Bløf, VanVelzen en Miss Montreal.

» Lees verder

Recensie: Ntjam Rosie

The One
cd-album / download-album
jazz / soul / world
Gentle Daze Records

Met The One heeft Ntjam Rosie alweer haar vierde studioplaat uitgebracht. Dit album is er eentje waarbij zij naar eigen zeggen terugkeert naar haar fundamenten. Rosie wordt op haar plaat bijgestaan door haar eigen vaste band, bestaand uit louter geweldige muzikanten. Hierdoor klinkt The One als een echte bandplaat met zorgvuldig uitgedachte arrangementen en sounds.

» Lees verder

Rats on Rafts presenteert Tape Hiss op uitverkochte V11

Op vrijdag 3 april presenteert Rats on Rafts hun nieuwe album Tape Hiss op een uitverkocht Lichtschip V11. Het album komt uit op hun eigen label Kurious Recordings en Subroutine Records.

» Lees verder

Popunie clipoverzicht van maart 2015

Het Popunie clipoverzicht van maart staat klaar! Ook de afgelopen maand zijn er weer veel nieuwe videoclips verschenen van Rotterdamse acts en bands. Voor zover deze op onze radar verschenen, hebben we ze hier voor de liefhebbers op een rijtje gezet.

» Lees verder

Tidal Wave II met Corners (USA) en Yokocola

Tidal Wave, het reizende new wave circus van het Rotterdamse boekingsbureau Stagnation doet op zaterdag 4 april WORM aan. Corners en Yokocola spelen live, opgevolgd door DJ Trish Trash, Amelie Feline en Leen Steen, die met z’n drieën de puntschoentjes zullen laten shuffelen op de dansvloer.

» Lees verder

Interview: Job Smit (Transmit Music)

De Rotterdamse muziekscene wordt gekenmerkt door het voortdurend komen en gaan van initiatieven, speelplekken en bedrijfjes. Hierdoor bruist de stad meer dan men vaak denkt. Als Popunie ondersteunen we dit ondernemerschap waar we kunnen en schenken graag aandacht aan al die enthousiaste mensen die hun nek uitsteken. Ditmaal gingen we langs bij het gloednieuwe boekingsbureau Transmit Music.

» Lees verder