Interview: Radiostation Operator wil Rotterdam muzikaal verbinden

In april moet hét nieuwe radiostation van Rotterdam haar intrede maken, en dat is hard werken. Op 24 maart houdt Operator een Fundraising Club Night in BAR waar geld opgehaald wordt voor dit nieuwe initiatief. Eline Schellekens interviewde voor ons de vijf bevlogen initiatiefnemers.

» Lees verder

Music Support: Poliana Vieira en Gita Buhari in De Machinist

Woensdag 22 maart is er weer een singer/songwriteravond in de Pub van De Machinist. Vanaf 21.00 uur spelen Poliana Vieira en Gita Buhari eigen repertoire, gepresenteerd door Music Matters.

» Lees verder

Tourverslag: Bong-Ra tourt met Monsters Of Mash Up door de VS

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Bong-Ra tourde als één van de Monsters Of Mash Up door de VS. Dit werd een herhaling van de oorspronkelijke release en tour uit 2005, waarin de breakcore legendes Bong-Ra, Enduser (VS) en DJ Shitmat (UK) de handen ineen sloegen om 12 jaar later weer met z’n drieën op pad te gaan. Er werden zes shows samen gedaan en twee solo.

» Lees verder

Column Saar Gerssen: De eerste keer dat hier punk gedraaid wordt!

Nog steeds werkt Saar bij Demonfuzz Records op de Nieuwe Binnenweg en gaat ze met plezier naar haar werk. In haar vorige column gaf ze al aan dat muziek haar grote liefde is en deze winkel die relatie goed in stand houd. Ondertussen wordt haar eigen collectie groter en groter en leert ze elke dag nieuwe artiesten en funfacts kennen.

» Lees verder

Kunstbende Zuid-Holland maakt winnaars Selectieronde bekend

Zondag 19 maart is de Kunstbende Zuid-Holland, de jaarlijkse wedstrijd voor jonge kunstenaars, van start gegaan in het Rotterdamse Maaspodium. Tijdens de Selectieronde hebben bijna 90 acts in de leeftijd 13 t/m 18 jaar het beste van zichzelf laten zien. In elk van de acht categorieën zijn de beste deelnemers geselecteerd, die tegen elkaar zullen strijden in de Voorronde van Zuid-Holland op zondag 23 april in Korzo te Den Haag.

» Lees verder

Column Hans Metzger: Scooter en de autotune

Hans Metzger werkt als muziekleraar met voornamelijk moeilijk opvoedbare kinderen. Onlangs heeft hij een autotune aangeschaft voor zijn werk en krijgt nu bijna iedereen achter de microfoon.

» Lees verder