Rotterdamse muzikanten genomineerd voor Edison Awards

RTL Late Night, Evers Staat Op (Radio538), GIEL (3FM) en de Telegraaf hebben de genomineerden Edison Pop 2015 bekend gemaakt. Edison Pop zal plaatsvinden op maandagavond 2 maart aanstaande. Tijdens dit besloten evenement worden de winnaars van Edison Pop 2015 bekendgemaakt en de beeldjes uitgereikt in The Harbour Club in Amsterdam. Tot ons grote genoegen, zitten er een paar bekende Rotterdamse muzikanten tussen!

» Lees verder

Popunie clipoverzicht van januari 2015

Bekijk hier het Popunie clipoverzicht van januari! De afgelopen maand zijn er weer veel nieuwe videoclips verschenen van Rotterdamse acts en bands. Voor zover deze op onze radar verschenen hebben we ze op een rijtje gezet.

» Lees verder

Nog twee dagen om Atanga Boom te steunen met hun crowdfundingproject

Atanga Boom is een jonge Rotterdamse band met een eigenzinnig geluid. Op Voordekunst organiseren zij een crowdfundingproject om hun album te realiseren. Je hebt nog twee dagen om een bijdrage te leveren aan dit project. De stand is nu 92% procent, help ze aan die laatste 8!

» Lees verder

Nieuwe namen Motel Mozaïque bekend!

Het programma van de vijftiende editie van het Motel Mozaique Festival is uitgebreid met een groot aantal nieuwe muzieknamen. Aan de line-up zijn The Notwist, Fyfe, Rats On Rafts, The Staves (foto onder), Kate Tempest, BRNS, Jessica Pratt, Maarten Vos, NIMMO en Menace Beach toegevoegd. En op het gebied van theater/performance verwelkomen we Berstad/Helgebostad/Wigdel.

» Lees verder

Column: Wij zijn de #1, morgen ben jij bekend!

Onze columnist YMP is trots. Trots omdat Rotterdam de nummer 1 stad van Europa is. De stad waar alles mogelijk is. Lees snel zijn column over het moois wat onze stad het nieuwe jaar te bieden heeft…

» Lees verder

Recensie: Minor Planet Magdalena

First Orbit
demo
synthpop / ambient

Wat in 2012 begon als een drie-mans formatie is anno 2014 uitgedund tot het soloproject van Nick Aberson. Minor Planet Magdalena wil op First Orbit een eigen sfeer neerzetten die de luisteraar niet snel zal vergeten. En daar is Nick al met al volgens onze recensent prima in geslaagd.

» Lees verder