Recensie: The Bullfight

La Chasse
lp / cd-album / download-album
pop noir

‘Pop Noir’ noemde 3voor12 hun muziek vijf jaar geleden al. De zes muzikanten kiezen met hun piano, orgel, viool, bas, melodica, gitaar en drums voor een ingetogen geluid, waar de stem van Verhoeven soms eerder bovenóp dan ín ligt. De teksten komen mede daardoor goed uit de verf. En dat is in dit geval zeer gunstig, want het kwaliteitsniveau van teksten en muziek op La Chasse is dertien songs lang constant hoog.

» Lees verder

De Zomerzondagen komen er weer aan!

Het Park bij de Euromast ziet er weer opperbest uit en heeft zich van top tot teen in het frisgroen gehuld. Hoog tijd voor de eerste ZomerZondag van het jaar! Op 7 juni is de eerste alweer, zet ‘m dus snel in je agenda.

» Lees verder

Hausmagger presenteert dichtbundel

Zaterdag 30 mei is de release van Tekst & Uitleg. Dit bedrukte blocknootje staat barstenvol teksten waarmee Ted en z’n band Hausmagger al een paar jaar de Nederlandse podia teistert. “Maar dat boekkie is gewoon een excuus om samen met nog twee andere onherstelbare en ongeneselijk goeie Rotterdamse bands de muren van club BAR te laten instorten!”, aldus Ted (ex- Rembo & Rembo). Samen met De Likt en De Dood is het te hopen dat deze avond in de hand te houden is.

» Lees verder

Recensie: de skaggerz

Tussendoortje
cd-ep / download-ep
ska / punk

Muzikaal zit het sterk in elkaar en de lol spat van iedere noot. Maar de nieuwe ep van De Skaggerz is wel héél kort en houdt het publiek hongerig… Na dit Tussendoortje willen we graag weer een feestmaal!

» Lees verder

Column Daisy Cools: Duistere Zaken

Op dit moment is het een en al licht om mij heen. Vanaf het dakterras van ons nieuwe huis zie ik een hoop: Van het Groothandelsgebouw tot aan de Euromast en alles ertussenin. Ook binnen kan ik, zelfs wanneer het bewolkt is, niet ontsnappen aan het licht. Nu ik in de zon zit, beluister ik vol verbazing de duistere inhoud van het mapje ’40 songs’ dat ik aantrof in mijn laptop. Heb ík dit twee maanden geleden in Beja (Portugal) geschreven?

» Lees verder

Recensie: PaPa GoNi

PaPa GoNi
cd-ep / download-ep
afrobeat / soul

PaPa GoNi’s repertoire is geïnspireerd op de West-Afrikaanse cultuur en zowel de bandnaam als de basis van de muziek is ontleend aan de N’goni: Een Afrikaans snaarinstrument. Eind vorig jaar, brachten ze de ep PaPa GoNi uit: 30 minuten swingende muziek in de traditie van onder meer Afrikaanse artiesten en groepen als Fela Kuti, Fatoumata Diawara en Youssou N’dour.

» Lees verder