Column Mike Borghs: Hoge ambities, vergezocht

Je zit in de kroeg met wat vrienden, luistert ondertussen naar bands als Sex Pistols, Ramones en The Cure en denkt: “Ey… als zij geld konden en nog steeds kunnen verdienen met deze muziek, kunnen wij dat ook wel.” Je ruimt je schuur op, komt op zondag bij elkaar en begint samen nummers in elkaar te zetten. De ambitie om geld te verdienen…

» Lees verder

Recensie: Goodnight Moonlight

Drinking Wine In The Parking Lot
cassette-ep / download-ep
lo-fi pop
Coaster Records

Onze recensent gaf ons enthousiast het volgende advies: Wanneer je Drinking Wine In The Parking Lot op cassette aanschaft kun je, nadat je in het kringloopcentrum je oude stereotoren weer op de kop hebt getikt, een handgeschreven boodschap van Jasper Boogaard tegemoet zien. Deze tape wordt als collector’s item nog goud waard zal ik je voorspellen, want Goodnight Moonlight gaat groot worden! Ongelofelijk dit!…

» Lees verder

Recensie: Goodnight Moonlight

An Audio Guide To Surviving The Winter Blues
cassette-ep /download-ep
lo-fi pop
Coaster Records

De eerste ep Europe, daterend van augustus 2014 was een vroege mijlpaal langs het carrièrepad van Jasper Boogaard, alias Goodnight Moonlight. Deze volgende ep genaamd An Audio Guide To Surving The Winter Blues werd in november gelanceerd door de jonge Rotterdammer en ligt ook nu weer op mijn bord ter auditieve inname.

» Lees verder

Convoi Exceptional trommelt je op voor de opening van Het Val van De Hef

Op zondag 19 april wordt het programma met culturele en educatieve activiteiten rond Het Val van De Hef aan de Merwehaven gepresenteerd. Rotterdammers krijgen op deze zondagmiddag een voorproefje van het programma voorgeschoteld. Tijdens de presentatie zal schrijver Ernest van der Kwast een voordracht houden over De Hef. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

» Lees verder

Interview: Standup ’69 – serieus bezig met de toekomst

Tijdens het Eendracht Festival werden er stembiljetten uitgedeeld en kon het publiek drie favoriete acts supporten door te stemmen. Vanuit de Popunie Music Support Rotterdam regeling krijgen de drie acts met de meeste stemmen een bescheiden geldbedrag om in hun carrière te investeren en de mogelijkheid zich te presenteren in een uitgebreid interview. Deze interviews worden verzorgd door het mediaplatform ZINESTERS. Na eerdere interviews met Elke en Sade Adu is nu het woord aan de band die de meeste publieksstemmen kreeg: Standup ’69.

» Lees verder

Popunie Live presenteert Zebra Zulu Quartet in BIRD

Voor de vierde editie van Popunie Live presents Home Grown in BIRD hebben we Zebra Zulu Quartet op het programma staan. Op donderdag 23 april kan je genieten van hun spacejazz, zoals ze het zelf noemen.

» Lees verder