Singer/songwriteravond in Café-restaurant De Machinist met Roary Darker en The Yes Please

Op woensdag 26 november vindt de achtste singer/songwriteravond van het naseizoen plaats in het café van De Machinist. Vanaf 21:00 uur zullen The Yes Please en Roary Darker eigen repertoire ten gehore brengen.

» Lees verder

Hollandse Kost met Flip & De Noormannen, Meneer van Dalen en De Kift in LantarenVenster

Op 23 april 2011 zag Hollandse Kost het levenslicht. Het festival voor de alternatieve Nederlandstalige popmuziek vond voor de eerste keer plaats in het nieuwe LantarenVenster. Nu, eind november 2014 keert het festival terug met een ijzersterke line-up!

» Lees verder

Liverecensie: Finale Sena Grote Prijs van Rotterdam

Zaterdag 15 november was het zover, de Sena Grote Prijs van Rotterdam streek neer in Lantaren Venster. In vier categorieën streden 25 acts bestaande uit muzikanten en producers om het mooie en begeerde prijzenpakket. Een van onze plaatrecensenten bezocht het evenement en blikt terug op de optredens van een aantal finalisten. Lees hier zijn verslag…

» Lees verder

Publieksonderzoek popklimaat en poppodium in Rotterdam

Op 19 december sluit de deadline voor het indienen van plannen bij de gemeente Rotterdam voor een nieuw poppodium in Rotterdam. Maar moet dit podium er eigenlijk wel komen? De meningen van beleidsmakers zijn veelvuldig aan bod gekomen, maar wat vinden de Rotterdammers zelf? Je kunt nu t/m 30 november je mening ventileren via een online publieksonderzoek van één van de partijen die een plan gaan indienen. En op 25 november is er een openbaar poppodium debat.

» Lees verder

Gastcolumn Maaike Siegerist: Beter goed gejat dan slecht bedacht

Plagiaat, een veelvoorkomend issue in de muziekindustrie. Onze gloednieuwe columniste Maaike Siegerist studeert sinds september in Engeland. Een terugkerend thema tijdens de eerste weken daar; creatief recyclen is de norm in popmuziek.

» Lees verder

PopUp 010 viert eenjarig bestaan

PopUp 010 is het verhaal van vier enthousiaste muziekliefhebbers die vonden dat er iets moest gebeuren op muzikaal gebied in hun Rotterdam. Er waren (en zijn) veel woorden over een nieuw poppodium in de stad, maar weinig daden. Een jaar geleden begonnen zij daarom onder de naam PopUp 010 met het organiseren van semi-akoestische concerten op onverwachte locaties in de stad. En met succes, want het afgelopen jaar bezochten 750 enthousiaste muziekliefhebbers zes edities van PopUp 010.

» Lees verder