Popunie clipoverzicht april 2016

Het Popunie clipoverzicht van april 2016 staat klaar! Ook de afgelopen maand zijn er veel nieuwe videoclips verschenen van Rotterdamse acts en bands. Voor zover deze op onze radar verschenen, hebben we ze hier voor de liefhebbers op een rijtje gezet.

» Lees verder

Music Support: Tokoloko met Laura Palmer en The Minor Details

Elke maand kun je in De Kroepoekfabriek terecht voor Tokoloko; de leukste plek om (gratis) nieuwe bands te checken en ontdekken. Op 29 april verwelkomen ze weer twee toffe acts, namelijk Laura Palmer en The Minor Details. Deze Tokoloko editie is een aanrader voor mensen die houden van bands als The Cure, Echo & The Bunnymen en Sonic Youth.

» Lees verder

Column Robbert Meijntjes: Motel Mozaïque is dodelijk

Onze columnist Robbert kijkt terug op de afgelopen editie van Motel Mozaïque. De dag dat hij zich ook eens welkom voelde in zijn geboortestad. De dag dat hij ook eens mocht buitenspelen. Het festival roept vragen bij hem op. Kan dit tegenwoordig nog in de binnenstad? De klank van venijnig gitaargeweld in de open lucht van het Rotterdamse stadscentrum?

» Lees verder

Vier de Vrijheid met BevrijdingsFLOW!

Wat is vrijheid? En hoe vrij zijn we eigenlijk? Na de succesvolle editie Modern Shakespeare keert het Flow spoken word gala terug op Bevrijdingsdag. Donderdag 5 mei om 20.00u openen de deuren van Theater Islemunda voor BevrijdingsFLOW.

» Lees verder

Recensie: Accidental Sea

Another Year / Desires|Empires
2x download-ep
folk / singer/songwriter

We willen in Nederland graag in hokjes denken waardoor muziek, net als je dagelijkse boodschappen doen in de super, overzichtelijk is ingedeeld en je weet waar Abraham de mosterd haalt. Dat is bij Accidental Sea even minder eenvoudig. Naast Another Year is gelijktijdig ook de ep Desires|Empires uitgebracht en met beide weet Remco Van Elsacker heel goed de verbeelding aan te spreken .

» Lees verder

Two Eighty Five Bookings viert éénjarig bestaan in De Kroepoekfabriek

Deze maand bestaat Two Eighty Five Bookings alweer één jaar en dat moet uiteraard gevierd worden! Dat doen ze met de bands waarmee het een jaar geleden begon, op de plek waar het begon; De Kroepoekfabriek te Vlaardingen. Aanstaande zaterdag 30 april staat hier dan ook geheel in het teken van Two Eighty Five Bookings.

» Lees verder