De Zomerzondagen komen er weer aan!

Het Park bij de Euromast ziet er weer opperbest uit en heeft zich van top tot teen in het frisgroen gehuld. Hoog tijd voor de eerste ZomerZondag van het jaar! Op 7 juni is de eerste alweer, zet ‘m dus snel in je agenda.

» Lees verder

Hausmagger presenteert dichtbundel

Zaterdag 30 mei is, zoals Ted Hausmagger al aankondigde aan tafel in De Wereld Draait Door, de release van Tekst & Uitleg. Dit bedrukte blocknootje staat barstenvol teksten waarmee hij en z’n band Hausmagger al een paar jaar de Nederlandse podia teistert. “Maar dat boekkie is gewoon een excuus om samen met nog twee andere onherstelbare en ongeneselijk goeie Rotterdamse bands de muren van club BAR te laten instorten!”, aldus Ted (ex- Rembo & Rembo). Samen met De Likt en De Dood is het te hopen dat deze avond in de hand te houden is.

» Lees verder

recensie: de skaggerz

Tussendoortje
cd-ep / download-ep
ska / punk

Muzikaal zit het sterk in elkaar en de lol spat van iedere noot. Maar de nieuwe ep van De Skaggerz is wel héél kort en houdt het publiek hongerig… Na dit Tussendoortje willen we graag weer een feestmaal!

» Lees verder

Column Daisy Cools: Duistere Zaken

Op dit moment is het een en al licht om mij heen. Vanaf het dakterras van ons nieuwe huis zie ik een hoop: Van het Groothandelsgebouw tot aan de Euromast en alles ertussenin. Ook binnen kan ik, zelfs wanneer het bewolkt is, niet ontsnappen aan het licht. Nu ik in de zon zit, beluister ik vol verbazing de duistere inhoud van het mapje ’40 songs’ dat ik aantrof in mijn laptop. Heb ík dit twee maanden geleden in Beja (Portugal) geschreven?

» Lees verder

Recensie: PaPa GoNi

PaPa GoNi
cd-ep / download-ep
afrobeat / soul

PaPa GoNi’s repertoire is geïnspireerd op de West-Afrikaanse cultuur en zowel de bandnaam als de basis van de muziek is ontleend aan de N’goni: Een Afrikaans snaarinstrument. Eind vorig jaar, brachten ze de ep PaPa GoNi uit: 30 minuten swingende muziek in de traditie van onder meer Afrikaanse artiesten en groepen als Fela Kuti, Fatoumata Diawara en Youssou N’dour.

» Lees verder

Tourverslag: Sociale Onrust in Chili (1/6) – Pisco’s, vrouwen en beloften

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. De vagabonden Thijs en Jim van Sociale Onrust kregen de kans om naar Chili te gaan om hun Nederlandstalige punk te spelen voor het Chileense publiek. Behalve legendarische shows en opnames maakten ze een heleboel nieuwe vrienden. Hoe dat in z’n werk ging, lezen we door de ogen van Jimmy Onrust.

» Lees verder