Recensie: Niche & Mustash

No. 1 Mixtape
download-mixtape
hiphop

Niche & Mustash zijn independent in de grootste zin van het woord; voor hun eerste mixtape met de toepasselijke titel No.1 deden zij alles zelf, van productie, mix en master tot het grafisch ontwerp. In slechts twee maanden tijd maakten zij een negen tracks tellende tape met voornamelijk harde 808-beats met trap/house-invloeden. ‘Productioneel gezien staat deze tape als een huis.’ concludeerde onze recensent als eerste.

» Lees verder

Herdruk debuutalbum Sommerhus bij QuiteQuiet Records

Kamerpopduo Sommerhus brengt de herdruk van hun titelloze debuutalbum uit bij QuiteQuiet Records. Van de bloedstollend mooie, instrumentale opener Denmark tot de breekbare perfectie van A Tender Trap is dit een album om stil bij te staan.

» Lees verder

Releaseparty 7 inch Liar’s Dice

Na het winnen van het plaatje van Rotterdam in 2013 zijn de mannen van Liar’s Dice hard bezig geweest met de opname van het betreffende plaatje in 2014. Na een lang proces van opnemen, afmixen en het persen van de plaat is hij nu eindelijk hier!

» Lees verder

Katzwijm presenteert: The Last Waltz

Vlak voor zijn overlijden op 27 november 2014 schreef Corno Zwetsloot met zijn band nog twee nummers. Onstuimig, teder en gedreven: Space Siren guller en genadelozer dan ooit. Deze nummers zijn nu op single uitgebracht. De korte tour rondom deze release wordt op 12 februari in Worm afgesloten…

» Lees verder

Liverecensie: Rotterdamse acts op en rondom ESNS 2015 [deel 3]

Onze razende reporter Annet was afgelopen weekend in Groningen voor Eurosonic/Noorderslag (ESNS) en het almaar groter wordende fringe programma. Ze bezocht de showcases van Rotterdamse bands en acts en maakte er voor ons een verslag van. Lees in dit derde en laatste deel hoe het een aantal van hen vergaan is…

» Lees verder

Albumpresentatie van David & The Circumstances in de Posse Espressobar

Singer/songwriter David Groeneweg besluit in 2013, na jaren actief te zijn geweest als leider van indierockband The Circumstances, als solo-artiest verder te gaan onder de naam David & The Circumstances. In de winter van 2013/2014 neemt hij een album op in zijn huis in Rotterdam. Op 29 januari presenteert hij zijn nieuwe album This Part Of Me in de Posse Espressobar.

» Lees verder