Tourverslag CATA in Londen

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Cata speelde in juli bij een aantal open podia in Londen. In oktober werd ze teruggevraagd voor een langer optreden door een van de venues waar ze in de zomer had gespeeld. Ze maakte er meteen een tourtje van.

» Lees verder

Stille Nacht in Rotterdam

Het reizende winterfestival Stille Nacht slaat voor de tweede keer haar vleugels uit in Rotterdam op maandag 21 december. Naast Underground (Lelystad), Effenaar (Eindhoven), zal Rotown dit jaar ook weer meedoen. De line-up is nu helemaal rond en wij zijn erg blij om te zien op dat er ook ruimte op het programma is voor Rotterdamse singer/songwriters in The American Roadshow en bands De Dood en Kid Harlequin in Bar3 en Crying Boys Cafe in Vibes! De voorverkoop is inmiddels gestart.

» Lees verder

Popunie clipoverzicht november 2015

Het Popunie clipoverzicht van november staat klaar! Ook de afgelopen maand zijn er weer veel nieuwe videoclips verschenen van Rotterdamse acts en bands. Voor zover deze op onze radar verschenen, hebben we ze hier voor de liefhebbers op een rijtje gezet.

» Lees verder

Popunie Music Support: Marvin Dee en Last Man Standing in De MAchinist

Op woensdag 2 december vindt de achtste singer/songwriteravond van het naseizoen plaats in het café van De Machinist. Vanaf 21.00 uur spelen Marvin Dee en Last Man Standing eigen repertoire.

» Lees verder

Popsport Showcase Festival en inschrijven voor 2016

Popsport sluit 2015 af met het Showcase Festival in Q-Factory in Amsterdam op zaterdag 28 november en opent de inschrijvingen voor 2016. Wil je workshops en coaching van professionele artiesten, boekers en managers om beter te worden? En ben jijzelf of de leden van je band (gemiddeld) 20 jaar of jonger? Schrijf je dan vóór 1 januari in!

» Lees verder

Jongeren uit Rotterdam-Zuid hebben de hoofdrol in hiphopspektakel ‘Van Zuid’

In mei 2016 barst Rotterdam uit zijn voegen met hiphopspektakel Van Zuid, waar ‘hiphop meets musical’. Maar liefst 300 jongeren uit Rotterdam-Zuid gaan meewerken aan het stuk dat het verhaal van hun wijk vertelt. Aan deze productie werken mee: rapper Winne, songwriter Furlan Felter, spoken word artist YMP, director Malumba Anderson, free-runner Onur Eren en nog vele anderen. De aanmelding voor de podiumplaatsen is inmiddels gestart…

» Lees verder