Iedere maandagavond jamsessies in Podium Grounds

Elke maandagavond is er een jamsessie in het Grounds Café. Iedereen die mee wil jammen kan zich op de avond zelf, samen met instrument, aanmelden. Iedere week is er een andere sessieleider.

» Lees verder

Recensie: The Lumes

Lust
cassette-ep/download-ep
post-punk / noise
Katzwijm Records

De ep Lust van The Lumes is zó tijdruimte-continuüm-verwringend intens, dat je even checkt of je als een mirakel niet in het Manchester van eind jaren ’70 bent beland. De elf minuten brengen een opwinding teweeg die we niet meer hebben gevoeld sinds de komst van Rats On Rafts.

» Lees verder

Eerste ronde negentiende seizoen Rockslag

Zaterdag 17 oktober vindt in Café Genesis de eerste ronde plaats van Rockslag, dé Gorinchemse bandwedstrijd voor rocktalent uit de regio! Vanaf 22 uur doen drie rockbands een gooi naar een plek in de finale. Aan het einde van de avond wijst de vakjury de winnaar aan; deze band gaat door naar de finale en maakt kans op mooie prijzen. Dit is nog maar de eerste ronde: bands kunnen zich nog steeds inschrijven.

» Lees verder

Column Marco Martens: De periferie van de muziekindustrie deel 2 – Vrije Geluiden

In oktober presenteert Marco Martens zijn nieuwe album Ieder Huis Is Uit Vertrekken Gebouwd. Achter de schermen wordt er door Marco en Mathijs (Bastaard Platen) hard gewerkt om daar het maximale uit te halen. Deze fase van een release brengt echter niet alleen successen, maar ook afwijzingen en teleurstellingen met zich mee. Marco wil in deze serie van 4 columns, getiteld De Periferie Van De Muziekindustrie graag een kijkje achter de schermen van de entertainmentindustrie bieden. In deel 2 vertelt hij over het bezoek aan de televisiestudio van Vrije Geluiden.

» Lees verder

Recensie: Vriend

Plaatje
cd-ep / download-ep
akoestische Nederpop
Tennis Records

De debuut ep Plaatje van Vriend, het nieuwe Nederlandstalige project van Eric-Jan Vriend, bevat vijf zaligmakende liedjes. Werkelijk een plaatje van een ep, die je graag meer dan één keer wilt horen.

» Lees verder

Recensie: Agnesz Anna

Cruel World
download-ep
pop / americana

Agnesz Anna is een bezig bijtje, want wát een indrukwekkende biografie heeft ze! Van dansen tot zingen en van acteren tot schrijven. Haar debuut ep Cruel World bevat vijf verhalende songs met een Amerikaanse feel.

» Lees verder