Popunie clipoverzicht van maart 2015

Het Popunie clipoverzicht van maart staat klaar! Ook de afgelopen maand zijn er weer veel nieuwe videoclips verschenen van Rotterdamse acts en bands. Voor zover deze op onze radar verschenen, hebben we ze hier voor de liefhebbers op een rijtje gezet.

» Lees verder

Tidal Wave II met Corners (USA) en Yokocola

Het reizende New Wave circus van Stagnation doet ditmaal WORM aan op zaterdag 4 april.  Corners en Yokocola spelen live, opgevolgd door D.J. Trish Trash en Amelie Feline, die de schoentjes zullen laten shuffelen op de dansvloer.

» Lees verder

Interview: Job Smit (Transmit Music)

De Rotterdamse muziekscene wordt gekenmerkt door het voortdurend komen en gaan van initiatieven, speelplekken en bedrijfjes. Hierdoor bruist de stad meer dan men vaak denkt. Als Popunie ondersteunen we dit ondernemerschap waar we kunnen en schenken graag aandacht aan al die enthousiaste mensen die hun nek uitsteken. Ditmaal gingen we langs bij het gloednieuwe boekingsbureau Transmit Music.

» Lees verder

Recensie: The Afterveins

Showers
lp / cd-album / download-album
post-punk / new wave / psychedelica
We Are Elevate/V2

Vanuit het niets was ‘ie daar ineens, begin 2014, de debuutplaat van The Afterveins. Je hoorde oude zielen, die verdomd goed wisten waar Abraham de mosterd haalt als het aankomt op muzikale referenties naar de psychedelische garagescene uit de jaren ’70. En nu is er dan Showers, hun twee langspeler.

» Lees verder

Roodkapje trekt in roemruchte Baja Beach Club voor Radicals #1

Van 9-19 april organiseert Roodkapje het Radicals #1 Festival in Rotterdam. Ze slaan hiervoor hun kamp op in het leegstaande pand van de roemruchte Baja Beach Club aan het Schouwburgplein. Hier is werk te zien van kunstenaars en zijn er gedurende het tiendaagse festival concerten, Road-on-the-Road tours in een rijdende bioscoop, een ‘fashion procession’ en een performance-event op de 20e etage van de Hofpoort (aan het Hofplein). En tijdens Motel Mozaique op zaterdag 11 april uiteraard de nodige muziek…

» Lees verder

Roots & Routes en Maaspodium presenteren: Melt

Poëzie, muziek en dans smelten samen tijdens Melt. Een uitdagend en vernieuwend concept waarbij verschillende disciplines bij elkaar komen. Roots & Routes Agency lanceert donderdag 2 april de 1e editie in het Rotterdamse Maaspodium.

» Lees verder