Column Daisy Cools: Mixed Messages

Daisy Cools bevindt zich in Lissabon, werkend aan haar project ‘The Europe Files’. Reizen, optreden en liedjes schrijven is het doel. Maar zoals vaker midden in een langdurig project (ze verblijft zo’n 5 maanden op één plek), vraag je je soms toch af of je nog op de goede plek zit en twijfel je over hoe je verder moet. Soms zitten er veel dingen tegen en kan het een teken zijn om al dan niet een beslissing te nemen.

» Lees verder

Recensie: Hef

Zes en een half
download-ep

urban / hiphop / gangster

De volgens Vice meest succesvolle stoner van Nederland, beter bekend als Hef, dropt in aanloop naar de opvolger van Papierwerk de gratis downloadbare ep 6,5. De duistere ep bestaat uit zes tracks die de nieuwe plaat met de veelzeggende titel ‘13‘ net niet gehaald hebben.

» Lees verder

Column Jeroen van de Beek: Festivals

Het festivalseizoen is geopend! En door Jeroen direct weer gesloten. Muziek hoort in een afgesloten ruimte, met hooguit een paar honderd anderen om je heen. Aldus Jeroen.

» Lees verder

Tourverslag: The Sweet Release Of Death

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. The Sweet Release Of Death speelde van 9 t/m 18 mei voor de derde keer in Polen, voor de eerste keer in Tsjechië, en voor de tweede keer in Oostenrijk. Al met al dus 10 optredens back-to-back, verspreid over drie landen.

» Lees verder

Recensie: Voodoom

Voodoom
lp / cd-album / download-album
jungle / breakcore

Men neme breakcore legende Bong-Ra, mengt dat met Deformer en voegt daar een dikke vleug Scapu Lox aan toe. Laat het hele gedoe een paar minuten pruttelen en je krijgt Voodoom, een breakcore/jungle/IDM project dat even interessant is om naar te luisteren als dat het fijn is om op te dansen.

» Lees verder

Laat ons weten hoe we ons werk nog beter kunnen doen!

De Popunie wordt voor een belangrijk deel gefinancierd door de gemeente Rotterdam om diverse werkzaamheden te verrichten voor de Rotterdamse muziekscene. Dit moet elke vier jaar opnieuw door ons aangevraagd worden in de vorm van een beleidsplan, begroting etc. Ben jij muzikant in Rotterdam? Vul de enquête in en laat ons weten hoe we ons werk nóg beter kunnen doen.

» Lees verder