Singer/songwriters in De Machinist: Herrek en White Eagle Jones

Op woensdag 4 maart vindt in het café van De Machinist de zevende singer/songwriteravond uit de reeks van dit jaar plaats. Een editie ditmaal die van het Griekse eiland Patmos leidt naar het Indonesische Nieuw-Guinea. Vanaf 21.00 uur zullen Herrek en White Eagle Jones eigen repertoire ten gehore brengen.

» Lees verder

Popunie clipoverzicht van februari 2015

Het Popunie clipoverzicht van februari staat klaar! Ook de afgelopen maand zijn er weer veel nieuwe videoclips verschenen van Rotterdamse acts en bands. Voor zover deze op onze radar verschenen, hebben we ze hier voor de liefhebbers op een rijtje gezet.

» Lees verder

Tourverslag: Michel Ebben en Bregje Sanne Lacourt in London

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Ter promotie van hun nieuwe albums zijn Bregje Sanne Lacourt en Michel Ebben eind november 2014 een kleine week in Londen geweest. Ze speelden in diverse venues op Open Mics, een ideale stap om de muziekscene in de Engelse hoofdstad te verkennen.

» Lees verder

Column Roufaida Aboutaleb: Wonderful Copenhagen #3 > Een grenzeloos bestaan.

De meeste bands dromen ervan, een carrière buiten de landsgrenzen, het liefst buiten de Benelux. Want Nederland is klein, in Luxemburg wonen maar drie mensen en België… Tja, België ;). Roufaida vindt het leuk om te zien dat een Rotterdamse kwaliteitsband als Half Way Station flinke stappen maakt in Frankrijk. Dat maakt haar blij en trots. Toch lijken maar weinig Nederlandse bands goed carrière te kunnen maken in het buitenland. Half Way Station lijkt zo’n uitzondering op de regel. Roufaida zelf zit in een vreemde positie: met één been in Nederland en één been in Denemarken. Het is een grenzeloos bestaan.

» Lees verder

HeavyLight brengt videoclip nieuwe single Close To You uit

Maandag 2 maart lanceert de rockband HeavyLight de videoclip van hun nieuwe single Close To You, die op 20 februari verscheen op iTunes, Spotify en Deezer. De clip is geregisseerd door Set Vexy, die eerder videoclips voor onder andere BLØF en Destine heeft geschoten.

» Lees verder

Nieuw onafhankelijk platenlabel in Rotterdam: Brandy Alexander Recordings.

Sinds februari 2015 is de Nederlandse muziekindustrie een onafhankelijk kwaliteitslabel rijker: Brandy Alexander Recordings (BarRecordings).

» Lees verder