Recensie: Vriend

De debuut ep Plaatje van Vriend, het nieuwe Nederlandstalige project van Eric-Jan Vriend, bevat vijf zaligmakende liedjes. Werkelijk een plaatje van een ep, die je graag meer dan één keer wilt horen.

» Lees verder

Recensie: Agnesz Anna

Cruel World
download-ep
pop / americana

Agnesz Anna is een bezig bijtje, want wát een indrukwekkende biografie heeft ze! Van dansen tot zingen en van acteren tot schrijven. Haar debuut ep Cruel World bevat vijf verhalende songs met een Amerikaanse feel.

» Lees verder

Interview: Simon en Ilitsya (The Music Brainbox / Infinite8)

Producer/EJ (effects jockey) Simon en producer/vocalist Ilitsya maken ‘electronische mystic pop’ onder de naam Infinite8. Ze werken op het moment aan een ep en binnenkort kunnen we de eerste videoclip verwachten. Daarnaast geeft het duo vocal en artistic coaching onder de naam The Music Brainbox. Bezige bijtjes dus, met een geheel eigen visie. Wij wilden er graag meer van weten.

» Lees verder

Recensie: Boom Boom Du Terre

Blood Red 
download-ep
elektro / trap

Simpelweg gezegd is Boom Boom Du Terre een vrolijke neutronenbom: zeer energiek, spijkerhard en melodieus. Boom Boom etaleert een veelzijdigheid in het maken van beats en op een manier, die doet denken aan collega’s zoals Jameszoo of de Amerikaanse Eprom.

» Lees verder

Column Chris Anderson: Radio

Chris Anderson belicht in zijn nieuwe column de problemen van commerciële radio, waar het gaat om het bevorderen en ondersteunen van lokale muziek. Lokale radio stations lijken een ideale positie te hebben om de artiesten uit het zendgebied te kunnen helpen, maar toch gebeurt het niet vaak.

» Lees verder

Tourverslag: Half Way Station op Reeperbahn Festival

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Half Way Station lanceert hun nieuwe album DODO zelf en manager Rikke Korswagen doet dan ook erg zijn best om met de release daarvan zoveel mogelijk respons te krijgen, zowel binnen als buiten Nederland. In Duitsland presenteerde de band haar tweede album op 24 en 25 september op het gerenommeerde Reeperbahn Festival in Hamburg.

» Lees verder