Column Maaike van Steenis: Het magische woord dat jou echte vrijheid geeft

Maaike van Steenis is trainer en leert  creatieve ondernemers, zoals muzikanten, hoe ze meer kunnen verdienen met hun werk en een succesvol bedrijf kunnen opbouwen. Als ondernemer is het belangrijk dat je goed weet waar je heen wilt. Het magische woord is in dit geval strategie.

» Lees verder

Interview: Das Ding

Rotterdammer Danny Bosten timmert al jaren aan de weg, o.a. als Das Ding, met elektronische muziek die veel tijdlozer is gebleken dan menigeen dacht toen hij hier halverwege de jaren ’80 mee begon. Inmiddels herontdekt in de coldwave revival en nog steeds over de hele wereld optredend. Hoogste tijd voor een interview en dus zocht onze Koert Sauer deze pionier thuis op.

» Lees verder

Recensie: WatWatIs

Het Is Tijd Nu
download-album
hiphop
HardHeaderz

Het Is Tijd Nu; een toepasselijker titel voor dit album van de jongens (of boys) van WatWatIs is nauwelijks denkbaar, want op hun plaat laten de mannen er geen misverstand over bestaan: hier zijn ze, klaar voor het muzikale avontuur.

» Lees verder

Kunstbende Zuid-Holland maakt provinciale winnaars bekend

Zondag 23 april vond de Voorronde van Kunstbende Zuid-Holland plaats in Korzo, Den Haag. Elk jaar worden in alle provincies de voorrondes gehouden van de Kunstbende, de landelijke wedstrijd voor jonge kunstenaars in de leeftijd 13 t/m 18 jaar. De 1e prijswinnaars van de provinciale voorrondes zullen hun provincie vertegenwoordigen in de Landelijke Finale op zaterdag 1 juli in De Westergasfabriek, Amsterdam.

» Lees verder

Recensie: Kevin

Kleine Versnelling
download-ep
hiphop

Het is die jongen met die trage flow, aka Slow Flow Animal. Kevin’s debuut-ep Kleine Versnelling windt er geen doekjes om: het is recht voor zijn raap. Zo rapt Kevin over het dagelijkse leven in zijn omgeving: Rotterdam mag gehoord worden!

» Lees verder

Interview: Low Point Drains

Eerder schreef Jeroen van de Beek al over Beyond Lickin’, één van de meer vasthoudende surfbeatpsychgaragebandjes in de regio Rotterdam. Al bijna even terriërachtig is het trio dat we vandaag graag een zetje in de juiste richting geven: Low Point Drains. Hebben we hiervoor een reden nodig? Niet echt. Maar nu we er toch over nadenken: de aanstaande Music Export Rotterdam tour die Low Point Drains naar Zwitserland en Italië brengt zou er zomaar één kunnen zijn. Ja, toch?

» Lees verder