Popunie clipoverzicht van augustus 2015

Het overweldigende Popunie clipoverzicht van augustus staat klaar! Ook de afgelopen maand zijn er weer veel nieuwe videoclips verschenen van Rotterdamse acts en bands waaronder opvallend wat live-clips. Voor zover deze op onze radar verschenen, hebben we ze hier voor de liefhebbers op een rijtje gezet.

» Lees verder

Rats On Rafts op Het Val van De Hef

Aanstaande zaterdag presenteert Motel Mozaïque Rats On Rafts op Het Val van De Hef met als support-act The Lumes. Dit concert is onderdeel van de programmering van Parfum de BoemBoem van Fabrique Mozaique, dat plaatsvindt in samenwerking met de Wereldhavendagen.

» Lees verder

Standup ’69 dit weekend in Friesland via Stage Europe Network

Voor het Duits-Nederlandse uitwisselingsproject Eins, Zwei, Drie, Fjouwer! heeft de Popunie de Rotterdamse band Standup ’69 en een aantal jonge creatievelingen geselecteerd om deel te nemen. Vanaf 28 t/m 31 augustus vindt het eerste uitwisselingsweekend plaats rondom het Friese UITfestival in Leeuwarden op zondag de 30ste.

» Lees verder

Mike Redman kondigt nieuw project aan: The Travel

Dat Mike Redman een bezig baasje is, is niets nieuws onder de zon. Documentaires, kunstprojecten en platen maken, hij lijkt er zijn hand niet voor om te draaien. Zijn onlangs verschenen succesvolle project Voodoom (een samenwerking tussen Deformer en Bong-Ra) is nog niet eens afgekoeld of er staat alweer een nieuw project op zijn naam: The Travel.

» Lees verder

Music Support: Cretopia’s Lekker Zonder Stekker met Csv Faraway en Nani Kryeziu

Op zondag 30 augustus presenteert Cretopia Rotterdam weer​ Lekker Zonder Stekker! Ditmaal met de singer/songwriters Csv Faraway en Nani Kryeziu. Kom langs in Toko51, feel the groove en neem een heerlijk drankje. Breng ook je instrument of unieke stemgeluid mee en laat je na afloop horen tijdens de jamsessie!

» Lees verder

Tourverslag: Anatomy of I in de Baltische Staten

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Het gewilde debuutalbum Substratum uit 2011 van Anatomy of I werd op 24 mei jl. eindelijk opnieuw uitgebracht en wel door het Italiaanse label Punishment18 Records. Om deze re-release te promoten deed de band meteen daarna een korte tour door de Baltische Staten. 

» Lees verder