Kunstbende Zuid-Holland viert 25e verjaardag in Paard van Troje!

Kunstbende is de landelijke wedstrijd voor jong creatief talent in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar. Dit jaar is de 25e verjaardag van de Kunstbende. Het thema is daarom ook FEEST! en er wordt flink uitgepakt. De voorronde in Zuid-Holland is op zondag 3 mei in het Paard van Troje in Den Haag.

» Lees verder

Column Maaike van Steenis: Naamsbekendheid of keiharde knaken?

Een bos bloemen of een kadobon in plaats van een gage. Een bekende situatie voor veel muzikanten. Ik schreef er al over in mijn vorige column. Toch kunnen er goede redenen zijn om voor niets (of voor weinig) op te treden: promotie, naamsbekendheid of ervaring. Veel organisatoren zijn zich daar goed van bewust…

» Lees verder

Koningsdag in Rotterdam: waar moeten we heen?

Maandag 27 april viert ook Rotterdam de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning. Gehuld in een oranje kostuum struin je de stad door, maar waar moet je zijn? Al op de nacht ervoor zijn er diverse feestjes en op Koningsdag zelf vind je op diverse locaties -traditiegetrouw- muziekpodia met live bands en festivals met dj’s. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet, want het is overweldigend wat er allemaal staat te gebeuren!

» Lees verder

Re:Version presenteert Rotterdams talent op OPEN Rotterdam

Het audiovisuele online platform Re:VERSION is dit jaar de samenwerking met lokale televisie- en radiozender OPEN Rotterdam aangegaan. De muzikale sessies, die door Re:VERSION met jong muzikaal talent op verschillende kenmerkende locaties in Rotterdam worden opgenomen, zijn hierop maandelijks te zien.

» Lees verder

Crowdfunding voor Dina Medina

De Schiedamse artieste Dina Medina had met haar vorige album Mornamente al internationaal succes en ontving twee Cabo Verde Music Awards. Eén voor Beste Zangeres en één voor Beste ‘Morna’ – de muziekstijl waarin zij schrijft met haar team van producers. Om een nieuw album te realiseren, vraagt zij om de financiële steun van haar fans middels het crowdfundingsplatform Voor De Kunst.

» Lees verder

Tweede editie hiphop café in Grounds

Hiphop Café biedt een maandelijkse ontmoetingsplek voor Rotterdamse hiphopliefhebbers. Elke editie draaien lokale dj’s de dikste tracks en komen bekende namen en opkomende talenten uit de scene langs om over hun ervaringen te vertellen. Rappers, producers, maar ook managers en boekers zullen hun tips & trics delen

» Lees verder