Gastcolumn Maaike van Steenis: Hoe je als een magneet fans of gigs aan kunt trekken

Leuk allemaal: je speelt in een band, maar hoe kom je aan fans? En aan optredens? Columniste Maaike van Steenis neemt Michael Franti als voorbeeld. Lees en leer!

» Lees verder

Interview met Dirk Schmidt (Bahn)

De Popunie zet doorlopend clubs en podia uit de Rotterdamse regio in de spotlights. Wat voor muziek wordt er eigenlijk gedraaid? Is er plek voor lokaal talent? Deze vragen en nog meer worden beantwoord in onze interviews. Dit keer spraken we met Dirk Schmidt van de nieuwste hotspot; Bahn.

» Lees verder

Recensie: The Windowsill

Showboating
cd-album / download-album / vinyl
punk
Shield Recordings

Showboating, het tweede album van de Rotterdamse punkrock-allstar band The Windowsill staat, anders dan de titel doet vermoeden, niet echt bol van de uitsloverij. Wel wordt het gebaande pad van de typische punkrocksound van bands als Ramones, Screeching Weasel en The Queers vakkundig verder ingesleten.

» Lees verder

Zangeres Glashart start crowdfundingproject

Sabine Balk, zangeres van de Ridderkerkse band Glashart, wil zes van haar eigen liedjes uitbrengen op cd en deze presenteren op donderdag 16 oktober in het Comedy Theater in de Nes. Jij kan haar helpen!

» Lees verder

Slag Bij Waterloo Festival met Angela Moyra, Convoi Exceptional en meer

Zaterdag 30 augustus vindt in de Waterloostraat in de oude Rotterdamse wijk Kralingen – inmiddels voor de elfde keer – het Slag bij Waterloo Festival plaats. Na een jaar te zijn weggeweest komt het festival keihard terug.

» Lees verder

Uitgelicht: The Afterveins naar Sena Performers POPnl Award in Melkweg

Wie wint de meeste optredens? Zaterdag 30 augustus spelen veertien bands om de Sena Performers POPnl Award in de Melkweg. De Popunie heeft de Rotterdamse band The Afterveins uitgekozen om mee te doen. Vorig jaar wonnen zij de Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Bands.

» Lees verder