Op pad met Marel Kroon: Stefan Tijs

Rotterdam mag internationaal op de kaart staan als soul- en gabberstad, maar begin jaren nul beleefde het ook een wereldwijd erkende opleving van punkrock. Belangrijke aanstichters waren The Apers en het label Stardumb Records. Stefan Tijs is niet alleen eigenaar van Stardumb maar wist het als grafisch ontwerper ook een eigen smoel te geven. Marel Kroon ging op kantoorbezoek bij Stefan en tekende het bijna onwaarschijnlijke verhaal op hoe een wilde punkrockscene versmolt met een populaire kinderboekenserie.

» Lees verder

De Popunie Luisteragenda van augustus 2014

Rotterdam bruist van de live concerten! Van kleine cafés tot grote festivals, overal treden Rotterdamse muzikanten en bands op. Om al dit talent overzichtelijk te promoten, heeft de Popunie een maandelijkse luisteragenda samengesteld in de vorm van een podcast. Kijk snel wat er in augustus allemaal te doen is en wie je daar kunt zien spelen!

» Lees verder

Kroepoekfabriek-podium op eerste editie Klaverpop

Van 30 juli tot en met 10 augustus organiseren de Rotterdamse Stichting Cultuurbrigade en Food for Thought de allereerste editie van het Klaver 5 Festival op het voormalige Shell Sportcomplex Vijfsluizen in Vlaardingen. Als onderdeel van het festival vindt op zaterdag 9 augustus Klaverpop plaats, waaraan ook De Kroepoekfabriek haar steentje bijdraagt.

» Lees verder

Recensie: JD

Maanlanding
download-mixtape
hiphop

Rapper Joel Domingos aka JD is slechts achttien jaar en brengt nu al de opvolger van zijn ep Barz uit, te weten de Maanlanding mixtape. In zes maanden tijd maakte hij met onder andere The Greyness en Lubbe een tape met veertien tracks.

» Lees verder

Let’s Jam in Cinema met Stanley Clementina

Let’s Jam is nu al bijna een jaar een succesvol en uniek ‘all inclusive’ muzikaal concept met een mix van livemuziek en een te gekke afterparty met dj’s. Op donderdag 31 juli is Stanley Clementina te bewonderen tijdens deze editie!

» Lees verder

Bellita Carol, grote winnares GPR 2013, kijkt terug

Bellita Carol deed in 2013 mee aan de Grote Prijs Rotterdam (vanaf dit jaar heet deze wedstrijd Sena Grote Prijs van Rotterdam). Ze won in de categorie Urban zowel de publieksprijs als de juryprijs en was daarmee de grote winnares! Wij spraken Bellita over haar deelname aan de Grote Prijs Rotterdam. 

» Lees verder