Interview: Gita Buhari

Het Eendracht Festival beleefde donderdag 17 juli een geslaagde vierde editie. Meer dan 130 Rotterdamse muzikanten, kunstenaars, organisaties en ondernemers lieten verspreid over zo’n vijftien festivallocaties op en rond het Eendrachtsplein  zien hoeveel tofs Rotterdam te bieden heeft. En toch was het niet de kwantiteit, maar juist de kwaliteit van alle deelnemers, die de bezoekers in positieve zin wist te verbazen.

» Lees verder

Opwindende editie van 24 uur Cultuur

Het nieuwe culturele seizoen in Rotterdam is afgelopen weekend geopend met een opwindende editie van 24 uur Cultuur. Tijdens het evenement, waarbij de Rotterdamse kunstinstellingen zich van hun beste kant laten zien, konden de bezoekers kiezen uit meer dan 180 verschillende programma’s op 65 locaties.

» Lees verder

Bregje Sanne Lacourt, Charl Delemarre en The Afterveins in halve finale Grote Prijs van Nederland

Drie Rotterdamse acts weten zich te plaatsen voor de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. De in totaal zes halve finales vinden plaats van 18 oktober tot en met 1 november.

» Lees verder

De Skaggerz presenteert debuutalbum in Rotown

Rotown Showcase biedt een platform voor jonge Rotterdamse bands om hun eigen geluid ten gehore te kunnen brengen. Waar het ooit gebonden was aan Rotterdamse opleidingen, biedt het nu ruimte voor alle groeiende bands hun ep/lp te releasen of simpelweg een nieuw project levensvatbaarheid op het podium te geven. Zo ook met de Rotterdamse band De Skaggerz.

» Lees verder

Popunie Live op Baroeg Open Air met Elle Bandita, The Hard Way en FFF

Dit jaar presenteert Popunie Live drie acts op Baroeg Open Air (20 september); The Hard Way, FFF en Elle Bandita. De keuze is tot stand gekomen in samenwerking met het festival.

» Lees verder

Motel Mozaïque programmeert muziek tijdens Festival De Keuze

Motel Mozaïque programmeert dit jaar een tweetal concerten tijdens Festival De Keuze dat van 18 tot en met 28 september plaatsvindt in de Rotterdamse Schouwburg. Winterdagen treedt op zaterdag 20 september op in de kleine zaal van de schouwburg. Soldier’s Heart op woensdag 24 september.

» Lees verder