De Popunie Luisteragenda van september 2015 staat online!

De Popunie Luisteragenda van september 2015 zit weer boordevol met tracks van Rotterdamse bands en acts. Dus luister hier waar je deze maand heen kunt in Rotterdam!

» Lees verder

Rockbands kunnen zich weer inschrijven voor Rockslag

Op zaterdag 17 oktober in Café Genesis een nieuw seizoen Rockslag, dé  bandwedstrijd voor talent uit de regio en daarbuiten. De organisatie is daarom op zoek naar bands die zich willen inschrijven voor de voorrondes. Elke rondewinnaar wint een plek in de finale en maakt kans op mooie prijzen.

» Lees verder

Verslag Meet the Pro sessie: Manage je band!

Heeft je band een manager nodig of kun je het management prima zelf doen? En zit een manager wel op jouw band te wachten? Op 30 juni deelden drie professionele bandmanagers uit de muziekindustrie hun visie tijdens een Meet The Pro sessie. Maaike Siegerist maakte een verslag van deze leerzame bijeenkomst.

» Lees verder

Bands en hiphopacts kunnen zich weer inschrijven voor de Grote Prijs van Nederland

Sinds gisteren, 1 september, staan de poorten bij de Grote Prijs van Nederland weer wagenwijd open voor inschrijvingen. Ook dit jaar zoekt de Grote Prijs de beste bands en hiphop artiesten. Inschrijven kan online tot en met 11 oktober. De finale vindt plaats op 30 januari in Paradiso (Bands) en Melkweg (Hiphop).

» Lees verder

Half Way Station maakt zich klaar voor albumrelease

Met internationale releaseparty’s en showcases op Reeperbahn, presenteert de indieband Half Way Station haar tweede album DODO. De Europese distributie hiervan loopt via WeAreElevate Records. In Nederland wordt het album op 10 oktober gepresenteerd in Rotown te Rotterdam. De band geeft deze week nieuwe voorproefjes met een nieuwe live
video en een documentaire over de opnames in Zuid-Frankrijk.

» Lees verder

Column Mike Borghs: Crowdvunzig

Het klinkt misschien onaardig, maar Mike Borghs windt er geen doekjes om: Hij is niet blij met het concept ‘crowdfunding’ als oplossing om aan geld te komen. “De ene na de andere act begint ermee. Iets wat ooit een origineel en schitterend initiatief was, is nu uitgegroeid tot iets wat nog vervelender is dan die zogenaamd getalenteerde dakloze, met cassettebandjes spelende muzikanten bij de supermarkt.” 

» Lees verder