Workshop Ableton Live start 25 september

Op donderdag 25 september start de Popcentrale weer met een workshop Ableton Live. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

» Lees verder

Popunie Live Café op Songbird met vijf acts

Net als vorig jaar zet de Popunie weer een Rotterdams programma neer op het Songbird festival in De Doelen (22 & 23 november). We hebben vijf acts geselecteerd die gaan optreden in de Eduard Flipse zaal onder de noemer Popunie Live Café: Feaver, Linda Kreuzen, The Yes Please, Gita Buhari en Bregje Sanne Lacourt.

» Lees verder

Gastcolumn YMP: De Rotterdamse hiphopscene bruist

De zomer is bijna voorbij maar zal in zijn volste energie blijven stralen.
 Onze gastcolumnist YMP kenmerkt hiphop als het vergeten kindje van de muziek hier in Rotterdam. Een aantal artiesten brengt hier met hun nieuwe werk echter verandering.

» Lees verder

Recensie: Lost Atlantic People

Lost Atlantic People

demo-cd / download-demo
Beatlesque indiepop

Lost Atlantic People bracht recentelijk haar debuutplaat uit gevuld met sfeervolle indiepop. De thematiek is veelal nautisch en het songmateriaal ademt muzikaal wel iets van Bowie en Beatles uit. Nieuwsgierig geworden dook onze recensent hier eens in voor nadere analyse.

» Lees verder

Inschrijving Band Boost 2015 geopend

De jaarlijkse bandcompetitie Band Boost gaat weer van start. Ambitieuze bands uit de regio Dordrecht kunnen zich tot en met 10 oktober aanmelden voor editie 2015 en daarmee kans maken op prachtige prijzen, zoals een optreden op Wantijpop en twee dagen studiotijd.

» Lees verder

Pinguin Radio en De Kroepoekfabriek gaan samenwerken

Online radiostation Pinguin Radio en De Kroepoekfabriek werken vanaf deze maand samen met als doel zoveel mogelijk goede, nieuwe en nog niet gehoorde muziek te laten horen.

» Lees verder