Live-verslag: 50 Rotterdamse optredens tijdens Eurosonic/Noorderslag 2017

Rotterdam was goed vertegenwoordigd tijdens Eurosonic/Noorderslag (ESNS) in Groningen. In totaal stonden er circa 50 optredens door Rotterdamse artiesten op het programma. Onze razende reporter Annet bezocht het officiële ESNS en het almaar groter wordende fringe programma. Ze bezocht zoveel mogelijk showcases van Rotterdamse bands en acts en maakte er voor ons een verslag van.

» Lees verder

Interview: Vieira Nkosi

Het leven. Het blijft het meest toepasselijke en aansprekende onderwerp in het repertoire van elke zichzelf serieus nemende artiest. Hiphop is groot geworden met levensliederen. Zijn bijna-doodervaring heeft Vieira laten graven naar het diepste van zijn gevoel. Ollie Vida sprak voor ons met deze hardwerkende Rotterdammer die onlangs zijn eerste album Kralienge State Of Mind heeft uitgebracht.

» Lees verder

Column Maaike van Steenis: Maar anderen doen het altijd gewoon voor 200 euro

Maaike van Steenis is trainer en leert creatieve ondernemers, zoals muzikanten, hoe ze meer kunnen verdienen met hun werk en een succesvol bedrijf kunnen opbouwen. In haar nieuwe column schrijft ze over de standaard tarieven die opdrachtgevers hanteren en hoe hiermee om te gaan.

» Lees verder

Recensie: Certain Animals

Wood, Steel & Stone
cassette- / download-ep
bluesrock

In hun zelf gebouwde studio hebben de heren van Certain Animals hun album, Wood, Steel & Stone, opgenomen. De combinatie van verschillende muzikale werelden en een moderne kijk op een oude muziekstijl zorgen ervoor dat de Wood, Steel & Stone een sterk debuut is.

» Lees verder

Tourverslag: The Sweet Release Of Death en The Lumes in Polen

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. De twee Rotterdamse bands The Sweet Release Of Death en The Lumes gingen samen op tour door Polen.

» Lees verder

Music Support: Loreley en Agnesz Anna in De Machinist

Op woensdag 18 januari vindt de tweede singer/songwriteravond van het nieuwe jaar plaats in de Pub van De Machinist. Vanaf 21.00 uur spelen Loreley en Agnesz Anna eigen repertoire.

» Lees verder