Een financiële bijdrage voor popconcerten op jouw podium?

Het nieuwe seizoen is volop bezig en er worden ongetwijfeld weer veel mooie popconcerten georganiseerd. Daarom brengen we graag de subsidie programmering incidentele concerten popmuziek onder de aandacht. Organiseer je wel eens concerten met Nederlandse bands? Deze concerten komen misschien wel in aanmerking voor een financiële bijdrage van het Fonds Podiumkunsten.

» Lees verder

Tourverslag: Feliciana in Nederland, Engeland en Zweden

De Popunie besteedt doorlopend aandacht aan ondernemende Rotterdamse muzikanten die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Ditmaal de in Rotterdam wonende zangeres Feliciana die zich ieder jaar een doel stelt. Voor dit jaar stond er “meer optreden in Nederland en het buitenland” op haar planning. Lees in dit tourverslag hoe het haar de afgelopen periode is vergaan en laat je inspireren.

» Lees verder

Locatie finale Sena Grote Prijs van Rotterdam 2014 bekend!

Op zaterdag 15 november vindt de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2014 plaats. Dit jaar in een unieke vorm.

» Lees verder

Gastcolumn Roufaida Aboutaleb: Wonderful Copenhagen #1 The awkward start

Rotterdamse singer/songwriter Roufaida woont nu in het land van roggebrood, blonde meisjes en duur design. Als songwriter, vocalist en producer voelde ze de behoefte Rotterdam achter haar te laten.

» Lees verder

Recensie: Deformer

Repossessor
vinyl / download-ep
jungle / breakcore
PRSPCT

PRSPCT, welke liefhebber van het ruigere dans en stamp werk kent de feesten niet? De Rotterdamse organisator brengt ook al een tijdje platen uit op het eigen label en de meest recente release is de uit twee tracks bestaande ep van Deformer. Onze recensent ging er eens goed voor zitten…

» Lees verder

Gratis SKVR Workshops tijdens Rotterdamse Popweek

Tijdens de Rotterdamse Popweek vindt op dinsdag 11 november en woensdag 12 november 2014 weer de SKVR Popschool Workshopweek plaats. Heb je altijd al alles willen weten over microfoontechniek, stemgebruik, improviseren, geluid in de oefenruimte, harmonische geheimen, ritmesectie en/of podium presentatie? Lees hier dan meer!

» Lees verder