Column Maaike van Steenis: Genoeg bloemen en kratten bier?

Na een zoveelste goedbedoelde attentie na afloop van een lezing vroeg iemand mij “Eigenlijk heb ik liever gewoon een bedrag in een envelop in plaats van bloemen, wijn of bonnen. Ik begrijp dat het goed bedoeld is, maar daar heb ik uiteindelijk meer aan. Maar ik wil ook niemand voor het hoofd stoten. Dus hoe regel ik dat?” Omdat ik denk dat dit een vraag is waar ook veel muzikanten mee rondlopen, deel ik hier graag mijn antwoord…

» Lees verder

Studenten van Codarts presenteren The Big Day

Op zaterdag 28 maart nemen ruim 800 talentvolle studenten van Codarts het gehele gebouw van De Doelen over tijdens de tweede editie van The Big Day. Ze presenteren een bomvol programma met circa 120 optredens, demonstraties en workshops in de genres muziek, dans en circus.

» Lees verder

Baroeg is op zoek naar talent voor Battle 4 BOA

Rotterdams hardste podium Baroeg zoekt bands die mee willen doen aan de Battle 4 BOA op 7 juni. Met deze talentenjacht ondersteunt het poppodium jonge en talentvolle bands die kans willen maken op een plek op het Baroeg Open Air festival. Tijdens deze bandwedstrijd strijden zes bands tegen elkaar om te bepalen wie op 19 september in het Zuiderpark mag aantreden.

» Lees verder

Popunie Music Support Rotterdam: Turkse avond

Op vrijdag 27 maart vindt er een Turkse popmuziek avond plaats in De Olijventuin​ met muziek van Uçurtma Dem en Şahin. Deze avond is mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam!

» Lees verder

Interview: Elke van Zevenbergen – een multi-talent met inhoud

Het Eendracht Festival beleefde donderdag 5 februari een geslaagde vijfde editie met o.a. meer dan 100 Rotterdamse muzikanten. Tijdens elke editie worden er stembiljetten uitgedeeld waarmee het publiek haar drie favoriete acts kan supporten. Vanuit de Popunie Music Support Rotterdam regeling krijgen de drie acts met de meeste publieksstemmen een bescheiden geldbedrag om in hun carrière te investeren en de mogelijkheid zich te presenteren in een uitgebreid interview. Deze interviews worden verzorgd door het gloednieuwe mediaplatform ZINESTERS. Als eerste krijgt singer/songwriter Elke het woord…

» Lees verder

Bevrijdingsfestival Zuid-Holland groeit met o.a. Caro Emerald, Jungle By Night en veel Rotterdamse acts

Na het succes van vorig jaar krijgt Bevrijdingsfestival Zuid-Holland dit jaar een extra veld. In Het Park onder de Euromast wordt op 5 mei zeventig jaar vrijheid gevierd met de Ambassadeur van de Vrijheid Caro Emerald. Hiernaast o.a. Jungle By Night, Birth of Joy en vele Rotterdamse acts als Broederliefde, VictimVictim en de winnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam: De Skaggerz, Caza en Charl Delemarre.

 

» Lees verder