Recensie: Frank Rensen

Fragments
cd-ep /download-ep
singer/songwriter / seventies

Fragments is het nieuwe album van Frank Rensen. Met name Little Suzy en Old Friend hebben dat heerlijke jaren zeventig geluid, dat je wellicht herkent van artiesten als Don McLean. Ook is de plaat knap geproduceerd: warm en helder tegelijk.

» Lees verder

Interview met Roufaida Aboutaleb en Andrea Renon (Southbound): A constant conversation between art forms

Southbound was de grote winnaar van onze Sena Grote Prijs van Rotterdam 2015 in de categorie bands. Daarnaast genomineerd voor de Rotterdam Music Awards en onlangs finalist in de Grote Prijs van Nederland. In 2016 staan ze niet alleen op Motel Mozaique, maar zullen ook te zien zijn op het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland. Reden genoeg om eens af te spreken met Roufaida Aboutaleb en Andrea Renon, de kern van de groep.

» Lees verder

De Popunie Luisteragenda van februari 2016 staat online!

De Popunie Luisteragenda van februari 2016 zit weer boordevol met tracks van Rotterdamse bands en acts. Dus luister hier waar je deze maand heen kunt in Rotterdam!

» Lees verder

Live-verslag: Ming’s Pretty Heroes speelt Kate Bush

Onze nieuwe schrijver Ilja Edwards is groot fan van het werk van Kate Bush. Hij nam afgelopen zaterdag voor de Popunie (opnieuw) een kijkje bij de show van Ming’s Pretty Heroes in Theater Walhalla. En wederom was hij diep onder de indruk…

» Lees verder

Recensie: Rabasa

Ora Ta Pasa
cd-album / download-album
wereldmuziek / kaapverdiaans

Op hun vierde album Ora Ta Pasa – Portugees voor De tijd tikt door – nemen de broers Ortet de luisteraar wederom mee naar hun geliefde geboortegrond van het eiland Santiago. Verwacht geen overdreven complexe ritmes of donderende drums. Nee, Rabasa staat voor zwoele zomermuziek met meeslepende melodieën.

» Lees verder

Dichter verzorgt support clubtour Tourist LeMC

Dichter begint het jaar 2016 goed met de aankondiging dat hij de support voor de clubtour van de Belgische troubadour Tourist LeMC zal gaan verzorgen. Deze brengt hem onder andere naar Bitterzoet, Tivoli Vredenburg en Doornroosje. En nog een leuk nieuwtje van deze artiest: Dichter is begonnen maandelijkse columns te schrijven bij 3voor12 Rotterdam, waarin hij inzoomt op het talent in de stad, dat in zijn ogen vaak onderbelicht blijft.

» Lees verder