Interview: Rudo Olyslager (Stealers)

Een van de hardst punkende bands in Rotterdam, Stealers, heeft een nieuw album uit en dat wordt gevierd met een releaseparty in Bar³ op zaterdag 30 juli as. Met inmiddels ook al weer bijna 10 jaar op de teller redenen genoeg om eens af te spreken met de band en te kijken hoe zij het allemaal aanpakken. Onze reporter Robbert trok er op uit en deed een uitgebreid interview met gitarist Rudo Olyslager onder andere over de recente bassistwisseling en het nieuwste album Street Law.

» Lees verder

Investeer in Talent: St. Solaire – 40 Shows, 48 Hours, 40 Cities

De Rotterdamse popband St. Solaire brengt in september haar eerste single uit. Ter promotie hiervan hebben zij een ludieke actie bedacht. Van 19 tot 21 augustus trekt de band het gehele land door en zullen zij binnen 48 uur in 40 steden hun single ten gehore brengen. Van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer tot Den Haag. Uiteraard wordt dit helse avontuur op video vastgelegd. Om de kosten te financieren doen ze via een hilarisch filmpje een beroep op… jou!

» Lees verder

Live-verslag: Stage Europe Network – Vijf lullo alsjeblieft!

Home is where… is het vijfde Nederlandse multilaterale uitwisselingsproject als resultaat van Stage Europe Network (SEN); een samenwerkingsverband van zeven culturele organisaties afkomstig uit Duitsland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Polen, IJsland en Estland. Doel van SEN is om de ervaring van jonge muzikanten en fotografen/videomakers te verbinden, te vergroten en om de jonge bands te promoten binnen Europa. Popunie is de Nederlandse partner in het project. Lees hier het persoonlijke verslag van de Rotterdamse studente Saar Gerssen die meeging om het project op foto vast te leggen.

» Lees verder

Win kaarten voor het Blijdorp Festival met o.m. De Likt!

Op zaterdag 13 augustus 2016 is het Blijdorp Festival terug in het best verborgen stukje groen midden in Rotterdam: het Roel Langerakpark! Verwacht meer kwaliteit dan ooit; een mooier decor, de beste artiesten en een uitgebreide samenwerking met Rotown. WIN KAARTEN voor het festival via Popunie!

» Lees verder

Live-verslag: Betoverend! Book Of Eli in Chateau Dossin te Visé

Groot Rotterdams-muzieksupporter Theo Stepper reisde speciaal af naar Franstalig België, waar hij Book Of Eli bezocht tijdens de ‘Chateaux Tour’ van de band. Wat hij beleefde tijdens het concert in Chateau Dossin te Visé was bijna onbeschrijfelijk. Bijna…

» Lees verder

Tourverslag: Mark Lotterman op Isle of Wight

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Van 13 tot 15 mei verbleef Mark Lotterman met het project Holland op Isle Of Wight in Engeland. Hij geeft erg handige tips en bovendien kwam Mark ook tijdens deze tour opnieuw tot waardevolle inzichten.

» Lees verder