Baroeg Open Air doorslaand succes

De zevende editie van Baroeg Open Air vond gisteren plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. Met 7500 bezoekers en 170 vrijwilligers was deze editie een groot succes. De organisatie kijkt met trots terug op de goede sfeer en het bezoekersrecord.

» Lees verder

Right Of Way Festival met Primitive, Bloodsphere en meer

Het snel groeiende en succesvolle metalfestival Right Of Way viert binnenkort haar vijfde verjaardag. Op 27 september is Berkel en Rodenrijs het metal middelpunt van Nederland, met dit jaar een zeer veelbelovende line-up.

» Lees verder

Selectie Sena Grote Prijs van Rotterdam 2014 bekend!

De (halve) finalisten van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2014 zijn bekend! De halve finale vindt plaats op zondag 12 oktober in WORM in Rotterdam en is een besloten evenement. Het gaat om de categorieën Singer/Songwriter, Bands en Urban.

» Lees verder

Meet The Politics: Adriaan Visser (D66)

De Popunie start de serie Meet The Politics. Sinds mei hebben we een nieuw college in Rotterdam dat onze stad vier jaar lang gaat bestieren. Ook op het gebied van popmuziek. Hoog tijd om de Rotterdamse politiek en dan met name de cultuurbonzen van de verschillende politieke partijen in de gemeenteraad aan jullie voor te stellen. Vooral inzoomend op hun affiniteit met popmuziek. We zijn verheugd dat we deze serie mogen aftrappen met onze kersverse wethouder van o.a. Cultuur: Adriaan Visser (D66)!

» Lees verder

Tourverslag: Age Kat in Korea

De Rotterdamse Age Kat is gitaardocent op de popafdeling van het Rotterdams Conservatorium, dat tegenwoordig onderdeel is van Codarts. Codarts heeft veel buitenlandse studenten, waarvan een deel Koreaans is. Om de contacten met het Verre Oosten te onderhouden gaan er elke zomer een aantal docenten uit Nederland naartoe om masterclasses, lessen en concerten te geven. Dit vindt plaats onder de toepasselijke naam Summerschool.

» Lees verder

Interview: Order Of The Emperor

Het Eendracht Festival beleefde donderdag 17 juli een geslaagde vierde editie. Meer dan 130 Rotterdamse muzikanten, kunstenaars, organisaties en ondernemers lieten verspreid over zo’n vijftien festivallocaties op en rond het Eendrachtsplein zien hoeveel tofs Rotterdam te bieden heeft. En toch was het niet de kwantiteit, maar juist de kwaliteit van alle deelnemers, die de bezoekers in positieve zin wist te verbazen. Wij interviewen de drie winnaars van de publieksstemmen. Vandaag het laatste interview. Dit keer met Order Of The Emperor.

» Lees verder