Let’s Talk About Music With… Kevtendencies

De Rotterdamse muziekscene is levendig; maar wie zijn nu precies die movers en shakers? Wat doen ze, wat drijft hen en welke ambities hebben ze? Om ze beter te leren kennen begonnen we een interviewserie waarin muzikanten de mic aan elkaar doorgeven en wij ze van harte aan het woord laten. Grime artiest Apollo gaf de mic aan Kevtendencies, die onlangs nog in de halve finale van de Sena Grote Prijs stond en via het label HardHeaderz de ene ep na de andere ep dropt. So… Let’s Talk About Music With… The Vampire Villain.

» Lees verder

Geef je op voor de Meet The Pro sessie over het succes van de Rotterdamse hiphop

2016 was een ongekend goed jaar voor de Rotterdamse hiphop; er werden industry-records gebroken en grote shows gedaan. Voor de Meet The Pro sessie van woensdag 21 december hebben we twee keyplayers uit de scene uitgenodigd om hierover te vertellen en vragen te beantwoorden: Roger Brouwn van Missin’Link Bookings (oa. Broederliefde) en Solomon Kifle van Rotterdam Airlines (oa. Sevn Alias).

» Lees verder

Interview: Walter Mettrop (Sunday Aftermatchplay)

Walter Mettrop organiseert Sunday Aftermatchplay in Spot The Loony, een van de vaste cafés waar mensen voor en na de wedstrijden van Feijenoord wat gaan drinken. ‘De Spot’ is van oudsher een plek waar veel bands spelen en ook een oefenruimte is. Na lange tijd weinig gehoord te hebben begon deze locatie een beetje ‘weg te ebben’ uit het muzieklandschap. Met de Aftermatchplays zette Walter echter De Spot muzikaal weer op de kaart én is er een toffe speelplek op Zuid bij! We stelden Walter wat vragen en fotograaf Brian van Rensen ging zondag 4 december langs om de sfeer vast te leggen tijdens Cusack en ZiNK.

» Lees verder

Recensie: Mayín

Maria Johanna
download-album
lyrische pop

Het muzikale vijftal Mayín bracht onlangs haar debuutalbum Maria Johanna uit in een volgepakt BIRD. Live wist de band een sterke indruk achter te laten. Hoe Mayín op plaat klinkt, werd pas duidelijk na een aantal grondige luisterbeurten van deze kersverse langspeler.

» Lees verder

Tourverslag: Book of Eli – October Tour

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Afgelopen zomer deed Book Of Eli een euforische Tour des Chateaux door Frankrijk en België. In oktober gingen zij op retour…

» Lees verder

Column Robbert Meijntjes: Pilplannen

Robbert Meijntjes wordt er moe van dat hij afhankelijk is van het OV als hij naar een concert wil. Rotterdam is toch zo’n metropool met internationaal allure? Dat willen de hoge heren toch zo graag? Vooruitstrevend, vernieuwend, verwelkomend, al die reclameplaatjes met lachende gebleekte tanden. Waarom er dan niet eerst eens voor zorgen dat diens eigen bewoners ’s nachts niet het gevoel hebben zich in een fucking dorp te bevinden? Tevens leuk voor die toeristen, dan wordt ons modern nachtelijk OV mogelijk nog geroemd in internationale reisgidsen ook.

» Lees verder