Half Way Station maakt zich klaar voor albumrelease

Met internationale releaseparty’s en showcases op Reeperbahn, presenteert de indieband Half Way Station haar tweede album DODO. De Europese distributie hiervan loopt via WeAreElevate Records. In Nederland wordt het album op 10 oktober gepresenteerd in Rotown te Rotterdam. De band geeft deze week nieuwe voorproefjes met een nieuwe live
video en een documentaire over de opnames in Zuid-Frankrijk.

» Lees verder

Column Mike Borghs: Crowdvunzig

Het klinkt misschien onaardig, maar Mike Borghs windt er geen doekjes om: Hij is niet blij met het concept ‘crowdfunding’ als oplossing om aan geld te komen. “De ene na de andere act begint ermee. Iets wat ooit een origineel en schitterend initiatief was, is nu uitgegroeid tot iets wat nog vervelender is dan die zogenaamd getalenteerde dakloze, met cassettebandjes spelende muzikanten bij de supermarkt.” 

» Lees verder

Popunie clipoverzicht van augustus 2015

Het overweldigende Popunie clipoverzicht van augustus staat klaar! Ook de afgelopen maand zijn er weer veel nieuwe videoclips verschenen van Rotterdamse acts en bands waaronder opvallend wat live-clips. Voor zover deze op onze radar verschenen, hebben we ze hier voor de liefhebbers op een rijtje gezet.

» Lees verder

Rats On Rafts op Het Val van De Hef

Aanstaande zaterdag presenteert Motel Mozaïque Rats On Rafts op Het Val van De Hef met als support-act The Lumes. Dit concert is onderdeel van de programmering van Parfum de BoemBoem van Fabrique Mozaique, dat plaatsvindt in samenwerking met de Wereldhavendagen.

» Lees verder

Standup ’69 dit weekend in Friesland via Stage Europe Network

Voor het Duits-Nederlandse uitwisselingsproject Eins, Zwei, Drie, Fjouwer! heeft de Popunie de Rotterdamse band Standup ’69 en een aantal jonge creatievelingen geselecteerd om deel te nemen. Vanaf 28 t/m 31 augustus vindt het eerste uitwisselingsweekend plaats rondom het Friese UITfestival in Leeuwarden op zondag de 30ste.

» Lees verder

Mike Redman kondigt nieuw project aan: The Travel

Dat Mike Redman een bezig baasje is, is niets nieuws onder de zon. Documentaires, kunstprojecten en platen maken, hij lijkt er zijn hand niet voor om te draaien. Zijn onlangs verschenen succesvolle project Voodoom (een samenwerking tussen Deformer en Bong-Ra) is nog niet eens afgekoeld of er staat alweer een nieuw project op zijn naam: The Travel.

» Lees verder