DÂKFEST met Phoenix City Retaliators, St. Polaroid en meer

Let’s go out with a bang! Zondag 31 augustus maakt de organisatie van DÂK er nog één keer een knalfuif van. De hele dag een muzikale mengelmoes van Rotterdamse bands. Reggae, jazz, ska, gipsy, indie folk en nog meer, aangevuld met dj’s die ieder weekend de Rotterdamse clubs op hun kop zetten. Swingen dus!

» Lees verder

Gastcolumn Maaike van Steenis: Hoe je als een magneet fans of gigs aan kunt trekken

Leuk allemaal: je speelt in een band, maar hoe kom je aan fans? En aan optredens? Columniste Maaike van Steenis neemt Michael Franti als voorbeeld. Lees en leer!

» Lees verder

Interview met Dirk Schmidt (Bahn)

De Popunie zet doorlopend clubs en podia uit de Rotterdamse regio in de spotlights. Wat voor muziek wordt er eigenlijk gedraaid? Is er plek voor lokaal talent? Deze vragen en nog meer worden beantwoord in onze interviews. Dit keer spraken we met Dirk Schmidt van de nieuwste hotspot; Bahn.

» Lees verder

Recensie: The Windowsill

Showboating
cd-album / download-album / vinyl
punk
Shield Recordings

Showboating, het tweede album van de Rotterdamse punkrock-allstar band The Windowsill staat, anders dan de titel doet vermoeden, niet echt bol van de uitsloverij. Wel wordt het gebaande pad van de typische punkrocksound van bands als Ramones, Screeching Weasel en The Queers vakkundig verder ingesleten.

» Lees verder

Zangeres Glashart start crowdfundingproject

Sabine Balk, zangeres van de Ridderkerkse band Glashart, wil zes van haar eigen liedjes uitbrengen op cd en deze presenteren op donderdag 16 oktober in het Comedy Theater in de Nes. Jij kan haar helpen!

» Lees verder

Slag Bij Waterloo Festival met Angela Moyra, Convoi Exceptional en meer

Zaterdag 30 augustus vindt in de Waterloostraat in de oude Rotterdamse wijk Kralingen – inmiddels voor de elfde keer – het Slag bij Waterloo Festival plaats. Na een jaar te zijn weggeweest komt het festival keihard terug.

» Lees verder