Dichter dichterbij…

Het gaat goed met de Rotterdamse artiest Dichter! Onlangs verraste hij het publiek tijdens de ‘Erasmus Experience’ in Bibliotheek Rotterdam met een speciaal geschreven nummer over Erasmus, zijn show tijdens de Nederlandse Dansdagen was meerdere malen uitverkocht en hij tekende afgelopen zomer bij boekingskantoor Topbillin, die in hun raster tevens acts als Akwasi, Winne, The Partysquad en Teske hebben staan.

» Lees verder

Rum For Breakfast gaat via Stage Europe Network naar Estland

De Popunie, de Nederlandse partner van Stage Europe Network (SEN), heeft de jonge veelbelovende Rotterdamse muzikant Rum For Breakfast geselecteerd voor een uitwisselingsproject in Tallinn, Estland. SEN is een samenwerkingsverband van zeven culturele organisaties afkomstig uit Duitsland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Polen, IJsland en Estland. Doel van het netwerk is om de ervaring van jonge muzikanten te verbinden, te vergroten en om de jonge bands te promoten binnen Europa.

» Lees verder

Investeer in Talent: The Mutations

The Mutations hebben, na vier jaar spelen, schrijven en heel veel toffe gigs, hun eerste plaat opgenomen! Je leest het goed: deze is al opgenomen! Wat een helden! Toch zijn ze nog niet helemaal uit het financiële plaatje en zouden geholpen zijn met een pre-order van hun plaat. Daarom zijn ze een crowdfundingactie gestart op het VoorDeKunst platform.

» Lees verder

Geef je op voor de Meet The Pro special met Shane Alexander (US) over songwriting, licensing en marketing

Voor de Meet The Pro sessie tijdens de Rotterdamse Popweek hebben we een speciale gast uitgenodigd; de Amerikaanse songwriter Shane Alexander. Tijdens deze masterclass op dinsdag 1 november gaat hij onder andere vertellen hoe je een inkomen kunt genereren uit het licenseren van muziek en placements in film/TV/commercials.

» Lees verder

Recensie: Vinitsky

Vinitsky
cd- / download-album / app

electropop / folky synthpop

De Oekraïense Kateryna Vinitskyi, beter bekend als Kate Orange, is een electropop artieste en producer met een behoorlijke staat van dienst. Onlangs bracht zij onder de naam Vinitsky haar vierde, gelijknamige, album uit dat opvalt door een bijzondere mix van electropop en folkmotieven uit Oost-Europa. En haar krachtige stem natuurlijk, die in verschillende tracks gelaagd wordt, zodat hier en daar een bijna traditioneel koor op de achtergrond lijkt mee te zingen.

» Lees verder

Music Support: PUUR en Willemijn de Boer in De Machinist

Op woensdag 19 oktober vindt de derde singer/songwriteravond van het naseizoen plaats in de Pub van De Machinist. Deze week met een Nederlandstalige editie. Vanaf 21.00 uur spelen Willemijn de Boer en PUUR hun liedjes.

» Lees verder