Column Kees Braam: Eenheidsworst

Kees Braam is een 23-jaar oude muzikant en producer, studeert ‘producing’ aan het Rotterdams conservatorium en is daarnaast actief als schrijver en fotograaf. Bijna dagelijks is hij het (vaak onbewuste) slachtoffer van deze trommelvlies-vernietigende marteling in de Albert Heijn. Door in een column af en toe wat tegen de wereld aan te schoppen, houdt hij zijn brein in een gezonde balans.

» Lees verder

Mixtape in Rotown: Bouncen, glijden, moshpitten en housen met Cusack

Elke donderdag draait in Rotown een Rotterdamse band de plaatjes die zij tof vinden (om op te dansen!) tijdens Mixtape. Wij laten deze bands hun publiek alvast warm draaien in een speciale column. Deze week is het de beurt aan Cusack.

» Lees verder

Column Maaike van Steenis: De ene maand verdien je lekker…

De ene maand verdien je lekker en de andere geen cent. De kop van het jaar is eraf. Aan plannen geen gebrek. Maar met plannen alleen kunnen we onze rekeningen niet betalen. Maaike van Steenis is trainer en leert creatieve ondernemers, zoals muzikanten, hoe ze meer kunnen verdienen met hun werk en een succesvol bedrijf kunnen opbouwen. Daarnaast is ze initiatiefnemer van de award ‘Creatieve Ondernemer van het Jaar’.

» Lees verder

Column Lloyd Holtuin: Van Dunya naar Fast Forward Danceparade 2.0

Het belooft een hete zomer te worden in Rotterdam, de economie zit in de lift en de festivals springen als paddenstoelen uit de grond. Lloyd Holtuin schrijft hierover een gastcolumn. Lloyd is een creative consultant in de multi media, conceptontwikkelaar en schrijver, radio dj/personality en getogen Rotterdammer. Door zijn muzikale loopbaan is hij van alle muziekmarkten thuis. Zijn columns zijn humorvol en maken altijd een bruggetje naar de actualiteit.

» Lees verder

Column Gino van Weenen: Wees de tijd

Het nieuwe seizoen van Kunstbende is weer begonnen. Een volgende generatie talent staat te trappelen om te laten zien dat zij nog beter zijn dan de bestaande sterren. Onze columnist Gino van Weenen is dit jaar weer een van de kunstcoaches in de categorie Taal. Een van de eerste adviezen die hij de jonge kunstenaars geeft is dat tijd heel belangrijk is. Op vele manieren is de klok je grootste vriend.

» Lees verder

Column Mark Lotterman: Waarom zanger Rinus geen subsidie krijgt

Nadat Mark Lotterman een artikel over kunstbeleid had gelezen kwam hij tot de conclusie dat maar een klein groepje mensen bepaalt wat goede en slechte kunst is. Hij vroeg zich daardoor af of bijvoorbeeld Zanger Rinus ooit kans zou maken op een ‘werkbijdrage muziekauteur’ van Fonds Podiumkunsten.

» Lees verder