Column Maaike van Steenis: Hoe je fans of gigs aantrekt die perfect bij je passen

Als beginnend muzikant ben je, naast met muziek maken natuurlijk, vooral bezig met het bereiken van je fans en het regelen van optredens. Maar al snel kom je erachter dat de ene gig de andere niet is. Op sommige plekken heb je de grootste lol en verloopt de samenwerking moeiteloos. Anderen willen het altijd anders dan je voorstelt.

» Lees verder

Column Daisy Cools: Mijn innerlijke tijger

Op zoek naar het gevoel van vrijheid deelt Daisy door middel van liedjes haar ervaringen. In deze column schrijft ze over haar ervaringen bij een callcenter, daar waar haar innerlijke tijger in slaap gesukkeld blijkt te zijn tijdens het geestdodende werk.

» Lees verder

Column Okkie Vijfvinkel: Muziekkeuze

Een dj kan privé van werk onderscheiden maar is wel altijd bezig met zijn of haar muziek. Er rijdt een auto voorbij met muziek aan. Een vriend heeft een track gemaakt en speelt het af op de smartphone. De meesterlijke track kan overal vandaan komen.

» Lees verder

Column Thomas van der Vliet: The Bullfight – Song by Song

Zaterdag 6 mei is de cd presentatie van The Bullfight in Theater Walhalla. Het album Shame, Guilt, Deception – Individuals Chapter I is een verzameling liedjes en geen afgemeten album. Het album verschijnt op het eigen label Brandy Alexander Recordings. Wij vroegen zanger, toetsenist en labeleigenaar Thomas van der Vliet de songs op het album stuk voor stuk toe te lichten.

» Lees verder

Column Renzo van Riemsdijk (Masterenzo): Beton!

In aanloop naar het grote drieluik over loudness binnen mastering en alles wat daarbij komt kijken gaat deze column van Renzo van Riemsdijk (Masterenzo) over beton. Beton? Serieus? Jazeker, hij is bloedserieus en zal het uitleggen.

» Lees verder

Column Maaike van Steenis: Het magische woord dat jou echte vrijheid geeft

Maaike van Steenis is trainer en leert  creatieve ondernemers, zoals muzikanten, hoe ze meer kunnen verdienen met hun werk en een succesvol bedrijf kunnen opbouwen. Als ondernemer is het belangrijk dat je goed weet waar je heen wilt. Het magische woord is in dit geval strategie.

» Lees verder