Column Saar Gerssen: De eerste keer dat hier punk gedraaid wordt!

Nog steeds werkt Saar bij Demonfuzz Records op de Nieuwe Binnenweg en gaat ze met plezier naar haar werk. In haar vorige column gaf ze al aan dat muziek haar grote liefde is en deze winkel die relatie goed in stand houd. Ondertussen wordt haar eigen collectie groter en groter en leert ze elke dag nieuwe artiesten en funfacts kennen.

» Lees verder

Column Hans Metzger: Scooter en de autotune

Hans Metzger werkt als muziekleraar met voornamelijk moeilijk opvoedbare kinderen. Onlangs heeft hij een autotune aangeschaft voor zijn werk en krijgt nu bijna iedereen achter de microfoon.

» Lees verder

Column Jeroen van de Beek: Vinyl verkopen

Een beetje junk wordt vroeg of laat een (beetje) dealer. Dat geldt voor onverbeterlijke liefhebbers van allerlei verdovende middelen, maar net zo goed – en wellicht nog méér – voor de homo vinylos. Kwestie van de habit betaalbaar houden.

» Lees verder

Column Okkie Vijfvinkel: Allround dj

De meest gestelde vragen aan DJ Okkie zijn “wat draai je het liefst?” en “welke stijl draai je?” Maar omdat hij het nou eenmaal leuk vindt om verschillende soorten muziek te draaien op wisselende gelegenheden is het niet eenvoudig antwoord te geven op deze vraag. Zo draaide hij vorige week op Scumbash, in het Nieuwe Luxor Theater en op een familiefeest.

» Lees verder

Column Mxrcxl: 110 euro Eddie Vedder, 135 euro Eddie Dichterbij

Jos de Waal zag Pearl Jam in 1992. Volgende maand is hij 20 jaar getrouwd en staat Eddie Vedder op 30 mei in Amsterdam. En nou leek het hem mooi om daar heen te gaan met het hele gezin, met z’n viertjes. Ook om zijn puberende kids (13 & 17 jaar) eens te laten zien wat een echte zanger is.

» Lees verder

Mixtape in Rotown: Girls go BOOM? Wablieft?

Elke donderdag draait in Rotown een Rotterdamse band of organisator de plaatjes die zij tof vinden (om op te dansen!) tijdens Mixtape. Wij laten ze alvast warm draaien in een speciale column. Deze week is het de beurt aan Girls go BOOM.

» Lees verder