Interview: Das Ding

Rotterdammer Danny Bosten timmert al jaren aan de weg, o.a. als Das Ding, met elektronische muziek die veel tijdlozer is gebleken dan menigeen dacht toen hij hier halverwege de jaren ’80 mee begon. Inmiddels herontdekt in de coldwave revival en nog steeds over de hele wereld optredend. Hoogste tijd voor een interview en dus zocht onze Koert Sauer deze pionier thuis op.

» Lees verder

Interview: Low Point Drains

Eerder schreef Jeroen van de Beek al over Beyond Lickin’, één van de meer vasthoudende surfbeatpsychgaragebandjes in de regio Rotterdam. Al bijna even terriërachtig is het trio dat we vandaag graag een zetje in de juiste richting geven: Low Point Drains. Hebben we hiervoor een reden nodig? Niet echt. Maar nu we er toch over nadenken: de aanstaande Music Export Rotterdam tour die Low Point Drains naar Zwitserland en Italië brengt zou er zomaar één kunnen zijn. Ja, toch?

» Lees verder

Interview: Marguerite Melchers

Marguerite Melchers is geen onbekende in Rotterdam, nee, alles behalve. Het is één van die achter de schermen hardwerkende mensen die o zo belangrijk zijn voor het popcircuit. Met haar huidige productiewerk voor Rotown en geschiedenis met oa. Metropolis en haar vroegere band The Ramona’s, heeft ze een flinke vinger in de Rotterdamse muziekpap. Wij brengen lokale helden graag voor het voetlicht dus onze reporter Saar Gerssen sprak, op de eerste echte zonnige dag in Rotterdam, met haar af bij Rotown.

» Lees verder

Interview: Oseno (KOTI)

Het platform KOTI, een afkorting voor Kids Of The Industry, zet zich al enkele jaren in voor de jongens van de straat, de meiden van de blok en de creatievelingen van de toekomst. We konden niet anders dan nogmaals met oprichter Oseno Jissle om tafel te zitten en hem eens flink aan de tand te voelen over dit frisse initiatief.

» Lees verder

Interview: Radiostation Operator wil Rotterdam muzikaal verbinden

In april moet hét nieuwe radiostation van Rotterdam haar intrede maken, en dat is hard werken. Op 24 maart houdt Operator een Fundraising Club Night in BAR waar geld opgehaald wordt voor dit nieuwe initiatief. Eline Schellekens interviewde voor ons de vijf bevlogen initiatiefnemers.

» Lees verder

Interview: Golden Caves

Golden Caves is een van de jongere generatie bands in het toch vooral door oudere mannen gedomineerde genre van progressieve rock. ‘Jong bloed’ is altijd welkom en dus wil Golden Caves naar eigen zeggen het genre openbreken. Sinds hun oprichting in 2012 hebben zij de ep Bring Me To The Water en enkele singles uitgebracht. De band treedt steeds meer op door het land en dus is het hoog tijd voor een debuutalbum: Collision. Op 24 maart is de releaseparty in de Kroepoekfabriek te Vlaardingen.

» Lees verder