Interview: Julian Schaap – onderzoeker van de witte mannelijke dominantie in rock

Hoe verraadt muzieksmaak je huidskleur? Als Doctor of Philosophy in de culturele sociologie is Julian Schaap verbonden aan de Erasmus Universiteit. Met zijn promotieonderzoek Has Elvis Finally Left The Building? – witheid en mannelijke dominantie in rock heeft Schaap van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een vijfjarige beurs ontvangen. Onze reporter Annet bezocht op 6 februari een lezing van Julian Schaap tijdens Onderzoek in Zicht bij de Boekmanstichting om meer te weten te komen over dit interessante onderzoek en doet verslag. Bovendien interviewde ze Julian en vroeg o.a. naar de achtergrond van deze Rotterdamse wetenschapper en een update over zijn onderzoek(en)…

» Lees verder

Interview: Oseno Jissle (KOTI)

Het Rotterdamse uitgaansleven is zoals iedereen weet verre van saai. Sinds enige tijd speelt Oseno Jissle, initiatiefnemer van creatief platform KOTI, met zijn evenementen enthousiast in op de behoeften van de Rotterdamse jongeren. Onze kersverse reporter en student mediaredactie Elise van Iterson bezocht een KOTI-avond en besloot Oseno een aantal vragen te stellen.

» Lees verder

Interview: Jaskelis

Het jaar 2017 is een maand onderweg. Vele goede voornemens zijn inmiddels gesneuveld, naar de lente wordt verlangend uitgekeken, de zomervakantie vast geboekt. Voor de vier prijswinnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam moet 2017 minstens zo succesvol worden als vorig jaar. Gaat dat ook lukken? Wij spraken afgelopen weken met ze over hun wensen en ambities. Als laatste in dat nu al illustere rijtje spreken wij met de winnares van zowel de jury als de publieksprijs in de categorie Urban: Jaskelis.

» Lees verder

Interview: Vieira Nkosi

Het leven. Het blijft het meest toepasselijke en aansprekende onderwerp in het repertoire van elke zichzelf serieus nemende artiest. Hiphop is groot geworden met levensliederen. Zijn bijna-doodervaring heeft Vieira laten graven naar het diepste van zijn gevoel. Ollie Vida sprak voor ons met deze hardwerkende Rotterdammer die onlangs zijn eerste album Kralienge State Of Mind heeft uitgebracht.

» Lees verder

Interview: Order Of The Emperor

Nu de kerstboom de deur uit is, de kruitdampen zijn opgetrokken en Mariah Carey weer voor een jaar in haar hok is gestopt, is het tijd om 2017 écht te beginnen. Nog maar net onderweg is het tijd om voorzichtig vooruit (en een beetje achteruit) te kijken. Dat doen we met de vier prijswinnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam. Nu is het de beurt aan Wouter Jongens, frontman van Order of the Emperor.

» Lees verder

Interview: St. Solaire

In een oud pand, aan de Westmolenstraat in Schiedam, repeteren de mannen van St. Solaire voor de opnames van hun nieuwe single. Ze zijn goed voorbereid, de puntjes staan op de i. In het interview met Vincent Terlouw vertellen ze alles over hun achtenveertig uur trip en de opnames van hun nieuwe single.

» Lees verder