Recensie: Mango Orange

Fruit Basket EP
download-ep
hiphop

Na een week is het onze recensent nog steeds niet gelukt om deze muziek in een hokje te plaatsen. Fruit Basket EP van het jonge Rotterdamse duo Mango Orange levert muzikaal gezien dan ook een unieke vibe op.

» Lees verder

Recensie: Dina Medina

Pegam Na Mô
download-album
morna / funana / cabopop

Pegam Na Mô is een bezielde fusie tussen de populaire funana en zouk stijlen en het meer emotionele morna werk van de vorige albums van Dina Medina. Een fijne mix van heupen in beweging zettende cabopop songs tot wegdromen bij de fado geïnspireerde en bezielde Morna songs.

» Lees verder

Live-verslag: ScumBash IV

De heren van Schorem Haarsnijder en Barbier zijn verantwoordelijk voor een van de gaafste festivals in de Benelux: ScumBash. De strakke organisatie, uitstekende sfeer en de zeer fraaie aankleding van de Onderzeebootloods maakten deze vierde editie wederom tot een succes. Robbert Meijntjes en Ank Zwolle doen verslag.

» Lees verder

Recensie: Les Salopes

The Caveman Era Stories
download-ep
rock

Les Salopes vraagt om donkere kroegen, waarbij de flipperkast net genoeg lawaai maakt, de vaste klant zijn maandsalaris door de gokkast laat glijden. De band geeft deze lui, de perfecte avond en geeft hun dagelijkse sores een extra dimensie mee voor de volgende dag. Dit is zoals deze muziek moet klinken.

» Lees verder

Recensie: Yør Kultura

Odyssey EP
download-ep
ambient / global beats
Earthly Delights

Onlangs kwam de Odyssey ep uit van het Rotterdamse collectief Yør Kultura. Een mooie digitale release in de ambient/ethnic sfeer. Rotterdam is langzamerhand een redelijke positie aan het innemen in de ambient sector.

» Lees verder