Recensie: WatWatIs

Het Is Tijd Nu
download-album
hiphop
HardHeaderz

Het Is Tijd Nu; een toepasselijker titel voor dit album van de jongens (of boys) van WatWatIs is nauwelijks denkbaar, want op hun plaat laten de mannen er geen misverstand over bestaan: hier zijn ze, klaar voor het muzikale avontuur.

» Lees verder

Recensie: Kevin

Kleine Versnelling
download-ep
hiphop

Het is die jongen met die trage flow, aka Slow Flow Animal. Kevin’s debuut-ep Kleine Versnelling windt er geen doekjes om: het is recht voor zijn raap. Zo rapt Kevin over het dagelijkse leven in zijn omgeving: Rotterdam mag gehoord worden!

» Lees verder

Recensie: The Dawn Brothers

Stayin’ Out Late
lp / cd- / download-album
rock
V2 Records

Anno 2017 zijn The Dawn Brothers er keihard mee bezig zich met haar bluesy swamp-rock een weg naar boven te werken. Op de vraag of hier vandaag de dag nog een publiek voor is, heeft het onlangs stijf uitverkochte Rotown het antwoord. De band bracht hier debuutalbum Stayin’ Out Late officieel uit.

» Lees verder

Live-verslag: Spasmodique – 30 jaar in een oogwenk

In een tijd waarin menig band op een reünietoer is en daarbij soms flink door de mand valt, toont Spasmodique dat ze nog steeds de kracht hebben om door te gaan waar de band ooit eens stopte. De band bewees dit overtuigend afgelopen woensdag in Rotown tijdens het door frontman Mark Ritsema georganiseerde minifestival rondom het dertigjarig bestaan van het podium.

» Lees verder

Recensie: Vieira Nkosi

Kralienge State Of Mind
download-album
hiphop

Het vertellen van een verhaal vormt een groot deel van wat hiphop was en nog zou moeten zijn. Vieira Nkosi weet wat hij kan én waar hij goed in is; het vertellen van verhalen, verhalen die hij heeft meegemaakt in zijn directe omgeving.

» Lees verder

Recensie: Maarten Vos en Michel Banabila

Home – a score for a performance by Conny Jansen Danst
cd- / download-album
ambient / experimenteel
Tapu Records

Speciaal voor Conny Janssen Danst, de bekende groep uit Rotterdam, componeerden Maarten Vos en Michel Banabila de muziek voor de dansvoorstelling Home. Deze dansgroep toert momenteel door het land, waarbij de muziek live wordt gespeeld tijdens de voorstelling. Hoewel de muziek dus hoort bij de dansvoorstelling is het echter ook een uitstekend, avontuurlijk en op zichzelf staand luisteralbum geworden volgens onze recensent.

» Lees verder