Popunie Records

Op ons label Popunie Records werden jaarlijks twee promotie cd’s uitgebracht. Bedoeld om jong talent te spotten en te promoten, nieuwe muziekstijlen onder de aandacht te brengen en iets verder gevorderde acts een duwtje in de rug te geven naar een hoger level.

Indien je interesse hebt in het gratis verkrijgen van één van de gereleasde cd’s of je wilt meer informatie, neem dan contact op met de Popunie.

School’s Out!
In 2006 lanceerde de Popunie de allereerste School`s Out! cd. Dit verzamelalbum presenteert elk jaar de finalisten en het winnende gedicht van de High School Music Competition. De cd-presentaties vonden vaak plaats tijdens Altersonic in Groningen. Er zijn in totaal acht School’s Out! promo-cd’s verschenen op Popunie Records; de laatste in 2013. Luister naar de vorige edities van de School’s Out! cd’s met unieke nummers van o.a. Demira Jansen, Death Letters, Close Up, Roufaida & Pluck en The Kreatones via deze site!

schoolsout8

Popunie dvd’s
De Popunie laat sinds 2005 regelmatig dvd-registraties maken van haar projecten. Deze dvd’s geven in circa 15 minuten een heel goed beeld van de verschillende projecten. In de toekomst zal de Popunie nog vaker registraties laten maken.

hmcdvd

Zo laat de dvd van de High School Music Competition 2005 zien dat het meer is dan een bandcompetitie alleen. Het gehele project is vastgelegd en alle onderdelen van deze editie komen aan bod.

Multimedia
Naast de traditionele cd en dvd brengt Popunie Records ook werk uit op andere multimediale dragers. Een voorbeeld hiervan is de usb-stick die de Popunie uitgaf in het kader van het jongerencultuurfestival TurbulenT Hoeksche Waard 2007. De Woordenaar, Kitzr, Comatix produceerden een track plus videoclip. Tekstueel en visueel gaf de videoclip het culturele klimaat op de Hoeksche Waard weer. De videoclip Waar Het Zo Waard Is is uitgebracht op usb-stick en verspreid onder middelbare scholieren uit de Hoeksche Waard en bezoekers van TurbulenT.

De Onweerstaanbare 5
Van 1997 tot en met 2005 bracht de Popunie de Onweerstaanbare 5 cd’s uit. Hierop werden ieder jaar vijf bands en acts van ongerepte schoonheid geselecteerd, die een jaar lang in de schijnwerpers werden gezet middels een promotie-cd op Popunie Records.

Popunie Projecten

Vanaf 1995 organiseerde Stichting Popprojecten, in opdracht van de Gemeente Dordrecht, jaarlijks het openluchtfestival Wantijpop in Dordrecht. Vanaf 1998 is Wantijpop uitgebreid met een tweede festival: Rainbowpark. Later werden de pre- en afterparties officieel de Wantijfestival Clubnights. In 2011 vond de laatste editie van het Wantijfestival plaats. Hieronder lees je wat het Wantijfestival inhield.

wantij

Wantijpop
Wantijpop was de eerste dag van het Wantijfestival. Dit gratis toegankelijke openluchtfestival vond plaats in het Wantijpark te Dordrecht. Er kon genoten worden van nationale en internationale bands, maar er was ook veel aandacht voor regionaal talent. Er stonden bijvoorbeeld een groot aantal winnaars van verschillende regionale muziekcompetities. De muziek varieerde van hiphop tot gothic en van rock tot drum’n’bass. Naast muziek was er ook dans, een uitgebreide festivalmarkt en kon er meegedaan worden aan workshops. Ook voor de allerkleinste was er van alles te beleven op het festivalterrein.

Rainbowpark
De tweede festivaldag in het Wantijpark was een echte familiedag. Op het podium kon je een unieke mix van wereldmuziek verwachten. Of het nu hedendaagse crossovers waren of oude traditionele muziek uit Cuba, reken er maar op dat je erop kon swingen! Naast muziek was er ook dans, een uitgebreide festivalmarkt en kon er meegedaan worden aan workshops. Ook voor de allerkleinste was er van alles te beleven op het festivalterrein.

Wantijfestival Clubnights
Ruim twaalf jaar was het Wantijfestival een begrip in Dordrecht. Niet alleen in het Wantijpark, maar ook in de clubs en bars in de binnenstad leefde het Wantijfestival gevoel. Tijdens de Wantijfestival Clubnights kon er volop genoten worden van heel erg veel bands, dj’s en vooral van de echte Dordtse gezelligheid.

Wantijfestival Indoor
Vanaf 2006 was er naast de editie van het Wantijfestival in juni, ook een editie in de winter bijgekomen. Samen met het grootste poppodium in Dordrecht, Bibelot, werd jaarlijks dit tweedaagse Wantijfestival Indoor opgezet.

De gedachte achter de uitbreiding van het openluchtfestival was enerzijds om het Wantijfestival zoveel mogelijk over het gehele kalenderjaar uit te smeren. Anderzijds was de openluchtvariant nu al meer dan een decennium een doorslaand succes en kreeg nog meer regionaal talent op deze manier, in het kader van het Wantijconcept, de mogelijkheid om op te treden. Live optreden ten overstaan van een enthousiast publiek is in onze optiek de belangrijkste leerervaring voor popmuzikanten die zich willen ontwikkelen.

Ga voor nieuws, foto’s en de volledige historie naar de website van het Wantijfestival.